7. Marmaris Uluslararası Kadın ve Sanat Festivali Programı (2/24/2012)
08 Mart – 28 Mart 2012 tarihleri arasında 08 Mart “Dünya Kadınlar Günü” Karma Güzel Sanatlar Sergisi açılışı ile başlayarak, her yıl olduğu gibi, 21 Mart Dünya Şiir Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri başta olmak üzere, sürdürülebilir nitelikli ve insanca bir yaşam ve halkımızın her yaştan insanının, güzel sanatların her dalı ile ayırımsız buluşması adına düzenlenen 7. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali’nin katkılarınızla gerçekleşmesi öngörülen programı şöyle.
“7. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali” Öngörülen Festival Programı
07 Mart Çarşamba Saat 20.00 : MKM Sanat Sofrasında Kadın Konuklar
08 Mart Perşembe Saat 18.00. (Üntaş Point Center) “Kadın ve Sanat Pulu - PTT İlk Gün Damgası” “Kadın ve Dans Topluluğu Gösterisi , Kadın Yazarlar İmza Günü ,Karma Sergi Açılış Kokteyli”
09 Mart Cuma “Fark Yaratan Farklı Kadınlar Söyleşisi” (MKM Saat 18.00) “Gözlerin Ardındaki Çocuk” Tek Kişilik Oyun Sunan: Günay Turgut (MKM Saat:20.00)
10 Mart Cumartesi “Kadınlar Sofrasında Sanat” (Köyde Kahvaltı) Saat 10.00 “Gözlerin Ardındaki Çocuk” Tek Kişilik Oyun Sunan: Günay Turgut ( İçmeler Belediyesi Kültür Salonu Saat:20.00)
11 Mart Pazar “Kadınlar Gemisi Körfez Gezisi” saat 10.00
14 Mart Çarşamba “Evcilik Oyunu” Belgesel Film Gösterimi Yönetmen Bingöl Elmas Söyleşi Saat 18.00 MKM
17 Mart Cumartesi “Kadın ve Çocuk Sanat Atölyesi Çalışması” 14.00 (Üntaş Point Center)
21 Mart Çarşamba “Dünya Şiir Günü” Saat :18.00 MKM “Sanat Ne İçindir” Söyleşisi ve Şiir Dinletisi
24 Mart Cumartesi “Halk İçin Sanat Atölye Çalışması” (Üntaş Point Center)
27 Mart Salı “Dünya Tiyatrolar Günü - Kadın Sığınağı Tiyatro Oyunu” Saat 20.00 İçmeler Belediyesi Kültür Sanat Salonu
28 Mart Çarşamba “Kadın ve Sanat Gala ve Onur Ödülleri Gecesi” Saat 20.00
Bu Kadınlar, Tiyatro Dünyasını Sallar Uluslar arası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali programı içersinde yer alan Dünya Tiyatrolar Günü etkinliğinde sahnelenecek olan , “Kadın Sığınağı” adlı oyunun tanıtımı için bir araya gelen Yönetmen Selma Sonat ve Oyuncuları Basın mensuplarını oyunları hakkında bilgilendirdiler. Yönetmen Selma Sonat- Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Tiyatrolar Günü İçmeler Belediyesi Kültür Salonu’nda Marmarisli Tiyatro severlerle buluşarak, oyunumuzu ücretsiz sergileyeceğiz ve bu özel günü onlarla birlikte kutlayacağız. Bu yılın en önemli özelliği ise Oyunun Yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun davetimiz üzerine, oyunumuzun gala gecesine gelmesi olacak. Çeşitli mesleklerden 11 tiyatroya gönül vermiş amatör kadının bir araya gelerek hazırladığı bu oyunun çalışmaları 2 aydır sürmekte olup, özveri ile bu oyuna emek koyan tüm arkadaşlarımı, can-ı gönülden kutlar, içinde tiyatro ateşi olup sahneye adım atmak isteyen herkese, bu cesaretlerinin örnek olmasını dilerim. Umarım bu Oyunumuz Marmaris'te insanlık dışı davranışlara maruz kalan onlarca kadının sığınacağı bir “Mavi Umut Sığınma Evi” yapımı için ilk adımı attırır ve yerli yabancı ezilen kadınların yeni bir hayata başlamaları için umut kapısı açılır Ekte Bilgilerinize sunduğum 7. Uluslar arası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali etkinliklerini iyi takip edin gerek Güzel Sanatlar, gerekse de yaşamınızı güzelleştiren, anlamlandıran ve renklendiren toplantılar ve gösterilerin hiçbirini kaçırmamaya çalışarak Marmaris’in kalbinin sanatla atmasına tanık olun, katkıda bulunun” dedi.
Kadınlar Sahneye Çıktı Değişim Başladı Oyunda rol alan Birbirinden yürekli, toplumun farklı katmanlarından gelen 11 Kadının; Ortak noktaları; Kaderin sillesinden iltimas görmemiş olmak. Ortak çatıları; Sığınma Evi. Ortak Yeminleri;Töre Cinayetlerine son vermek, erkek egemen şiddete boyun eğmemek.Onlar bu amaçlarını gerçekleştirmek için birbirlerine verdikleri sözü kanları ile mühürlediler.
Kadın Sığınağı Oyunu ile, Afife Jale 2011 Tiyatro Ödülleri içersinde, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülünü alan Yazar, Tuncer Cücenoğlu (d. 10 Nisan 1944 - Çorum) Oyun yazarı, öğretim üyesi, çevirmen.
Tuncer Cücenoğlu, ortaöğrenimini Çorum'da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevler yaptı. 1983'te devlet memurluğundan ayrıldı.
İlk öyküsü lise yıllarında Çorum'da yayınlanan bir günlük gazetede çıktı. Oyunları Devlet Tiyatroları özel tiyatrolarda yurtiçi ve yurtdışında oynandı.
Cücenoğlu, halen Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Edebi Kurul üyeliği, MSM Özel Konservatuarı “Dramatik Oyun Yazarlığı” öğretmenliği, PEN Yazarlar Derneği üyeliği, Papirüs Yayınevi Tiyatro Bölümü Yönetmenliği gibi görevleri bir arada yürütüp Cumhuriyet Gazetesinde yazarlık yapıyor.
Cücenoğlu’nun oyunları Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Makedonca, İsveççe, Gürcüce,Urduca, Japonca, Romence, Azerice, Tatarca, Lehçe, Çuvaşça, Sırpça, İspanyolca, Arapça, Farsça'ya çevrilmiş ve bu ülkelerde sergilenmektedir.
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...