Kocaeli Şehir Tiyatroları perdelerini Kral Lear ile açtı (11/1/2012)
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları perdelerini William Shakespeare’in ünlü oyunu “Kral Lear” açtı.. Repertuarını tiyatroseverlerin ilgiyle izleyeceği oyunlardan oluşturan Şehir Tiyatroları, 20 Ekim’de sezon açılışını dünya tiyatro tarihinin en önemli oyunlarından biri olarak kabul edilen “Kral Lear” ile açtı…
İNGİLİZ YÖNETMENİN USTA YORUMU İLE Shakespeare’in yazmış olduğu en karmaşık ve en zor oyun olarak bilinen “Kral Lear”, Özdemir Nutku’nun çevirisi ve ünlü İngiliz yönetmen Malcolm Keith Kay’in usta yorumu ile tiyatroseverleri adeta büyülemeye hazırlanıyor. Tiyatro eğitim ve öğretimine, Dünyanın en ünlü ve saygın üniversitelerden biri olan Londra The Webber-Dougles Academy of Singing and Dramatic Arts (London Institute)’ta başlayan ünlü yönetmen Malcolm Keith Kay, 40 yılı aşkın sanat yaşamı boyunca sayısı 70’in üzerinde profesyonel tiyatro oyununda başrol oynadı ve otuzsekiz oyunda sanat yönetmeni olarak görev aldı. Oyunculuk ve yönetmenliğin yanı sıra eğitimci, araştırmacı ve danışman olarak 6 ülkede tiyatro sanatına emek verdi.
ÇATIŞMA, İHANET VE SÜRPRİZLERLE DOLU “Kral Lear”, seyirciyi, kaosun sebep olduğu çatışma, ihanet ve sürprizlerle dolu unutulmayacak bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. “Yaşlı Kral Lear’ın kontrol ettiği imparatorluk çökmeye başlamıştır. Kral Lear imparatorluğun yönetimini üç kızı Goneril, Regan ve Cordelia arasında paylaştıracaktır. Bu mülkiyet ve güç paylaşımı, zaten karanlık, çirkin ve zalim imparatorlukta işlerin daha da kötüye gitmesine sebep olur. İktidarı tek başına ele geçirmek isteyen soylular arasında, yalanlar ve entrikalar başlar. Bu durum kardeşin kardeşi, oğlun babayı, akrabanın akrabayı yok edeceği kanlı cinayetlere yol açacaktır. “Kral Lear”, imparatorlukları yıkanın toplumlar değil, iktidar gücünü tek başına ele geçirmek ve elinde tutmak isteyenlerin mücadelesi olduğu mesajını veriyor.
01-02 -03- 29-30 Kasım ve 01 Aralık 2012 Süleyman Demirel Kültür Kültür Merkezi- İzmit / Kocaeli Tel : 0.262 311 59 00
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...