Yunus Emre İbrahim Hakkı İmam Buseyri güfteleri çok sesli müzikle buluşuyor! “Senfoni ve Tasavvuf” 13 Nisan’da CRR’de!
Senfonik müziği ve Türk müziğinin farklı formlarını 12 yıldır başarıyla bir araya getiren Orhan Şallıel, müzikseverlerin karşısına bu kez “Senfoni ve Tasavvuf” projesiyle çıkıyor. Yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ürünü olan bu projede Şallıel, büyük mutasavvıflarımızdan Yunus Emre, Sıdkı Baba, Kuddusi, İbrahim Hakkı Erzurumlu ve İmam Buseyri gibi isimlerin güftelerini çok sesli müzikle buluşturdu. Geniş bir repertuvarın senfoni orkestrası eşliğinde çalınacağı konserler serisinin ilki olan “Senfoni ve Tasavvuf” 13 Nisan Cuma akşamı, saat 20.00’de, Cemal Reşit Rey’de!
Ünlü şef Orhan Şallıel, Türk Tasavvuf Müziği’nin önemli bestelerine senfonik düzenlemeler yaparak, senfoni orkestrası ile Klasik Türk Müziği Korosu’nu ve Klasik Türk Müziği sazlarını “Senfoni ve Tasavvuf” projesinde bir araya getirdi. Büyük mutasavvıfların özlü sözlerini çoksesli müzik eşliğinde dinleyicilere sunan bu proje; sözlerin manevi havasını bozmadan sanatseverlere ulaştırmayı amaçlıyor.
13 Nisan akşamı CRR’de gerçekleşecek serinin bu ilk konserinde suzinak, nikriz, hicaz, ve nihavent, acemaşiran, rast, mahur ve hicazkâr gibi makamlarda bestelenmiş ilahiler,şef Orhan Şallıel yönetimindeki Senfoni Orkestrası ve Klasik Türk Müziği Korosu tarafından seslendirilecek.
30.00 - 25.00 - 20.00 ve 15 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
Orhan Şallıel Hakkında:
1968 yılında Adana’da doğan Orhan Şallıel, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda fagot dalında öğrenimini tamamladıktan sonra altı yıl boyunca İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda fagot sanatçısı olarak çalıştı. Bir yandan da kompozisyon bölümünde İlhan Usmanbaş ve Erçivan Saydam’la bestecilik öğrenimi gören Orhan Şallıel, aynı dönemde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde Orhan Tanrıkulu, Renato Palumbo ve Robert Wagner’den şeflik dersleri aldı. Hollanda’da Rotterdam ve Amsterdam Konservatuarlarında orkestra şefliği, kompozisyon ve caz piyanistliği okuyan Şallıel, orkestra şefliğinden diploma aldı. Hollanda’daki eğitimi sürerken kazandığı bursla Helsinki Sibelius Akademisi’ne gönderildi ve Jorma Panula, Eri Klas, Atso Almila, Colin Metters gibi ünlü şeflerle birlikte çalıştı. 1998-2009 yılları arasında Bursa Bölge Senfoni Orkestrası’nın şefi ve sanat yönetmenliğini üstlenmiş olan Orhan Şallıel, 2009 Nisan ayında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın şefi ve sanat yönetmeni oldu. Bunun yanı sıra Şallıel, 1992 yılından bu yana Hollanda, Finlandiya, Avusturya, Polonya, Almanya, Çin, Japonya, Macaristan, Özbekistan, Danimarka, Meksika, Kıbrıs gibi ülkelerde önemli orkestralarda ve operalarda senfonik konserler, baleler ve operalar yönetti.
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...