| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
ENKA'da Çılgın Ruh (6/28/2010)


 
ENKA SAHNESİNE
“ÇILGIN RUH” DADANACAK!
 
Tiyatro İstanbul’un yetenekli oyuncularının sahnelediği “Çılgın Ruh” adlı komedi oyunu; 22. ENKA Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri kapsamında, 7 Temmuz 2010, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda!

Noel Coward’ın kaleme aldığı, Gencay Gürün’ün Türkçeleştirerek yönetmenliğini üstlendiği “Çılgın Ruh”ta; İlkay Saran, İnci Türkay, Atilla Saral, Melda Gür Genç, Levent Ulukut, Melis Eronat ve Oylum Şahin rol alıyor.

Tiyatro İstanbul tarafından sahneye konan ve kahkaha tufanı yaratan oyun; Ruth ve Charles’ın arkadaşları Bay ve Bayan Bradman’ı ile bir medyum olan Bayan Arcadi’yi evlerine davet etmeleri ile başlar. Yaptıkları ruh çağırma seansında Charles’ın yıllar önce ölen karısının ruhunun gelmesi ve bir türlü geri gitmeyip evde kalmasıyla, “Çılgın Ruh”ta ardı arkası kesilmeyen komik olaylar gelişir.

İlk kez İkinci Dünya Savaşı sırasında Londra’da izleyiciyle buluşarak 1997 kez, Broadway’de ise 657 kez sahnelenerek ulaşılması zor bir rekora imza atan komedi oyunu “Çılgın Ruh”; 7 Temmuz 2010, Çarşamba akşamı saat 21:15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluşacak.

Yaz etkinlikleri ile birlikte bir değişikliğe imza atarak numaralı koltuk bilet satışına geçen ENKA Kültür Sanat’ın 22. ENKA Kültür Sanat Yaz Etkinlikleri’ne ait biletler Biletix’ten temin edilebilir.

Başlama saati 21:15 olan tüm etkinliklere, isteyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 20:00’de Taksim-AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

ENKA KÜLTÜR SANAT
22. YIL YAZ ETKİNLİKLERİ

25 Haziran 2010 Cuma 21:15
KONSER
Fazıl Say ve Arkadaşları

30 Haziran 2010 Çarşamba 21:15
TİYATRO
İstanbul Halk Tiyatrosu
“Alevli Günler”

2 Temmuz 2010 Cuma 21:15
KONSER
Önder Focan

7 Temmuz 2010 ÇARŞAMBA 21:15
TİYATRO
Tiyatro İstanbul
“Çılgın Ruh”

9 Temmuz 2010 Cuma 21:15
KONSER
Nilüfer

14 Temmuz 2010 ÇARŞAMBA 21:15
TİYATRO
E.S.E.K.
“Kaygan Zemin”

16 Temmuz 2010 Cuma 21:15
TİYATRO
Tiyatro Kare
“Çelik Manolyalar”

21 Temmuz 2010 ÇARŞAMBA 21:15
TİYATRO
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
“Aşk Sözleri”

23 Temmuz 2010 Cuma 21:15
TİYATRO
Oyuncular Tiyatro Gurubu
 “Troyalı Kadınlar”

 

 

 

 

25 Haziran 2010 Cuma 21:15 Konser

Fazıl Say ve Arkadaşları

Program

Ulvi Cemal Erkin

Piyanolu Beşli
-Moderato
-Adagio mesto
-Ritmico Energico
-Allegro vivo

Cihat Aşkın – Keman
Sevil Ulucan – Keman
Eftal Altun - Viyola
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano

J. Brahms
Macar Dansları No.5
Cihat Aşkın – Keman
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano
Nihavend Longa  / Anonim
Cihat Aşkın – Keman
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano
A.Piazzolla
Oblivion
Libertango
Tolga Salman – Bandoneon
Cihat Aşkın – Keman
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano
ARA
F.Schubert
İmpromptu Mi bemol majör op.90 no:2
Iraz Yıldız – Piyano
F. Mendelssohn
Keman Konçertosu
1. Bölüm
Berfin Aksu – Keman
Fazıl Say – Piyano
Katibim / Anonim
Burcu Karadağ - Ney
Fazıl Say – Piyano
Fazıl Say
Nazım / Ben İçeri Düştüğümden Beri
Genco Erkal – Şiir
Güvenç Dağüstün – Vokal
Tolga Salman – Vokal
Cihat Aşkın – Keman
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano
Fazıl Say
Nazım / Bugün Pazar
Güvenç Dağüstün - Bariton
Fazıl Say – Piyano
Fazıl Say
Nazım / Vatan Haini
Genco Erkal – Şiir
Güvenç Dağüstün – Vokal
Tolga Salman – Vokal
Cihat Aşkın – Keman
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano
Fazıl Say
Nazım / Memleketim
Güvenç Dağüstün - Bariton
Fazıl Say – Piyano
Fazıl Say
Nazım / Yaşamaya Dair
Genco Erkal – Şiir
Güvenç Dağüstün – Vokal
Tolga Salman – Vokal
Cihat Aşkın – Keman
Çağ Erçağ - Viyolonsel
Fazıl Say – Piyano

Berfin Aksu / Keman
1998 doğumlu olan Berfin AKSU, üstün başarı göstererek kazandığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık ilköğretim Okulu’nda, altıncı sınıf öğrencisi. Çok sevdiği öğretmeni Muhammedjan TURDİEV’le keman çalışmalarını sürdürüyor.
2006 yılında Türkiye’de sekiz yaşında orkestra eşliğinde konser veren ilk solist olan Berfin; Burak Tüzün yönetiminde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Işın METİN yönetiminde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası, Kocaeli Üniversitesi'nde Hakan Şensoy'un yönettiği konserde Cihat Aşkın'la birlikte, Rengim Gökmen yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası,5. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve 24. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nde solist olarak konserler verdi.
Akbank Sanat, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik etkinlikleri ve birçok yerde resitallere katıldı.
Bulgaristan – Ruse 48. Uluslararası Müzik Festivali’nde Vanya Milenova’nın ve Eklisia Yaz Okulu Cihat Aşkın’ın Master Class’ına katıldı.
Genç Girişim Yönetişim Birliği tarafından verilen 2007 yılı Geleceğin Büyükleri dalında “Yılın Özel Ödülü”nü aldı.
2008 yılında Mersin Üniversitesi’nin düzenlediği “3.Gülden Turalı Keman Yarışması”nda birinci oldu. Aynı yarışmada Türk Bestecisi en iyi yorumlayan Özel Ödülü’nü de aldı.
25 - 30 Mayıs 2009 tarihlerinde İtalya’da düzenlenen “16.Uluslararası Andrea Postacchini Keman Yarışması”nda İkincilik Ödülü alan Berfin, iki yıl önce de aynı yarışmada “Jüri Özel Ödülü” almıştır. Kemanı; “duygularını çok iyi ifade edebilen, içini titreten bir araç olarak ve aile kavramıyla” açıklıyor. 

Burcu Karadağ / Ney
1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokuldan sonra 1990 yılında İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. Salih Bilgin ve Niyazi Sayın’dan “Ney”, Erol Sayan ve Doğan Dikmen’den Türk Musıkisi Solfej ve Nazariyat, Ali Eral’dan Batı Musıkisi dersleri aldı. 1996 yılında Çalgı Eğitim Yüksek Bölümüne girdi. 2000 yılında mezun oldu.
Konservatuar eğitimi yıllarından başlamak üzere yurt içinde ve dışında (Fransa, Almanya, Lüksemburg, Belçika, Avusturya, Mısır, Saraybosna, Azerbaycan) çeşitli topluluklar, orkestralar ve musiki dernekleriyle birlikte konserler verdi.
1996 yılında Fuat Başar ve Tülay Taslacıoğlu’ndan geleneksel Türk sanatlarından olan “ebru” sanatını öğrendi.
1998 yılında İstanbul Kültür Merkezi’nde solo konser verdi. Aynı yıl Türk Kültürüne Hizmet Vakfı’na bağlı Caferağa Medresesi’nde ney dersleri vermeye başladı.
1999 yılında TRT İstanbul Radyosu’na Ney Sanatçısı olarak girdi. Sayısız radyo ve televizyon programında görev aldı.
2001 yılında, sadece TRT’nin arşivinde bulunan, Vahit Anadolu’nun yönetmenliğini yaptığı, Klasik Türk Musikisi repertuarının en seçkin eserlerinden oluşan solo bir albüm yaptı.
Bu çalışmalarının yanı sıra halen müzik marketlerde satılan birçok Türk Musikisi albümünde icracılık yaptı.
2004 yılında T.C Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında ney hocası olarak çalışmaya başladı.
2005-2007 yılları arasında, şefliğini Mustafa Doğan Dikmen’in, genel sanat yönetmenliğini Yalçın Çetinkaya’nın yaptığı Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu’nda görev aldı.
Sanatçı halen Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ve Haliç Üniversitesi’nde Ney Hocalığı görevlerine devam etmekte, TRT İstanbul Radyosu’nda ve çeşitli müzik topluluklarında icra görevlerini sürdürmekte ve ebru çalışmalarına, hocası Ayla Makas ile devam etmektedir.

Cihat Aşkın / Keman
Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden ve Türk Keman Okulu’nun uluslararası temsilcilerinden Cihat Aşkın, son yıllarda kazandığı haklı ve sağlam ün ile kuşağının önde gelen sanatçılarından biri olarak adını duyurmaktadır. Uluslararası alanda Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika'nın birçok yerinde konserler ve resitaller veren, radyo, TV ve CD kayıtları gerçekleştiren, kemancılığının yanı sıra, kuruculuğunu yaptığı İstanbul Oda Orkestrası ve Filarmonia İstanbul orkestralarının da yöneticiliğini yapmış olan Aşkın, birçok başarılı projeye imza atmış ve kendi adını verdiği Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi ile Türkiye'nin her yerinden topladığı öğrencilerin gelişimlerinde büyük rol oynamıştır.
Aynı zamanda Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nin (MIAM) kurucularından ve yöneticilerinden biri olan Aşkın; akademik alanda görev yaptığı İTÜ ve Türk Müziği Devlet Konservatuarı çatısı altında sanatsal faaliyetlerini sürdürdüğü gibi Türkiye, Bulgaristan, Polonya, İsrail ve İsviçre gibi ülkelerde çeşitli yarışmalarda jüri üyesi olarak bulunmuştur.  Cihat Aşkın aynı zamanda, 1999 yılından beri İsrail, Keshet Eilon Keman Master Class’larında fakülte üyesi olarak görev yapmaktadır.
Dünyanın dört bir yanında festival ve konserlere katılmış, Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Haendel gibi müzisyenlerle konserler vermiş olan Aşkın, İstanbul'da doğmuş ve Prof. Ayhan Turan’ın sınıfından mezun olarak gittiği Londra, Kraliyet Müzik Koleji’nde Rodney Friend ve City University’de Yfrah Neaman ile çalışmıştır. Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay gibi ustalardan kısa süreli faydalanmış olan Aşkın aynı zamanda Master ve Doktora çalışmalarını yürüterek yurda dönmüş ve 1998’de İTÜ’den Doçent unvanını, 2006’da ise Profesör unvanını kazanmıştır.
Keman sanatçılığının yanı sıra beste çalışmalarına da ağırlık veren Aşkın, keman ve değişik çalgılar için besteler, keman için aranjmanlar ve film müzikleri alanında da önemli çalışmalar yapmıştır. Aşkın Ensemble’ın kurucusu ve yöneticisi olarak yaptığı çalışmalar kendisini bu alanda da önemli bir konuma getirmiştir.
Kalan Müzik sanatçısı olarak Çağdaş Türk Keman yapıtlarının CD çalışmalarını yürüten sanatçıya Yalçın Tura, Ertuğrul Oğuz Fırat, Arda Agoşyan ve Oğuzhan Balcı keman konçertolarını ithaf etmişlerdir. Aşkın aynı zamanda Warner Classics ve CPO gibi firmalar içinde CD ler doldurmuştur. Akses ve Erkin gibi bestecilerimizin konçertolarının ilk CD’lerini yapan sanatçı, dünya keman literatüründe bir ilk olan Kreutzer 42 Etüd albümünü de 2006 yılında yayınlamıştır. Menuhin ve Flesch yarışmalarında çeşitli ödüller kazanan sanatçının birçok ödülü ve vardır ve en son 2002 yılında Roma'da Foyer des Artistes ödülünü kazanmıştır. Sanatçı konserlerinde Jean-Baptiste Vuillaume (1846) keman ile çalmaktadır.

Çağ Erçağ / Viyolonsel
1986 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, Jozsef Györfy ve Prof. Doğan Cangal'dan eğitim alan Çağ Erçağ, 1996 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Ardından, 1997'de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Araştırma Görevlisi olarak atandı. Daha sonra, yeni kurulan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın sınavını kazanarak 1999'dan 2004 yılına kadar bu orkestrada viyolonsel grup şefliği görevini üstlendi.
Öğrenimi sırasında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve Mısır gibi birçok ülkede konserler veren sanatçı ayrıca Lois Claret’in ustalık sınıfına katılma fırsatı buldu.
Daha sonra Gürer Aykal, Fazıl Say, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Robert Cohen, Aleksander Rudin ve Daniel Grosgurin gibi birçok ünlü sanatçıyla konserler veren Çağ Erçağ, Can Atilla’nın müziğini yaptığı Atatürk Belgeseli ve Fazıl Say’ın müziklerini yaptığı İyi Seneler filminin müziğinde solo viyolonsel bölümlerini seslendirdi. Ayrıca Fazıl Say’ın yapıtı Metin Altıok Oratoryosu’nun CD kaydında görev aldı.
Çağ Erçağ, 2007'de gerçekleştirilen 35. İstanbul Müzik Festivali'nde Borusan Oda Orkestrası eşliğinde verdiği konserin yanı sıra Kıbrıs Müzik Festivali, Eskişehir Müzik Festivali, Mersin Müzik Festivali gibi birçok festivalde solist olarak yer aldı. Ayrıca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni, Bursa Bölge Senfoni, Antalya Devlet Senfoni, Viyana Jeunesse Orkestrası ve Strazburg’da Şişli Belediye Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi.
Viyana'da Ablan Berg Kuartet üyelerinden Gerhard Schulz ile düzenli çalışmalarına devam eden Çağ Erçağ, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda solo viyolonsel olarak görevini sürdürüyor. Şişli Belediye Orkestrası’nın Sanat Direktörlüğünü yapan sanatçı ayrıca, 2002 yılında kurdukları dört viyolonselden oluşan Çellistanbul ve 2005'de kurulan Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü üyesidir.
Mimar - Fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ, babası Prof. Dr. Celal Ertuğ’un klasik müziğe olan sevgisi anısına Çağ Erçağ’ın çaldığı 1740 yılı Petrus Guarneri yapımı viyolonselin alımına katkıda bulunmaktadır.

Efdal Altun / Viyola
1992 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Viyola Bölümü'nden Prof. Koral Çalgan’ın öğrencisi olarak pekiyi derece ile mezun oldu. 1990-1992 yılları arasında Azerbaycan Devlet Sanatçısı Server Ganiev’in kurduğu Ganiev Quartet’te yer aldı. 1990-1992 yılları arasında Anadolu Oda Orkestrası’nda Grup Şefi olarak birçok konserde yer aldı. 1992-98 yılları arasında Eskişehir A.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda, 1999-2008 yılları arasında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda Viyola ve Keman dallarında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.
Yer aldığı orkestralar arasında, Akdeniz Gençlik Orkestrası (Fransa), Uluslararası Türk Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Makedonya Filarmoni, Grup Şefi olarak Pommersfelden Senfoni (Almanya), Grup Şefi olarak Das Treffen Opera Orkestrası (Almanya) sayılabilir.
Solist olarak, A.Ü. Oda Orkestrası, Mersin Oda Orkestrası, Miam Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Eskişehir Akademik Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konserler verdi. 05 Aralık 2006 tarihinde keman sanatçısı Alexander Markov’la birlikte oda müziği konseri verdi.
2007 yılında Sanatta Yeterlik Diploması alan Efdal Altun, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda Solo Viyola olarak görev yapmakta, oda müziği çalışmalarına ise sürekli çalıştırıcılığını Alban Berg Kuartet üyesi olan Gerhard Schulz’un yaptığı Borusan Quartet ile devam etmektedir.
Efdal Altun, Borusan Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kendisine verilen 1725 Testore Viyola ile çalmaktadır.

Fazıl Say Biyografi
“O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz kendisi 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından birisi olacak.”  (Le Figaro)
1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını almış, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir. 1994’te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995’te New York’ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserler arasında “Nazım” ve “Metin Altıok Ağıtı” başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi’nin siparişi üzerine “Albert Einstein”’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart’ın 250. doğum yılında Viyana’daki Kutlama Komitesi’nin siparişi dolayısıyla bestelenen “Patara” adlı bale müziği vardır.
Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali’nin kapanış konserinde Zubin Mehta’nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali’nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say’ın, Türk saz şairi Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika’da Bilboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır.

Genco Erkal - Şiirler
İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitiren Genco Erkal, 1959 yılından başlayarak Türkiye’nin önemli tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak çalıştıktan sonra, 1969 yılında bugün de sanat yönetmenliğini yaptığı Dostlar Tiyatrosu’nu kurmuştur.
Genco Erkal; Gorki, Brecht, Sartre, Peter Weiss, Steinbeck, Havel gibi yabancı yazarların yanı sıra, Aziz Nesin, Haldun Taner, Nazım Hikmet, Refik Erduran, Vasıf Öngören, Orhan Asena gibi Türk yazarlarının da oyunlarını yönetmiş; roman, öykü, şiir gibi değişik türlerden tiyatroya uyarlamalar yapmış; oyunlar çevirmiştir. Çeşitli ödüller kazandığı ünlü rolleri arasında “Aslan Asker Şvayk”, Gogol’ün “Bir Delinin Hatıra Defteri“, Brecht’in “Galileo“su, Maxwell Anderson’un “Yalınayak Sokrates”i ve Nazım Hikmet’ten “Kerem Gibi” sayılabilir. Opera ve senfonik müziklerde Prokofyef’in “Peter ile Kurt”, Stravinski’nin “Askerin Öyküsü” adlı yapıtlarını anlatıcı olarak seslendiren Erkal, önemli uluslar arası film festivallerinde gösterime giren ve birçok ödül kazanan filmlerin başrolünde oynamıştır: “At”, “Faize Hücum”, “Hakkâri’de Bir Mevsim” , “Camdan Kalp “
TRT Televizyonu için Haldun Taner’in, ünlü müzikli oyunu “Keşanlı Ali Destanı”nı yöneten ve oynayan sanatçımız, değişik yıllarda dokuz kez “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu“, iki kez “En İyi Tiyatro Yönetmeni” seçilmiştir.
Evrensel diliyle tiyatro sanatını yurt dışına taşıyarak 1993 yılından bu yana Paris’te ve Avignon Festivali’nde Fransızca da oynamaya başlayan Genco Erkal, üç Fransız yapımında yol almış, sanatını yurt dışında da sergilemiştir. Nazım Hikmet’ten “Sevdalı Bulut”, Phillippe Minya’dan “Ou vas-tu Jeremie” ve Paulo Coelho’nun romanından uyarlanan “Simyacı”.

Güvenç Dağüstün / Bariton
1978 yılında Ankara’da doğan Güvenç Dağüstün, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı oldu.
Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen “Uluslararası Varna Festivali” kapsamında mezzosoprano Ksgr. Prof. Margarita Lilova’nın kursuna katıldı ve bir yıl sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nin sınavlarını kazanarak Prof. Lilova’nın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’ndaki görevinden ayrılarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafınfan verilen burs ile Avusturya’nın Viyana kentinde çalışmalarına başladı.
İzmir Devlet Operası’nda konuk sanatçı olarak G. Donizetti’nin “Aşk İksiri” operasında ilk başrolü “Belcore”yi seslendirdi. Avusturya’nın Innsbruck kentinde Georg Schmöhe yönetiminde C. Orff’un “Carmina Burana” adlı eserinde bariton sololarının yanı sıra kontrtenor solosunu da seslendirerek bir ilke imza attı ve büyük beğeni topladı. Viyana’da seslendirdiği, Yunan besteci Perikles Liakakis’in “Çizmeli Kedi” operasındaki başrol ile bu eserin dünyada ilk kez seslendirilişinin solistlerinden oldu.
Önce Efes Antik Tiyatrosu’nda ve daha sonra İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda ve Atatürk Kültür Merkezi’nde, Fazıl Say’ın “Nazım” adlı eserinin Fazıl Say, Genco Erkal ve Sertab Erener ile birlikte seslendirdi. Bunun ardından “Rumeli Hisarı – Yıldızlı Geceler” konserleri kapsamında Fazıl Say ile birlikte bir resital verdi ve Say’ın şarkılarının Türkiye’de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Son olarak Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde Say’ın “Nazım” adlı eserinin CD ve DVD kayıtlarını Fazıl Say, Genco Erkal ve Zuhal Olcay ile birlikte gerçekleştirdi.
Sertab Erener ile ortak projeleri olan “Turco – Latino Connection” caz konserleri büyük beğeni topladı ve halen devam ediyor.
Dağüstün, çalışmalarını halen yurtiçi ve yurtdışında sürdürmektedir.

Iraz Yıldız / Piyano 
1997 yılında Antakya’da doğan Iraz Yıldız piyano çalışmalarına 6 yaşında Ç.Ü.Devlet Konservatuarı’nda Öğr. Gör. Çağla Çoker ile başladı. Daha sonra çalışmalarına A.Ü.Devlet Konservatuarı’nda Öğr. Gör. A. Rauf Ulusoy ile devam eden Iraz Yıldız 2006 yılında Öğr. Gör. Yuriy Sayutkin ile çalışmaya başladı. 2007 yılında Rusya’da yapılan 3. Gavrilin Genç Yetenekler Yarışması’nda Mansiyon Ödülü, yine aynı yıl Mersinde yapılan 1. Kamuran Gündemir Ulusal Piyano Yarışması’nda Mansiyon Ödülü kazandı.
Iraz Yıldız çalışmalarını halen Yuriy Sayutkin ile sürdürmektedir.

Sevil Ulucan / Keman
Bulgaristan’ın Şumnu kentinde doğdu ve 6 yaşındayken Veselin Spirov ile keman öğrenimine başladı. Türkiye'ye göç ettikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında keman öğrenimine Venyamin Varsawsky ile devam ederek 2002 yılında birincilik ile mezun oldu.
1998 yılında aldığı bursla Salzburg Mozarteum Summer Akademisi’nde Shmuel Ashkenasinin Master Class’larına katıldı. Daha sonra Mincho Minchev, Mikhail Khomitzer ve Uluslararası Keshet Eilon Keman Kursunda; Cihat Aşkın, Vadim Gluzman, Haim Taub ve Shlomo Mintz ile çalıştı.
Türkiye'nin değişik illerinde verdiği konserlerin yanı sıra ilk yurtdışı konserini Young-Euro-Classic Festivali kapsamında,2006 Ağustos ayında Berlin Konzerthous'da Prokofiev Konçerto çalarak gerçekleştirdi. Bu konserinde Alman eleştirmenlerden çok olumlu eleştiriler alan Ulucan; Cihat Aşkın'ın rehberliğinde solistlik çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra 2007 Caka Ayvacık, 2008 Caka Sapanca Kırkpınar, 2008 Caka Ordu, 2009 CAKA İstanbul Keman Yaz Okulları ile 2010 Caka Beypazarı Keman Kış Okulu'nda Eğitmen olarak görev almıştır.
2009 yılı Temmuz ayında Kalan firması tarafından yayınlanan ve Gülnare Şekinskaya ile birlikte seslendirdiği “Sevdana” albümü piyasaya çıkmıştır. Albüm eleştirmenler tarafından da olumlu eleştiriler almıştır.
Sevil Ulucan halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Araştırma Görevlisi olup, Doktora çalışmalarına Venyamin Varsawsky ile devam etmektedir.
Tolga Salman / Bandoneonist
1969 yılında Ankara’da doğdu. Klasik batı müziği eğitimini Türkiye ve Almanya’da tamamladı. Astor Piazzolla, Dino Saluzzi ve Orhan Avşar gibi modern  tango müziğinin önde gelen bestecileri ve uyarlama ustalarının etkisiyle, Arjantin ve Uruguay konser tangolarına duyduğu ilgi nedeniyle, 2002 yılında bandoneon çalışmalarına  yoğunlaşarak, Dino Saluzzi, Hector Ulises Passarella gibi bandoneon ustalarıyla tanışma fırsatı buldu ve onların tavsiyeleri doğrultusunda bu diyatonik çalgıyla geniş bir repertuvar oluşturdu.
Türkiye’de sanat organizasyonları  kapsamında çeşitli konser salonlarında yıllarca beraber çaldığı kardeşi, viyolonsel sanatçısı Koray Salman ile birlikte kurduğu Salman Duo isimli tango oda müziği grubuyla ve İtalya’nın Lanciano kentinde Fedele Fenaroli Vakfı himayesinde, 40'lı ve 50'li yıllara ait konser tangolarının yorumlandığı Hector Ulises Passarella Tipik Orkestrası'yla, solist bandoneonist ve 2. bandoneonist olarak pek çok konser verdi. Ayrıca ünlü Türk piyano virtüözü ve bestecisi Fazıl Say ile ikili oluşturarak İstanbul ve Antalya'da Astor Piazzolla ağırlıklı bir repertuarla yeni tango konserleri vermiştir. Sanatçı, 2004 yılından bu yana, Mensing çağdaş dünya tango müzisyenleri listesinde yer almaktadır.
Gösteri Sponsoru
 


30 Haziran 2010 Çarşamba 21:15Tiyatro
İstanbul Halk Tiyatrosu

Alevli Günler
Yazan    : Irmak Bahçeci 
Yöneten    : Yıldıray Şahinler
Dekor&Kostüm     : Barış Dinçel
Işık Tasarım & Uygulama : Efe Sümer
Yönetmen yrd.   : Özge Çatıkkaş - Tuğçe Kıltaç
Dekor Uygulama  : Muhammet Topraktepe - Mustafa Topraktepe
Görsel Tasarım  : Emre Erdem

Oyuncular : Cem Davran
  Erkan Can
  Levent Üzümcü
  Bahtiyar Engin
  Tuğçe Kıltaç

Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır, bize çağdaş bir “Yaşar-yaşamaz” hikâyesi sunarlar. Irmak Bahçeci’nin yazıp Yıldıray Şahinler’in yönettiği, Cem Davran, Bahtiyar Engin, Levent Üzümcü ve Erkan Can’ın oynadığı oyun, yılın komedisi olmaya aday.


2 Temmuz 2010 Cuma 21:15 Konser

Önder Focan
36MMBIOMETRIC

Önder Focan   : Gitar
Şenova Ülker   : Trompet
Engin Recepoğulları  : Tenor Saksafon
Hakan Çimenot   : Trombon
Erdal Akyol   : Akustik Bas
Ediz Hafızoğlu   : Davul

Program
Kısmet
36mm Biometric,
Ruby
Vergato
TM Swing Sever
Ballad for 2 Guitarists,
Kinetik,
Ağaçkakan,
Kahveci

Önder Focan 1955 yılında doğdu. Müziğe 1970 yılında başladı. 1975’te caza ilgi duydu ve çeşitli gruplar ile çalışmaya başladı. 1985 yılından başlayarak çeşitli yerli ve yabancı caz etkinliklerinde sahne aldı. 1994’de “Önder Focan JAZZ GUITAR” isimli kaseti ve yine aynı yıl 'Önder Focan Group- ERKEN' adlı CD'yi yaptı.

1996-99 yılları arasında SEKİZ, ON THE BOSPHORUS adlı CD’leri yaptı. 1997’de MIDEM tarafından Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve 11 uluslararası gitarcının katıldığı (Jan Ackermann, Wolfgang Muthspiel, Terje Rypdal, Ximo Teber, Noel Akchiote, Eric St.Laurent, Seppo Tyni, Sandro Gibellini, Nigel Clarke, Herald Haerter) festivalde, İKSV adına Türkiye’yi “Guitar Night” gecesinde temsil etti.

Sanatçının 1998’in ilk günlerinde piyasaya çıkan “BENEATH THE STARS” adlı çalışması ise, BLUE NOTE firmasından albümü çıkan ilk Türk sanatçısı ünvanını da taşımaktadır. Bu albümde davulda Down Beat jazz dergisince yılın gözde davulcusu seçilen Bill Stewart’la ve Hammond B3 Org’da ise yine New York’lu Sam Yahel yer almışlardır. Ocak ’99 ve 2000’de IAJE eğitim seminerlerine katıldı.

Kasım 99’da Viyana’da Thomastik Infeld tellerinin 80.kuruluş yıldönümü konserlerinde çaldı. 2001 Ocak ayında Los Angeles NAMM Show’da Thomastik Infeld standında konuk olarak çaldı. 2002’de aynı fuarda Höfner Guitar tanıtımı için yer aldı. 2001 Kasım’ında Finlandiya’da popüler Türk parçalarının yorumlandığı STANDARD A LA TURC albümünü kaydetti.

2002’de Berlin’de Almanya’nın önde gelen müzisyenlerinden basçı Stefan Weeke’nin “Spontaneous International Jazz Friends” adlı projesi ile aynı yıl Almanya’da piyasaya çıkan No.One adlı albümünde davulcu Ernst Bier ile birlikte yer aldı.

2001 yılında Viyana’da bascı David Friesen ile, 2003’de piyasaya çıkan REMinisce adlı albümün kaydını yaptı. 2000 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından yılın en iyi Batı Müziği Sanatçısı ödülüne layık görüldü. Önder Focan Thomatik Infeld telleri ve Höfner gitarlarını tercih etmektedir.


7 Temmuz 2010 Çarşamba 21:15 Tiyatro
Tiyatro İstanbul

Çılgın Ruh “Blithe Spirit”

Yazan                              : Noel Coward
Türkçesi ve Yöneten     : Gencay Gürün
Dekor                              : Nilgün Gürkan
Kostüm   : Hale Eren
Atilla Saral Kostümleri : Faruk Saraç
Işık    : Aytekin Saday
Görüntü Tasarımı  : Fırat Giraygil
Efekt    : Cafer Hekim
Oynayanlar   : İlkay Saran, İnci Türkay, Atilla Saral, Melda Gür Genç
                                             Levent Ulukut, Melis Eronat, Oylum Şahin

Ruth ve Charles arkadaşları Bay ve Bayan Bradman’ı ve bir medyum olan Bayan Arcadi’yi evlerine davet ederler. Yaptıkları ruh çağırma seansında Charles’ın yıllar önce ölen karısının ruhu gelir, bir türlü geri gitmez ve evde kalır. Ardı arkası kesilmeyen komik olaylarda bundan sonra başlar.


9 Temmuz 2010 Cuma 21:15 Konser

Nilüfer

Buğra Uğur    : Piyano
Erdinç Şenyaylar    : Gitar
Engin Gürkey   : Davul
Tolga Bedir    : Klavye
Ahmet Sezin Türkmenoğlu  : Bas Gitar
Türker Çolak    : Perküsyon
Başak İlhan    : Vokal
Barış Karakoç    : Vokal

Türk Pop Müzik tarihinin en önemli sanatçılarından Nilüfer, 31 Mayıs 1955 yılında Cihangir’de doğdu. 1970 yılında, henüz İstanbul İtalyan Lisesi’nde öğrenciyken, katıldığı Hafta Sonu Gazetesi’nin Altın Plak Ses Yarışması’nda aldığı birincilik geleceğini belirledi.

1972 yılında “Kalbim Bir Pusula” adlı ilk 45’liğini Odeon Plak’tan piyasaya çıkardı. Ancak asıl çıkışını 1973 yılında yaptığı “Dünya Dönüyor” adlı 45’liği ile yakaladı ve yılın kadın şarkıcısı seçildi.  Daha 17 yaşındayken bütün Türkiye ondan bahsetmiş ve yaşından fazla ödül almıştı.

İlk sahne deneyimini, İzmir Fuarı’nda Zeki Müren’in assolist olduğu kadroda çıkarak yaşadı. “Dünya Dönüyor”un da yer aldığı ilk albümü “Nilüfer’74”teki “Göreceksin Kendini”, “Aldanırım Sana” ve “Başıma Gelenler” gibi şarkılar, Türk pop müzik tarihinin unutulmaz klasikleri arasına girdi. 1975’te, Alman yapımcılardan gelen plak teklifini kabul ederek “Miss Nilüfer” ve “Ali” adlı 45’lik plakları yaptı. Aynı yıl, “Oh Ya”, 1976’da “Of Aman Aman” ve 1977’de “Kim Arar Seni” adlı 45’likleri çıkarttı. Satış rekorları kırılmış, listeler altüst olmuştu. 1978 yılında “Grup Nazar” ile birlikte Türkiye’yi TRT adına Paris’te Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etti. Aynı yıl, “Nilüfer Müzik” ve “Nilüfer 15 şarkı” uzunçalarlarıyla 25 şarkısı da dikkat çekti.

“Nilüfer’79”, “Nilüfer’80” ve “Sensiz Olmaz” adlı albümlerini, “Nilüfer’84” adlı albümü izledi. Albümün hitleri arasında “Varsa Söyle”, “Dönsen Bile”, “Kar Taneleri” gibi unutulmaz şarkılar da vardı. Bu albümle birlikte Nilüfer, Kayahan bestelerine yer vermeye başladı.

Nilüfer, 1985 yılında “Bir Selam Yeter” adlı albümünü çıkardı. Bu albümün en büyük özelliği; sözü, müziği kendisine ait ilk şarkı olan “Erkekler Ağlamaz”ı da içermesiydi. 1986 yılında, Antalya Aspendos’ta yapılan “Uluslararası Akdeniz Şarkı Yarışması”na katıldı ve Kayahan’ın “Geceler” adlı bestesini yorumlayarak ülkemize birincilik getirdi. 1987 yılında ününü pekiştiren ve onu dünyaya tanıtan “Geceler” adlı albüm piyasaya çıktı. Bu albümde “Geceler”, “Tek Başına”, “İspanyol Meyhanesi”, “Sensiz Yıllarda” ve “Seni Beklerim Öptüğün Yerde” gibi birçok hit vardı.

1988’de yaptığı “Esmer Günler”i, 1990’da yine satış rekorları kıran “Sen Mühimsin” adlı albüm izledi. 1992’de çıkan “Yine Yeni Yeniden” adlı albümde yer alan “Şov Yapma”, “Yeniden Sev”, “Haram Geceler”, “Kavak Yelleri” gibi birçok şarkı hit oldu ve bu albüm bir milyondan fazla satış yaparak en çok satan albümler arasında yer aldı. Nilüfer, bu albümde Onno Tunç, Adnan Ergil ve Kayahan gibi zamanın en iyi bestecileriyle çalıştı.

Bu albümü, 1994’te “Ne Masal Ne Rüya” adlı albüm izledi. Albümün hitleri arasında “Eğrisi Doğrusu”, “Son Perde”, “Sevgi Tam Olmalı”, aynı zamanda Bosnalı çocuklar için hazırlanan “Bosna’da Bıraktım Kalbimi” adlı şarkı da yer aldı.

1996 Eylül’ünde çıkarmış olduğu “Nilüfer’le” adlı albümde Kayahan’a ait “Mavilim”, “Çok Uzaklarda” gibi şarkılara yorumuyla hayat verirken, Adnan Ergil ve Fahir Atakoğlu’yla da birlikte çalıştı. Bu çalışmasıyla başta Kral TV Video Müzik Ödülleri olmak üzere birçok ödüle layık görüldü ve 1996 yılının en iyi kadın sanatçısı seçildi.

14 Kasım 1997’de Türkiye’de ilk kez bir sanatçı UNICEF’in iyi niyet elçisi ve Türkiye temsilcisi seçildi. Nilüfer uzun yıllar bu görevini sürdürdü.

1998 Şubat’ında, 70’li yıllarda söylemiş olduğu hit şarkıları, bir “best of” olan “Yeniden Yetmişe” adlı albümde topladı. Bu albümde 13 Nilüfer hiti vardı. Bu hitlerin arasında “Dünya Dönüyor”, “Başıma Gelenler”, “Kim Arar Seni”, “Ağlıyorum Yine”, “Son Arzum” gibi klasikler vardı.

2001 Nisan’ında “Büyük Aşkım” adlı albümü piyasaya çıktı. “Söz Güzelim”, “Beni mi Buldun”, “Büyük Aşkım”, “Anlat Arkadaşım” gibi şarkılar bu albümün öne çıkan şarkıları oldu.

19 Haziran 2003 tarihinde piyasaya çıkan “Olur mu Olur mu? - Gözünaydın” adlı albümüyle “Gözünaydın”, “Hey… Bakar mısın?”, “Acılara Son”, “Aşkım” adlı şarkılarıyla hayranlarını bir kez daha büyüledi.

2004 yılında Odeon firmasıyla ülkemiz müzik piyasasında bir ilki gerçekleştirdi. Bazıları 45’liklerden albümlere girmemiş, bazıları ‘demo’ olarak raflara kaldırılmış şarkılar, LP’lerden disklere transfer edildi.
 
5 Aralık 2005’te kendi beste ve sözlerinin ağırlıkta olduğu “Karar Verdim” adlı albümünü piyasaya çıkardı. Sanatçı bu albümüyle, MÜYAP tarafından altın plak almaya hak kazandı.

2008’de çıkardığı söz ve bestesi kendisine ait olan “Sen Beni Tanımamışsın” adlı single’da Suat Ateşdağlı ve Hüseyin Karadayı ile çalıştı.

Nilüfer, 2009 Haziran’ında çıkarttığı “Hayal” adlı albümünde, hem kendi söz ve bestelerine yer verdi hem de birçok değerli müzisyenle birlikte çalıştı. Türkiye’nin birbirinden önemli isimleri Adnan Ergil, Mete Özgencil, Fahir Atakoğlu, Sinan Akçıl gibi besteciler ve Ozan Çolakoğlu, Devrim Karaoğlu, Mustafa Ceceli ve Buğra Uğur gibi aranjörler bu albüm için bir araya geldi.

Nilüfer, 2010’un Ocak ayında, söz ve müziği Sinan Akçıl’a, düzenlemesi Ozan Çolakoğlu’na ait olan “Zalimin Kararı” adlı single’ı çıkardı.


14 Temmuz 2010 Çarşamba 21:15 Tiyatro
Espri Standartları Enstitüsü Kurumu

Kaygan Zemin

Yazan ve Yöneten : Uğur Uludağ
Dekor    : Murat Saner
Kostüm   : Doğa Rutkay
Ses&Işık   : Doğukan Cantimur
Oyuncular  : Hakan Bilgin, Doğa Rutkay, Yağmur Kaşifoğlu, Yosi Mizrahi,
Funda Pelin Kurt, Barış Ataş, Serhan Çatalay, Doğukan Cantimur ve Uğur Uludağ
 
3. Sezonunda Kapalı Gişe Oynayan “Kaygan Zemin”, Espri Standartları Enstitüsü Kurumu’ndan yine bir kahkaha bombası… Hiç bir komedi, bu kadar iddialı olmadı.

3. Türden Yakın İlişkiler, Tanrım Beni Baştan Yarat ve 27 Numara ile komediye getirdikleri boyutla adından sıkça söz ettiren ekibin, bu yeni oyununda yine eğlence sizleri bekliyor.

Karınızla, kocanızla, eski sevgilinizle, yeni sevgilinizle, sevgili adayınızla, çıktığınız çocukla, konuştuğunuz kızla, platoniğinizle, en yakın arkadaşınızla, onun sevgilisiyle, onun sevgilisinin diğer sevgilisiyle, en büyük aşkınızla, tek gecelik ilişkinizle; kısacası sevgiyi bir an olsun paylaşma gafletinde bulunduğunuz karşı cinsle ilişkilerinizi yeniden sorgulayacaksınız.

“Çarpıcı diyaloglar… Bir espri bombardımanı! Makineli Tüfek gibi”
HINCAL ULUÇ

“Uğur Uludağ ve arkadaşları artık bir ‘ekol’ olmak üzereler. Kaygan Zemin'e dikkat”
YÜKSEL AYTUĞ

“Bu sezon izlediğim en güzel oyun.”
MÜJDAT GEZEN

“Kim ‘Halk tiyatroya ilgi göstermiyor... Salonlar boş’ diyorsa bilin ki mantıksız konuşuyor. Boş salon var doğru ama, hangi oyunlar ve kimler oynuyor ona bakın siz...”
AYKUT IŞIKLAR

“Oyun çıkışında, yanınızdakinin elini daha sıkı sarılıyorsunuz.”
SEYİRCİ


16 Temmuz 2010 Cuma 21:15 Tiyatro
Tiyatro Kare

Çelik Manolyalar

Çelik Manolyalar, bir kuaför salonunda, hayata direnen kadınların mücadelesini anlatıyor. Aslında çelik yüreklerle savaşırken, manolya gibi solan bu kadınlar dış görünüşlerinde hiçbir şeye aldırmıyor gibi görünüp, süslenip, düğün hazırlığı yaparlarken, içlerinde hastalık, ölüm, yaşam mücadelesi vermektedirler.

Robert Harling’in kaleme aldığı oyun, Tiyatrokare’nin 19. mevsiminde  İngiltere’de de oyunlar  sahneye koyan Mehmet Ergen tarafından yönetilecektir. Julia Roberts, Dolly Part, Sally Field, Olympia Dukakis, Shirley Maclaine gibi starların oynadığı ve çok sevilen bir film olarak sinema tarihine geçen “Çelik Manolyalar”da, Saadet Işıl Aksoy, Şenay Gürler, Suzan Aksoy, Suna Keskin, Oya İnci, Aslıhan Erguvan gibi Türk Tiyatrosu’nun önemli kadın oyuncuları rol alacaktır.


21 Temmuz 2010 Çarşamba 21:15 Tiyatro
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu

Aşk Sözleri

Yazan   : W.Shakespeare
Çeviren   : Berna Moran-Can Yücel-Sabahattin Eyüboğlu Özdemir Nutku-
   Zeynep Avcı
Uyarlayan/Yöneten : Kemal Kocatürk
Dekor/Kostüm : Şirin Dağtekin
Müzik   : Ayça Kocatürk
Koreografi  : Salima Sökmen
Işık    : Kemal Kocatürk
Oynayanlar  : Deniz Çakır -Kemal Kocatürk - Ali İl - Eren Balkan - Mihrace Yeken
Erkan Pekbay


W. Shakespeare’den uyarlayarak Kemal Kocatürk yönetti. Şirin Dağtekin dekor ve kostümü tasarladı. Sözlerini yine Kemal Kocatürk’ün yazdığı şarkıları, Ayça Kocatürk besteledi. Salima Sökmen de dansları tasarlayarak oyunun koreografisini yaptı. Yine Kemal Kocatürk’ün tasarladığı ışığın altında Deniz Çakır, Mihrace Yekenkülüğ, Eren Balkan, Ali İl, Erkan Pekbay ve Kemal Kocatürk oyunun çeşitli kahramanlarını ete, cana, kana büründürüp, görünür kıldı.

“Aşk Sözleri”, binlerce yıldır insanoğlunun tartıştığı ve bir sonuca varamadığı “aşk” kavramını Shakespeare’in izinde yeniden tartışmaya açtı. “Aşk” kavramını, Shakespeare’in en tanınmış eserlerinden “Romeo-Juliet, Hırçın Kız, Othello, III.Richard, Kısasa kısas, Macbeth, Hamlet ve Bahar Noktası” üzerinden bir kez daha irdelemeyi seçerken şiirin, felsefenin, edebiyatın da yardımıyla “aşk”ı görünür kılmayı hedefledi. “Aşk” kavramının tartışmasında tarafsız kalınamayacağını, sizleri de bu tartışmanın içine çekerek ve de kıyasıya yapılan bu tartışmanın hakemi ve taraftarı olmanızı sağlayarak bunu yapacağından emin olunuz. Oyun bittikten sonra bile oyunu bitiremediğinizi göreceksiniz. Çünkü hiç değilse hayatınızda siz de bir kez olsun aşık oldunuz ya da olmayı denediniz veya olamadınız. Ama bu oyunla mutlaka taraf olacaksınız.

Size bir küçük tavsiye: yanınızda mendil getirmeyi unutmayın. Trajedi sizi ağlatamadıysa oyunun komedisi bunu mutlaka başaracaktır.


23 Temmuz 2010 Cuma 21:15 Tiyatro
Oyuncular Tiyatro Grubu

Troyalı Kadınlar

Supervisor   :George Ballis
Yönetmen   :Selma KÖKSAL
Yardımcı Yönetmen  :Ayşe Burcu EREN
Sanat Yönetmeni  :Serdar YILMAZ
Müzik Tasarım  :İlker GÖRGÜLÜ
Dans Koreografi  :İpek DEĞER
Ses ve Hareket Tasarım :Ayşe Burcu EREN
Oyuncular   :Gülsüm Soydan, Esin Taşçı, Bahar Sarah, Sefa Zengin, Zafer
Yılmaz, Umur Sevim, Hülya Aydın, Nükhet Akkaya, Hülya Çabuk, Serap Özcan, Asuman Çakır, Demet Ulus, Özlem Arıkan, Serpil Akkaya, Hatice Sabah, Selma Köksal, Ayşe Burcu Eren, Nesli Meriç Sanioğlu

KULAK VER! YIKIM DEVAM EDİYOR HÂLÂ…

Euripides'in ölümsüz tragedyası “Troyalı Kadınlar”; Türkiye-Yunanistan ortak yapımı olarak; Oyuncular Tiyatro Grubu tarafından, Yılmaz Onay’ın çevirisiyle sahneleniyor. Supervisor’lığını George Ballis’in yaptığı oyunu Selma Köksal yönetiyor.
 
M.Ö. 415 yılında Atina İle Sparta’yı karşı karşıya getiren ve on yıl süren Peloponnesos Savaşı ortamında yazılmış olan oyun, günümüz dünya düzeniyle örtüşmesinin yanında; savaş karşıtı teması ve kadınlarıyla önemli bir tragedya.
 
Troya kentinin düşmesiyle oğullarını, kocalarını, sevgililerini, sevgilerini, umutlarını, inançlarını kaybeden, her şeyi ellerinden alınan, esir düşen Troyalı Kadınlar’ın acıları, ağıtları, Tanrılara isyanları anlatılıyor oyunda.

Tıpkı asılarca önce yazılmış bu oyun gibi; Yakın geçmişte iki büyük dünya savaşı yaşayan EVREN, şimdilerde de savaşla, açlıkla, ölümle boğuşuyor. Troya'da yaşanan yıkım ve acı; bugün “emperyalist” ülkelerin bombaları, uçakları, tanklarıyla Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de yaşatılıyor… Ne yazık ki; bu sömürü düzeni, kana susamışlık sürdükçe bu acılar da sürecek.

Troya Kadınları’nın çığlıkları, ağıtları gelecekte de aynı şiddetiyle duyulacak, kulakları dağlayacak.




Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 569
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • Sarıyer Belediyesi, Reşitpaşa'da yeni bir Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi açıyor (7/5/2010)
  • Ferahevler'de tiyatro gösterisi (7/5/2010)
  • Plato Meslek Yüksek Okulu'ndan Oyunculuk Kursu (7/5/2010)
  • Bursa Barosu Tiyatro Topluluğu Tiyatro Advocato, Largo Desolato – Buruk Ezgi adlı oyunu sergiledi (7/5/2010)
  • DOT Oyuncu Görüşmeleri (7/3/2010)
  • Dünyanın En Büyük Oyun Yazarları Festivali İlk Kez Türkiye'de Yapılıyor (7/3/2010)
  • Hakan Yozcu Röportajı (7/3/2010)
  • Mitos Boyut'tan 2 Yeni Kitap: Kadın Sığınağı (Tuncer Cücenoğlu) ve 100 Monolog (5) Türk Oyunları (Turhan Yılmaz Öğüt) (7/3/2010)
  • Oyunculuk Eğitimiyle Hayata Yeniden Başlayın (7/2/2010)
  • Ekol Drama, Çocuk Oyunu Arıyor (6/28/2010)
  • ENKA'da Çılgın Ruh (6/28/2010)
  • Tiyatro Basamak Oyuncu Arıyor! (6/28/2010)
  • Ankara Devlet Tiyatrosu, Büyük Sultan ile İstanbul'da (6/25/2010)
  • Genç tiyatrocunun sır ölümü (6/24/2010)
  • Sony'den tiyatroya ve 2010 Türkiye'de Japonya Yılı'na büyük destek (6/23/2010)
  • Tuncay Özinel, Sil Baştan ile Kozzy AVM Gazanfer Özcan Sahnesi'nde (6/23/2010)
  • Alevli Günler, Enka Yaz Etkinlikleri'nde (6/23/2010)
  • Tiyatro Simurg, Sivas Yandı Kaç Yıl Oldu adlı oyunla Ankara'da (6/23/2010)
  • Kadir Has Üniversitesi Dünya Sinema ve Medya Araştırmacılarını Ağırlıyor (6/23/2010)
  • Uygur Çocuk Tiyatrosu'ndan Bu Dünya Hepimizin (6/23/2010)
  • Şehir Tiyatroları'ndan Tarihi Bir Gösteri: Devr-i İstanbul (6/22/2010)
  • CRR'de dans tiyatrosu (6/20/2010)
  • Avrupa Turneleri için Oyunlar Aranıyor (6/20/2010)
  • 35. Ulusal İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Açıklandı (6/18/2010)
  • Isparta Gelendost Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Topluluğu (6/18/2010)
  • Mahalleli hem yazdı, hem de oynadı (6/18/2010)
  • Tiyatro Kedi Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü Bahçesi'nde (6/18/2010)
  • Musa Uzunlar, Kara Kaplı ile Su Gösteri Sanatları'nda (6/16/2010)
  • Leyla'nın Evi, İlk Kez İstanbul'da (6/15/2010)
  • TEB Başkanı Üstün Akmen: Manisalı Din Kültürü Öğretmeni Utanç Veriyor (6/15/2010)
  • Haydarpaşa Lisesi Tiyatro Kulübü'nden; Cehenneme Git (6/15/2010)
  • Fail-i Müşterek - Son Oyunlar (6/15/2010)
  • Avukatlar sahneye çıkıyor! - İstanbul Barosu Tiyatrosu (6/15/2010)
  • İstanbul Efendisi, Kırım'dan Ödülle Döndü (6/15/2010)
  • Şirket Çalışanları Sahneye Çıkıyor - Tümsaş Tiyatro Kulübü (6/14/2010)
  • Şehir Tiyatroları, Kabare ile İzmir'de (6/1/2010)
  • Semaver Kumpanya Yaz Dönemi Tiyatro Kursları Kayıtları Başladı! (6/1/2010)
  • İstanbul Şehir Tiyatroları Bakhalar ile Romanya Turnesi'nde (5/28/2010)
  • 4. Türkiye Tiyatro Buluşması Ağustos'ta Seferihisar'da (5/28/2010)
  • İkiye Bölünen Vikont, 4-5 Haziran'da Kumbaracı50'de (5/28/2010)
  • 5. Uluslararası Tiyatro Festivali Sona Erdi (5/28/2010)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    19 Kasım'dan itibaren her SALI Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..