KAÇ BABA KAÇ
Yazan Ray Cooney
Çeviren Haldun Dormen-Kemal Uzun
Yöneten Haldun Dormen
“Kaç Baba Kaç” vodvilin iki usta ismini bir araya getiriyor.
Hastanede; bir doktorun ekseninde aşk, entrika ve kargaşa
ile örülü soluksuz bir komedi.
02,03,09,10,11 Mayıs saat 20.30’da, 05 Mayıs saat 15.30’da Müşfik Kenter Sahnesi’nde
AZİZ NESİN’DEN KISA OYUNLAR
Yazan Aziz Nesin
Yöneten Murat Karasu
- “Bir İnsan Başı Üstüne Üç Sesli Üzünç”
- “Sen Gara Değilsin”
- “ Bir Kadın İçin Düet”
- “ Hazırol”
- “ Yaşasın Kavuniçi”
08,09,10 ve 11 Mayıs saat 20.30’da Turhan Tuzcu Sahnesi’nde
“KÜLHANBEYİ MÜZİKALİ”
Yazan: Ülkü AYVAZ
Yöneten: Kemal BAŞAR
Osmanlı İmparatorluğu’nun son demleri. II. Abdülhamit sarayda; yani yangın derinde… Gelişime ve ilerlemeye kapalı istibdat döneminin toplum üzerindeki baskısının şiddetle hissedildiği bir dönem… Tulumbacıların, kabadayıların renkli hayatlarını anlatırken dönemin panoramasını çizen şarkılı, atışmalı, danslı ve eğlendirici oyun, çürümüş devlet zihniyetinin, vurguncu anlayışın topluma verdiği zararı eğlendirici bir biçimde gözler önüne seriyor.
Çok sayıda sanatçının rol aldığı oyunculardan bazıları : Alican YÜCESOY, Defne ŞENER GÜNAY, Mert ASUTAY, Aytekin ÖZEN, ,Tugay MERCAN, Ali Rıza KUBİLAY, Doğacan TAŞPINAR,Münir AKÇA, Ali KİL, Emrah EREN (Çetin ETİLİ), Orhan Kemal AYDIN, Beyti ENGİN, Ali AZİZ ÇÖLOK, Alper KUT ve Burak DUR
12 Mayıs Saat 15.30 ‘da Müşfik Kenter Sahnesi’nde
ŞİŞMAN DOMUZ
Yazan: Neil LABUTE
Yöneten: Kadriye KENTER
Oyun; “Yakışıklı ve zıpır bir genç adamın şişman bir kadına aşık olması mümkün müdür?” sorusuyla başlıyor. Oyun boyunca tüm toplumsal yargılara rağmen ilişkilerini sürdürmeye çabalayan Helen ve Tom çiftinin ilişkisine tanıklık ediyoruz. Bu tanıklık bir süre sonra seyircinin önyargılarıyla yüzleşeceği bir yolculuğa dönüşüyor. Keskin bir mizah duygusuna sahip olan oyunda, ikili ilişkilerle ilgili oluşturulmuş toplumsal kalıplar, “beden” üzerinden gündelik bir sadelikle sorgulanıyor.
Oyunda; Nurhayat Atasoy, Ozan Ayhan, Serkan Öz ve Dilara Yalçın rol alıyor. Nilüfer Şaşmazer’in çevirisini yaptığı oyunun müzikleri Tolga Çebi’ye ve Kıymet Berrak’a, dekor tasarımı Ali Yenel’e, kostüm tasarımı Gönül Sipahioğlu’na, dramaturjisi Ceren Ercan’a, ışık tasarımı Yüksel Aymaz’a ait.
01 Mayıs Saat 20.30 ‘da Turhan Tuzcu Sahnesi’nde
MEDENİ HALİ : KADIN
YAZAN : GÜLCE UĞURLU
YÖNETEN : YELDA BASKIN
Oyunda; İstanbul’da yaşayan sekiz ayrı kadının odalarına girerek onların gündelik bir anına tanıklık ediyoruz. Onlar sıradan kadınlar. Belki aynı apartmanda oturuyorlar, belki her gün aynı otobüste karşılaşıyorlar ve birbirlerine küçük çaresizliklerini hiç göstermeden yaşıyorlar. Tanık olduğumuz anları gün içinde en savunmasız kaldıkları, basit anlar. Odalarına girdiğimizde oda fikrinin mahremiyeti onları tüm savunmasızlıklarıyla görmemizi sağlıyor. Geleneksel olan ile modern olanın bir arada yaşandığı bu şehirde bazen aynı yaş grubundan kadınlar birbirlerine nasıl bir kuşak farkı kadar uzak duruyorsa zaman zaman onlar da birbirlerine bu uzaklıktan bakıyorlar . Aslında dertleri ortak, hepsi geleneksel değerlerle modern hayatın getirdikleri arasında sıkıştıkları yerden bir çıkış yolu arıyorlar.
04 Mayıs, saat 20.30 Turhan Tuzcu Sahnesi’nde
OBSESYON
Yazan-Yöneten :Esra Pamukçu Bozkurt
Kim kime ne kadar tahammül edebilir? ‘Obsesyon’, takıntı fikri üzerinden birbirine tahammül etmenin sınırlarını arıyor.
02 Mayıs saat 20.30 Turhan Tuzcu Sahnesi’nde
4x4
Yazan-Yöneten Şirin Asutay
Metin-Reji Asistanı Görkem Gönülşen
Evinizin kapısından çıkamazsanız nereden çıkardınız? Ama
niye çıkamayasınız ki? Evinizin kapısından özgürce çıkar canınızın
istediği yere gidersiniz. Şık bir döpiyes giyer işe gidersiniz mesela, özgürce çalışır para kazanırsınız. Sonra çiçekli güzel bir elbise giyip kazandığınız parayı harcamak üzere bir alışveriş merkezine gidersiniz; güneşli bir günse dışarıda oturup bir kahve içersiniz… Siz özgürsünüz, niçin evinizin kapısından çıkamayasınız ki?
03 Mayıs saat 20.30 Turhan Tuzcu Sahnesi’nde
ÜÇ KUŞ KARDEŞ
Yazan Manuel Schöbel
Çeviren Sibel Arslan Yeşilay
Yöneten Gülce Uğurlu
" Bir mucize gerçekleştirmek için daha çok küçüksün. Ama bir mucizeyi düşünmek için yeteri kadar büyümüşsün."
Üç Kuş Kardeş; yuvaları selde yıkılmak üzere olan kuş yavrularının önce annelerinin yardımı sonra da kendi güçleriyle verdikleri hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Doğanın acımasızlığına annelerinin de gücü yetmediğinde üç kuş kardeş, annelerinin onlara anlattığı Ana Baba adasına ulaşmak üzere yolculuğa çıkıyorlar. Kardeşlerin bu yolculuk sırasında geçirdikleri değişimin hikayesini anlatan oyun, 'büyümek' üzerine müzikli bir masal.
04, 05,11 ve 12 Mayıs Saat 11.00’de Müşfik Kenter Sahnesi’nde
ÇÖP CANAVARI- Gölge Oyunu
Yazan-Yöneten Cengiz ÖZEK
Siz hiç denize çöp attınız mı? Peki bu çöplere denizde ne oluyor hiç düşündünüz mü? Sizin hiç görmediğiniz bir canavar bütün o çöpleri yemekle meşgul! Küçük bir balık denize atılan çöpleri yiye yiye kocaman olup bir canavara dönüştü! Elinden geldiğince bütün çöpleri yiyerek denizi temizlemeye çalışan bu canavar en çok pet şişelerden nefret ediyor. Plastik şişeleri yiyemeyen canavar, onları denize atanlara da çok kızıyor. Ama bizim Karagöz’ün bundan haberi yok! Denize bir pet şişe fırlatınca karşısında öfkeli Çöp Canavarı’nı buluyor!
05 ve 12 Mayıs saat 14.00’te Altan Erbulak Sahnesi’nde 212 414 96 54
BBT Yunus Emre Kültür Merkezi 9. Kısım Ataköy-İST.
0212 414 96 47-48 gişe 0212 661 38 94-95 www. bakirkoy.bel.tr
Bilet Fiyatları tam 6, indirimli ve çocuk oyunu 4 TL.
BBT
Aynur Kulaksızoğlu
0212 414 96 47- 48
0212 414 97 77'den 8368