ÇDD YARATICI DRAMA EĞİTMENLİĞİ/LİDERLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI
• 6 Aşamalı 320 saatlik bir eğitim programıdır.
• 1,2,3 ve 4. Aşamalar 48 saatlik kurlardan oluşur.
• 5. Aşama liderlik / Eğitmenlik denemelerini, proje hazırlıklarını içerir ve 60 saattir.
• 6. Aşama gönüllü çalışmaların, stajyer eğitmenliğin ve projenin hazırlandığı / uygulandığı aşamadır.
• Çalışmalar haftada bir 3 saat şeklinde (16 hafta) yürütülmekte, grupların isteği üzerine ÇDD yönetimi uygun görürse yoğun kurlar yapılmaktadır.
• Proje uygulama ve yazma sürecinde danışman ve jüri üyeleri atanmakta ve projesini bitiren adaylara MEB onaylı eğitmenlik belgeleri verilmektedir.
Aşamalar, düzeyleri ve konuları bakımından birbirini takip eder ve birbirini bütünler niteliktedir.
GÜZ 2008 ATÖLYELERİ
BAŞLANGIÇ
13 Eylül 2008 ve sonrası
KAYIT
30 Ağustos-10 Eylül 2008
ATÖLYE GÜNLERİ
Atölye günleri; hafta içi ve hafta sonu olmak üzere çeşitli günlere dağılabilir. Atölye günlerinin belirlenmesinde; atölye lideri ile dernek mekanının uygunluğu ve katılımcı sayısı temel alınmaktadır.
KATILIM BELGESİ / SERTİFİKA
Her aşamanın sonunda katılımcılarımıza bitirdikleri aşamaya ait, devam edilen saati de belirten bir katılım belgesi verilmektedir. Bu belge, öncelikle Çağdaş Drama Derneği’nin Yaratıcı Drama Eğitmenliği/Liderliği Sertifika Programının kaç saatine katılmış olduğunuzu belgeleyen bir katılım belgesidir.
ATÖLYE ÜCRETLERİ
Her bir aşama için bu yıl belirlenen ücret 400 YTL’dir.
[Kayıt işlemlerinde 100 YTL; geri kalan kısım iki taksitte (150 + 150 YTL) ödenir]
KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Her katılımcı için kayıt süreciyle birlikte bir dosya oluşturulur. Bu dosya ve kayıt için gerekli evraklar;
4 vesikalık resim
İkametgah belgesi
Nüfus cüzdanı fotokopisi
5 şeffaf dosya
1 tane telli dosya
Diploma fotokopisi
(Varsa) alt aşamaların katılım belge fotokopileri
ATÖLYE MEKANI VE DERNEK ADRESİ
Çağdaş Drama İstanbul Şubesi
Ahmet Celebi Mahallesi
Halk Caddesi, Türbe kapısı Sok. No: 13 – 15 USKUDAR
Tel/Faks : 0 216 391 21 17
Cep : 0 506 593 83 37 (Yağmur Zengin)
E-Posta : ccdistanbul@gmail.com
Kroki
ÇAĞDAŞ DRAMA DERNEĞİ (ÇDD)
Çağdaş Drama Derneği, İnci SAN ve Tamer LEVENT öncülüğünde 5 Nisan 1990 yılında Ankara’da kurulmuştur. ÇDD drama çalışmalarının eğitimde ve tiyatroda yaygınlaştırılması için araştırmalar yapmak, tiyatro ve eğitim ilişkisini incelemek amacı ile kurulmuştur. Yaratıcı dramanın ülkemizde yaygınlık kazanabilmesi, çocuk ve gençlerde yaratıcı kişilik gelişimini sağlamak ve/veya hızlandırmak bakımından bir öğretim yöntemi ve ayrıca baslı başına bir disiplin olarak yerleşmesini, tiyatroda da bir eğitim yöntemi olarak yaygınca kullanılmasını sağlamak bu konularda araştırma yapmak ya da yapılan araştırmalara destek olmak, bunun için seminer ve atölyeler düzenlemek de derneğin amaçları arasındadır.
Yaratıcı Drama Eğitmenliği/Liderliği Sertifika Programı, MEB bünyesinde yapılan hizmetiçi eğitimler, Müzelerin Eğitim Amaçlı Kullanımı Projesi, Yaratıcı dramanın diğer disiplinlerle ilişkilerini ortaya koyan Konulu Atölyeler, yaratıcı dramanın bir yöntem olarak kullanıldığı sosyal sorumluluk projeleri ve bu kapsamda farklı sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri, Eğitmen/Liderlerin Hizmetiçi Eğitimleri, dernek bünyesinde yürütülen çalışmalar arasındadır. Uluslararası Hakemli Yaratıcı Drama Dergisi yayınlarımız arasında yer almaktadır.
Derneğimiz Yaratıcı Drama Eğitmenliği/Liderliği Sertifika Programı; Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Alan bilgisi olmak üzere üç temel üzerine yapılandırılmış olup; Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 18/11/2005 tarih ve 346 sayılı kararı ile onaylan ilk ve tek programdır. Ayrıntılı bilgi için bakınız: “Tebliğler Dergisi - Aralık 2005 / Cilt 68 / Sayı 2579”.
Derneğin İstanbul Şubesi, 1998 yılından beri hizmet vermekte; ulusal ve uluslar arası düzeyde yaptığı çalışmalar yürütmektedir