Kadro :
Yazan: Nazım Hikmet Ran
Yöneten: Yıldırım Fikret Urağ
Dramaturg: Hatice Yurtduru
Sahne Tasarımı: Barış Dinçel
Kostüm Tasarımı: Duygu Türkekul
Işık Tasarımı: Özcan Çelik
Efekt Uygulaması: Hanefi Topraktepe
Oyuncular
Bahtiyar Engin, Gün Koper, Mehmet Avdan, Aslıhan Kandemir
Oyun Hakkında :
Kurtuluş Savaşı’nın yoğun olarak yaşandığı 1921 yılında geçen oyun, devrilen telgraf direği sonrası dış dünya ile bağları kopan tren istasyonunda yaşananları anlatırken, bireylerin ülkede olan bitene karşı duyarsız, ilgisiz kalışlarını işliyor. Oyun Nazım Hikmet’in o yıllarda yakından gözlediği insan ilişkileri ve toplumsal ortam adına, hem Kurtuluş Savaşı’na bir bakış sunuyor hem de her dönemde yaşanan umursamazlıkla buluşan insan yaklaşımının eleştirisini yapıyor. İstasyon Şefi, karısı ve makasçının yalnızlıkları, iletişimsizlikleri ve karşılığı olmayan kuşkucu bakışlarının biçimlediği süreç, “Atlı”nın gelmesiyle değişirken, dünyayı daha geniş bakış açısıyla anlamanın önemi vurgulanıyor. Aslında yaşama farklı ve yeniden bakmayı sağlayan bu değişim, oyun kişileri için yeni bir “kurtuluş” sunuyor.
esin turşucu - ( 11/4/2013 )
önce nazım hikmet e,
sonra tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler,
sanki oyunun içinde oyunun bir parçası idik,
mutlaka izlenmeli, BERAT - ( 11/5/2013 )
bir sahne tasarımı bu kadar güzel olabilir tren sanki aklımın içinden geçti bir salon buz kestik oyun daha akıcı olabilirdi gün koper tartışmasız süperdi SrknECE - ( 2/21/2015 )
güzel bir oyun izlenmeli ;)
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...