Proje, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun üstünün kapatılması, yolların alttan verilerek bu alanda büyük bir sergi alanının oluşturulması, Radyo Evi'nin müze haline getirilmesi ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin yıkılarak daha modern bir binaya çevrilmesi gibi çalışmaları kapsıyor. Toplam 130 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilecek çalışma tamamlandığında, 17 bin kişi aynı anda vadide ağırlanabilecek. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, projeye tahmin edilen sürede başlanması halinde 2009'daki Dünya Bankası-Uluslararası Para Fonu (IMF) Guvernörler Toplantısı'na yetişeceğini öngörüyor
Projeye tüm yetkili kurumların çok sıcak yaklaştığını belirten Ulusoy, "Başbakan'ımız İstanbul'u çok iyi biliyor. Bu nedenle şehri ayağa kaldıracak projelere olumlu yaklaşıyor. Bu da onlardan biri. O yüzden projeye yeşil ışık yaktı." diye konuşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da destek gördüklerini aktaran Ulusoy, Lütfi Kırdar'ın Rumeli Salonu'nu da 4 ayda bitirdiklerini kaydediyor. Başkan, bu proje ile birlikte bölgedeki otopark sorununun da halledileceğini öne sürüyor. Bugüne kadar İstanbul'a önemli kongreler kazandıran Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı'nın kurucu başkanlığını da kendisinin yaptığını açıklayan Ulusoy, İstanbul'un kongre turizmi sayesinde önemli bir ivme kazanacağına dikkat çekti. Başkan Ulusoy, Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yıkılması ile ilgili ise "AKM işletme maliyeti olarak yanlış bir yapı içinde. Isıtması, havalandırması, ses düzeninde ciddi sıkıntılar var." tespitinde bulundu. İstanbul'un böyle bir noktada daha güzel bir opera binasına ihtiyaç duyduğunu bildiren başkan, "Eğer bakanlık burayı Avrupa'daki örneklerine benzer şekilde 3 bin kişilik bir opera binası yaparsa o zaman elini öperiz." değerlendirmesini yaptı.
184 devletten katılım olacak
Dünya Bankası-Uluslararası Para Fonu (IMF) 2009 Yılı Guvernörler Toplantısı, 6-7 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yıllık toplantılara bu kuruluşlara üye 184 ülkeyi temsil eden devlet başkanı, başbakan, bakan ve merkez bankası başkanı düzeyinde resmî yetkili katılacak. Diğer yandan uluslararası finans kuruluşlarının en üst düzey yöneticileri de bu platformda bir araya gelecek. Uluslararası medyanın da yakından takip ettiği toplantılara katılacakların on binleri aşması bekleniyor. Toplantı, kültür ve turizm boyutu ile Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımı açısından da önemli bir fırsat niteliği taşıyor. Söz konusu toplantının hazırlık çalışmaları Hazine Müsteşarlığı koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı, Merkez Bankası, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın aktif katılımıyla yürütülecek. Söz konusu toplantı son olarak 2006'da Singapur'da yapılmıştı. Burada Türkiye'nin fon kotasının artırılmasına karar veren yetkililer, 2009 yılındaki ortak toplantının İstanbul'da yapılmasını istemişti.