| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |

 



Emre Kınay

Hayranım Diyenler : 3 kişi

Emre Kınay Hakkında Yorumlar


Paylaş      

Emre Kınay (d. 5 Mart 1970, İstanbul), Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, sanatçı.

Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda görev yapan sanatçı, çeşitli sinema filmi ve tv dizilerinde de rol alıyor. Kurucusu olduğu Duru Tiyatro topluluğunda halen oyunlar sergilemekte ve dizi filmlerde oynamaktadır. Yılan Hikayesi dizisinde canlandırdığı Erkan Ağa Karakteri ile tanındı.Üç kız çocuğu babasını oynadığı ve başrolünü İclal Aydın ile paylaştığı İki Aile dizisi ile daha geniş çevrede tanınmıştır.

Ödülleri
* Afife Tiyatro Ödülleri : "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" - Kara Sohbet-2006
* 23. İstanbul Film Festivali"En İyi Erkek Oyuncu" İnşaat filmi.-2004

Rol aldığı bazı oyunlar
* Sondan Sonra
* Aşk Her Yerde
* Bir Mutfak Masalı
* Sınır
* Lütfen Kızımla Evlenir misiniz
* Kara Sohbet
* İkinci Caddeninin Mahkumu
* Rumuz Goncagül
* Bir Cinayet Söylencesi
* Kuzguncuklu Fazilet
* Bozuk Düzen
* Simyacı
* Fırtına
* Barış
* Antigone

Filmografisi
* Dürüye'nin Güğümleri - 2010
* Aile Reisi-2009
* Ah Kalbim-2009
* Güneşi Gördüm - 2009
* Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 2006
* Kurtlar İmparatorluğu - 2005
* Okul - 2003
* İnşaat - 2003
* İki Aile - 2006/2008
* Kamyon - 2006
* Seni Çok Özledim - 2005
* Sen misin Değil misin? - 2005
* Ölümüne Sevdalar - 2005
* İstanbul Şahidimdir - 2004
* Baba - 2003
* Esir Şehrin İnsanları - 2003
* Berivan - 2002
* Yeditepe İstanbul - 2001
* Yüzleşme - 1999
* Baba - 1999
* Yılan Hikayesi - 1999

Yönettiği bazı oyunlar
* Sondan Sonra
* Aşk Her Yerde
* Bir Mutfak Masalı
* İkinci Caddenin Mahkumu
* Sınır

Kaynak: Vikipedi


Emre Kınay isimli sanatçının sitemizde kayıtlı çalışmaları
Nafile Dünya
Sondan Sonra
Aşk Heryerde
Şah Mat
Bir Mutfak Masalı

Yorumlar

Emre Kınay Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail  (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 259
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 





Cem Yanılmaz       Ceren Demirel      İlhami Özdemir       Merve Engin      Onur Buldu      Öner Erkan      Sevda Çevik      Kadir Çevik      Emre Kınay      Zafer Sernikli      Ali Nihat Yavşan      Figen Çakmakoğlu      Güneş Çakmakoğlu      Gülşah Çakmakoğlu      Öykücan Yavşan      Duru Yavşan      Fatma Altıntaş      Murat Altıntaş      Sedat Demirsoy      Esin Kartaloğlu      Ziver Armağan Açıl      Beril Boz      Cengiz Çelik      Ömer Eryiğit      Özge Yıldırım      Servet Aybar      Çetin Atay      Arda Özmen      Yavuz Sepetçi      Bekir Çiçekdemir      Murat Garipağaoğlu      Serhat Tutumluer      Joe Penhall      Seçil Honeywill      Ali Sunal      Ece Uslu      Somer Karvan      Trevor Griffiths      Güliz Gençoğlu      Lale Mansur     



Tiyatro Kursu Başlıyor!
12 Aralık'tan itibaren her PERŞEMBE Kadıköy'de!
Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



Duyuru Panosu!



Son Eklenen Tiyatro Oyunları

     Güncel Yazılar

Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

Mail Listemize Üye Olun

     Güncel Haberler
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
Istanbul Fringe Festival - Uluslararası Performans Sanatları Festivali (18-22 Eylül 2019)

Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
 
 |