| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |

 



Yücel Erten

Hayranım Diyenler : 8 kişi

Yücel Erten Hakkında Yorumlar


Paylaş      

19 Ekim 1945, Muş doğumlu tiyatro yönetmeni, oyuncu, yazar.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olan Erten, ayrıca Essen Folkwang Yüksek Okulu Reji Bölümü'nde eğitim almıştır. Devlet Tiyatroları kadrosunda yer alan sanatçı, yönetmenliğinin yanı sıra oyunculuk, oyun çevirileri ve yazarlık da yapmaktadır. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünde uzun yıllar oyunculuk dersleri vermiş olan Yücel Erten, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamamış, kamera karşısına geçerek, sinema filmlerinde de rol almıştır. İzmit Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini yürütürken politik bir kararla görevinden alınan ve birçok tiyatro sanatçısı ve Sivil Toplum Kuruluşu tarafından destek gören Erten, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yapmıştı.

Ödülleri
* 3. Afife Jale Tiyatro Ödülleri, 1999, Yılın En Başarılı Yönetmeni, (Ferhad ile Şirin - İstanbul Devlet Tiyatrosu)

Yapıtları
* Azizname'95, 2007, Mitos Boyut Yayınları, ISBN 9789758080055
* Devletin Tiyatrosu Olmaz! (mı?), 2000, Boyut Yayınevi, ISBN 975-508-075-9

Yönettiği bazı oyunlar
* Ne Derssin Azizim ?
* Savaş İkinci Perde Çıkacak
* Keşanlı Ali Destanı
* Yaşamak mı Ölmek mi
* Bahar Noktası
* III. Richard
* Üç Kuruşluk Opera
* Arturro Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
* Schweyk II.Dünya savaşında
* Kafkas Tebeşir Dairesi
* Bir Şehnaz Oyun
* Ben Anadolu
* Deli Dumrul
* Kadınlar Devleti
* Vişne Bahçesi
* Kan Kardeşleri
* Azizname
* Çiftlik
* Ferhat ile Şirin
* Kabare (Cabaret)

Filmografisi
* Bitmeyen Şarkı - 2010
* Yemin - 2007
* İlk Aşk - 2006
* Körfez Ateşi - 2005
* Sana Bayılıyorum - 2002
* Cumhuriyet - 1998
* Kurtuluş - 1996
* Yorgun Savaşçı - 1979


Yücel Erten isimli sanatçının sitemizde kayıtlı çalışmaları
Bir Baba Hamlet
Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
Troyalı Kadınlar
Sezuan'ın İyi İnsanı
Ne Dersin Azizim
Altı Haftada Altı Dans Dersi
Kabare
Rahat Yaşamaya Övgü (Brecht Kabare)
Keşanlı Ali Destanı
Savaş İkinci Perdede Çıkacak
Ben Anadolu
Açık Denizde

Yorumlar

birgül hakan tv 41 program sunucusu - ( 5/7/2008 )
akp den sonra önce siz gittiniz sonra 41 tv yi aldılar sosyal demokrat olduğumu bildiklerinden bende ayrıldım zaten uyuşamıyacaktık ve sorunlar yaşayacaktım. bunu biliyordum şu anda işsizim sizin çevirisini yaptığınız uyarca adlı oyun evime çok yakın f.karakaya tiyatrosunda oynanıyor hatırlarsanız sizinle tv. programı yapmıştık .sevgi ve saygılarımı sunmak istedim tel. numaram 05352326628

resul eskici - ( 4/30/2010 )
sizi cok güzül bir yöneticisiniz

Yücel Erten Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail  (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 523
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 





Elif Erdal      Arzu Oş      Fatih Sarı      Deniz Bolışık      Erkan Avcı      Emrah Bozkurt      Sibel Akdeniz      Celal Örnek      Oldrich Danek      Yücel Erten      Hakan Meriçliler      Levent Güner      Alpay İzbırak      İpek Bilgin      Esra Ruşan      Selen Domaç      Deniz Evrenol      Kaan Erkam      Hakan Aysev      Natali Bayraktaryan      Ararat Mor      Levent Aykul      Erhan Akçaalan      Elçin Fakir      Levent Tayman      Tuğba Çelik      Aris Bayraktaryan      Arash Akhravi      Roy Kehyayan      Adel Hakim      Ani Haddeler Pekman      Gülin Kılıçay      Utku İnan      Tansu Biçer      Martin McDONAGH      Ahmet Levendoğlu      Ali Cem Köroğlu      Önder Arık      Hanife Şahin      Atsız Karaduman     



Tiyatro Kursu Başlıyor!
5 Kasım'den itibaren her PERŞEMBE Kadıköy'de!
Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



Duyuru Panosu!



Son Eklenen Tiyatro Oyunları

     Güncel Yazılar

Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

Mail Listemize Üye Olun

     Güncel Haberler
Şehir Tiyatroları, Özel Tiyatrolara Kasım Ayında da Sahnelerinde Yer Veriyor
oyun atölyesi'nde yeni sezon başlıyor...

Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
 
 |