| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
FİLM YAPIM ATÖLYESİ (9/2/2007)


İSTANBUL FİLM YAPIM ATÖLYESİ

ATÖLYE TARİHLERİ : 19 Ekim - 8 Aralık 2007 (8 hafta, haftada 2 gün)

DERS GÜN / SAATLERİ: Her Cuma 19.00 -21.30 Her C.tesi 11.00 – 16.00 arasında

ADRES : Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Salonu 4. Kat. Dereboyu Cad. No:12/A Ortaköy

İLETİŞİM Tel:0.212.2361027 GSM:0.536.4720328 e-mail: sinematek@gmail.com

Tanıtım Kayıt ve İlk Ders: 19 Ekim Cuma saat: 19.00

 

      ANKARA FİLM YAPIM ATÖLYESİ

     ATÖLYE TARİHLERİ: 18 Ekim - 9 Aralık 2007 (8 hafta, haftada 2 gün)

     DERS GÜN / SAATLERİ: Her Perşembe 19.00-21.30 ve Her Pazar saat: 11.00 – 16.00 arasında

     ADRES: Çağdaş Sanatlar Merkezi   Kennedy Cad. No:4 Kavaklıdere Ankara

     İLETİŞİM Tel:4902932 -  GSM:0.536.4720328 e-mail:sinematek@gmail.com

     Tanıtım Kayıt ve İlk Ders: 18 Ekim Perşembe 19.00

ATÖLYE BİLGİLERİ

Film Yapım ve Kamera Atölyesinin amacı, bir filmin yapım aşamalarını terik ve pratik olarak anlatarak, katılımcıların kendi filmlerini yapmalarını sağlamaktır. Tv’de, sinemalarda izlediğimiz filmlerdeki, belgesellerdeki güzel görüntülerin nasıl çekildiğini merak ediyorsanız, elimizdeki en amatör kamerayla bile buna benzer görüntüler çekebileceğimizi görmek / öğrenmek istiyorsanız bu kurs tam size göre.

Dersler; teorik ve pratik olarak yapılıyor. Dersler sırasında konuyla ilgili eğitim filmleri gösteriliyor.

Katılımcıların beraberce tasarladıkları, çektikleri, kurguladıkları bir atölye bu. Atölye sonunda tüm katılımcılar en az 6 - 7 tane uygulama filmi çekmiş olacaklardır.

Atölyede hepimiz eşitiz. alternatif bir eğitim atmosferi, demokratik bir ortam var. Her şeyi yaparak öğreniyoruz. Yeni dostluklar, arkadaşlıklar geliştiriyoruz.

Gelecekte profesyonel bir kameraman olmasanız bile en azından kendi önemli anlarınızı çekip / kurgulayacak yeterli bir temel bilgiye sahip oluyorsunuz ya da iyi bir film izleyicisi oluyorsunuz.

Derslerde islenecek konu başlıkları altta yer alıyor; fakat konu başlıkları çoğu zaman grubun ortak yönelimlerine göre değişmektedir.

8 hafta eğitim
yeterli mi bunun için? Evet. Çünkü siz yapmak istiyorsanız atölye sonrasında da, internet üzerinden de çalışıyorsunuz. Atölye çalışmaları İnternet, e-mail, yahoogroups gibi sanal dünyada da devam ediyor. Tüm dersler atölye lideri tarafından gerçekleştiriliyor. Profesyonel kameramanlar misafir hoca olarak derslere giriyor.

-Atölyede amatör ve profesyonel video kameralarla çalışıyoruz. Video kameranız -varsa- çekim çalışmalarının hızlı yürüyebilmesi için gerekli, yoksa bizdeki kameraları ortaklaşa kullanıyoruz.

-Atölyemizde 1 profesyonel HDV, 1 HDV, 2 adet 3 ccd, 1 adet 1 ccd mini dv, 1 adet D 8  kamera, 4 adet bilgisayarlı kurgu seti, 2 adet shutgun, 2 adet normal, 2 adet yaka mikrofonu ve ışık setleri bulunmaktadır.

-Ayrıca katılan tüm öğrencilerimiz Türkiye'nin en iyi arşivlerinden saydığımız arşivimizden senaryo okumak, film izlemek ve film müzikleri dinlemek ayrıcalığına sahiptir.

-Atölye; toplam 60 saatlik bir çalışmayı kapsamaktadır. Çekim uygulamaları sırasında 5-6 saat süren çalışmalar yapılmaktadır. Her katılımcı en az 1 kısa film, 1 sosyal reklam veya klip, 1 belgesel çalışması ve teknik çalışma çekimleri yapmaktadır.

-Teorik dersler atölye içinde, pratik çalışmalar ise şehrin değişik mekanlarında yapılmaktadır.

-Atölye en az 5, en çok 15 kişilik grupla gerçekleştirilir.

-Atölye Katilim Koşulları: Grup çalışmasına uyum, aktif katılım, yardımlaşma ve atölyedeki araç gereçlerin kullanımı konusunda hassasiyet (Bu kurallara uymayanlar atölye çalışmasından çıkartılır.)

-Yaş ve eğitim sınırı yoktur. 18 yaşından küçükler için ailesinden izin belgesi istenir.

-Atölye sonunda sertifika, ders notları DVD leri ve çekim çalışmalarının, çektiğiniz filmlerinizin bulunduğu DVD verilir.

- ÜCRET: 600 YTL olup, 2 taksit olarak ödenmektedir. İlk ders içinde atölyenin beğenilmemesi durumunda ücret iade edilir.

DERSLER ve UYGULAMALAR

Kameralar: Kameralar ve kamera kullanımı, Objektifler, Filtreler, Çekim, Uygulamalar, Işık, Ses, Video Art, Kostüm, Dekor, Oyunculuk ve Belgesel, Kurgu Yöntemleri, Film okumak, Film Seti  & Çekim Gezileri, Ve Film Çekimi

Kamera Kullanımını Geliştirici Uygulamalar: Kamera kullanım alışkanlığı kazandıracak, el melekesini geliştirecek çalışmalar yapılacaktır. Kamera hareketleri, açılar, planlar, amors, Açı x karşı açı ilişkisi, üst, alt, normal açı çekimleri uygulamaları yapılmaktadır.

Kamera Hareketleri: Pan, tilt, diyagonal hareket, takip. Tripod kullanımı ve kamera altlıkları kullanımı çalışmaları yapılmaktadır. Dolly, şaryo, steadycam, flycam.

Kompozisyon Çalışmaları: Bir nesnenin (çiçek, bardak, yemek, kitap gibi) kompozisyonunu yapıp, ışık ve açılarla tasarlamasını ve çekimlerini yapmak. Hacim oluşturmak, Üç boyutlu etki, derinlik yaratmak, ön fon ilişkisinin çekimlerde kullanılması yöntemleri çalışmaları yapılacaktır.

Çekim Planları Kullanımı: İnsan planları; Bir insanın tüm çekim ölçeklerinde çekilmesi.
Mekan Planları; Bir mekanın değişik açılarla, tüm ölçeklerde çekimi.
Doğa Planları; Doğal bir parçanın tüm ölçeklerde çekilmesi.
Close up çekimler: Bir nesnenin yakın plan çekimleri.

Durgun Nesne Çekimleri:Fotoğraf, resim, grafik, harita… vb. çekimleri. 20-60 saniyelik reel malzemeyle animasyon çekimi. Zamanlama: Bir çekimin zamanlaması / timing

Hareket ve Yön Kullanımı: İnsan yürütmece. Oyuncu hareketliyken kamera kullanımı. Kameranın hareketli kullanımı. Harekette Kesme. Kadraj doldurma ve boşaltma

Olay / Karakter Çalışması: Bir karakter tasarlayarak bu karakterin bir şey yaparken en az üç planda tasarlanması ve çekimi yapılacak (Alış veriş yapan bir ev kadını. Balık tutan orta yaşlı bir iş adam. Yemek hazırlayan bir aşçı… )

İnsan Belgeseli Çalışması:Bir kişiyi, karakteristik özellikleriyle, çevresiyle, yaptığı işlerle, o kişinin önemli yönlerini öne çıkartarak tanıtın.

Mekan Belgeseli Çalışması: Bir mekanı öne çıkaracağınız öyküsüyle, özellikleriyle yazarak ve çekerek tanıtın. (atölyenin yapılacağı yerlerdeki tarihi, doğal yerlerle ilgili bilgi edinerek gelmeniz bu nedenle önemlidir). 5- 10 dakikalık kısa bir belgesel çalışması yapılacaktır. Seslendirmeyi / dublajı da siz yapacaksınız ona göre.

Monolog Çekimleri: Bir kişi konuşur kendi kendine, hazırlanırken, sayıklarken, telefonla (ofis telefonu, ev telefonu, gsm, telsiz gibi... sinirli, sevimli, yalaka, ikna edici... gibi bir durum ve uygun bir karakter yazımı ve çekimi...) ya da konuşmaz...

Diyalog Çekimleri: İki kişi bir yerde konuşmaktadır. Bir sayfalık bir öykü tasarlayınız. Aşk, ayrılık,kavga, ilk kez karşılaşma gibi bir konu olabilir. kadın- erkek, erkek-erkek, kadın-kadın olabilir. Çocuk, genç, yaşlı, orta yaş seçebilirsiniz. Bu kişilerin, fiziksel yapılarını, sosyal durumlarını, eğitimlerini, ekonomik durumlarını … karakterleri yazarak çekim çalışması yapmak.

Kalabalık Çekimler : (Ayrıntılar derste anlatılacak)

Tasarlama ve Dekupaj : Senaryonun çekime hazır hale getirilmesi, parçalara bölünmesi (niçin o planda çekeriz? nasıl çekeriz? ) Teknik senaryo / çekim senaryosu yazımı.

Kurgu / Montaj : Çektiğimiz görüntülerin bilgisayar ortamına aktarılması ve kurgusu yapılmaktadır. Kurgu sırasında ses kurgusu, müzik ekleme, görüntü üzerine yazı yazma, geçişler ve digital video efektleri anlatılacaktır. Kurgular, Adobe Premier programı kullanılarak yapılmaktadır.

Film Çekimi: Atölye sonunda her katılımcı kendi yazdığı kısa film senaryosunu ya da belgesel film senaryosunu yazıp yönetmekte ve kurgulamaktadır. Veya grup çalışması yapılmaktadır.

ÖN KAYIT: ATÖLYEMİZE KATILMAK İSTERSENİZ ŞİMDİDEN ÖN KAYIT YAPTIRINIZ. KESİN KAYIT İÇİN TANITIM VE KAYIT TOPLANTISINA KATILMAK ZORUNLUDUR. BU TOPLANTIDAN SONRA, BİZİ, EĞİTMENLERİMİZİ, MEKANI, KATILAN DİĞER ARKADAŞLARI BEĞENİRSENİZ VE İSTERSENİZ KAYIT YAPTIRABİLİRSİNİZ. Bu formu kopyalayıp mailinize yapıştırınız.

FİLM YAPIM ve KAMERA ATÖLYESİNE  ÖN KAYIT YAPTIRMAK İSTİYORUM.

AD – SOYAD            :

DOĞUM TARİHİ YERİ:

YAŞADIĞI ŞEHİR      :

GSM/CEP TEL          :

E-MAİL                   :

ÖĞRENİM DURUMU  :

Formu doldurduktan sonra sinematek@gmail.com adresine gönderiniz.




Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 946
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • Yılmaz Erdoğan "Haybeden Gerçek Üstü Aşk" Oyunu Kosova'da Sahneye Kondu (9/4/2007)
  • -SERSEMLER EVİ- MISIR YOLCUSU (9/4/2007)
  • Tiyatro Hayali'den -Cadı Teyzenin Oyunu- (9/4/2007)
  • Devlet Tiyatroları 2 Oyunla 5. Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde (9/4/2007)
  • Akbank 4.Kisa Film Festivali (9/4/2007)
  • Yeni sezonda 100 Türk filmi geliyor (9/3/2007)
  • GALAPERA 2007-2008 ETKİNLİKLERİ... (9/3/2007)
  • 5. PAM KISA FİLM FESTİVALİ  (9/3/2007)
  • Meslek Analizi - Oyunculuk : Erol Günaydın  (9/2/2007)
  • Samsun Sanat Tiyatrosu ŞU ÇILGIN TÜRKLER'i oynamaya devam ediyor (9/2/2007)
  • FİLM YAPIM ATÖLYESİ (9/2/2007)
  • 'Sen Gara Değilsin' Batman Festivali'nde (9/2/2007)
  • KASDAV GENÇLİK TİYATROSU Yeni Dönem (9/2/2007)
  • Iki Kisilik bir Oyun Hamburg'da Das Schauspielhaus'ta (9/2/2007)
  • Nasıl Puan Toplarım ? (9/3/2007)
  • Kocaeli Drama Liderlik Pragrami Basliyor (9/1/2007)
  • Yiğit Özgür, Engin Günaydın "Uykusuz" (9/1/2007)
  • Antalyalı sinemaseverlere müjde! (9/1/2007)
  • NEDEN BİZİM ŞARLO’MUZ OLAMADIN SEN LEVENT KIRCA? (8/31/2007)
  • Bu Kavga Adliyede Biter (8/30/2007)
  • Kırca-Poyrazoğlu Kavgası Afişteki Kadınları Üzdü (8/30/2007)
  • Barışarock’ta Tiyatroya Saldırı  (8/30/2007)
  • "YABAN ORMANI" VE "SAYGILI YOSMA"KIBRIS TURNESİ'NE GİDİYOR... (8/30/2007)
  • İsmail Dümbüllü Ödülleri verildi... (8/30/2007)
  • Genç tiyatrocular, "Münir Özkul" binası için sahneye çıktı... (8/30/2007)
  • Takva Balkanların en iyisi  (8/27/2007)
  • Sokakta Şenlik 31 Ağustos'ta Başlıyor ! (8/27/2007)
  • Bu Hafta En Çok Satan Kitaplar (8/27/2007)
  • Yeni çıkan kitaplar (8/27/2007)
  • Konya Devlet Tiyatrosu 1. Yaşını Kutluyor (8/27/2007)
  • Kepez'den "7 Kocalı Hürmüz" Oyunu (8/27/2007)
  • Soytarılık Yapıyorum (8/27/2007)
  • 12. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR (8/27/2007)
  • Taksim Sahnesi'nin Boşaltılması ile İlgili Osman Wöber'in Açıklamalarına Tepki ! (8/27/2007)
  • 'Sen Gara Değilsin' varoş seyircisini coşturdu (8/27/2007)
  • Atatürk Üniversitesi GSF Yetenek Sınavları Takvimi (8/27/2007)
  • Bosna'da Takva'lı bir gün  (8/27/2007)
  • Gorunurluk Projesi 3 - Performans (8/27/2007)
  • Yazar Yılmaz Onay’a Barışarock’ta Barış Plaketi  (8/25/2007)
  • Dr. RASİM AŞIN, -TÜRK DÜNYASI TİYATRO ARAŞTIRMALARI LABORATUARI- Kuruyor (8/25/2007)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    19 Kasım'dan itibaren her SALI Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..