Çok geniş kapsamlı bir sanat eğitimi süreci içinde vazgeçilmez yaşamsal önemli bir alan olan yaratıcı drama, bu yıl “Bir İfade Aracı Olarak Beden” konusunu işledi ve dansın/hareketin taşıdığı sanatsal estetik anlamında yoğunlaştı.
Patrice Baldwin, Elice Devliegher, Friederike Lampert, Roberta Secchi gibi yurt dışından gelen ve Canan Kesebir ile Öcal Özbilgin gibi Türkiye’den seminere katılan uzmanların atölye çalışmaları geniş bir katılımcı kütlesinin ilgi odağı oldu.
Canan Kesebir iç-dış denge, hareket-beden koordinasyonu, söz/hareket ilişkisi, eş zamanlı hareket gibi konuları içeren atölyesini “Grotowski Kaynaklı Fiziksel Çalışma” başlığı altında gerçekleştirilirken, Trabzon’da yerleşik amatör/profesyonel tiyatro oyuncularının bu etkinliğe ilgi göstermemeleri ciddi anlamda eleştiri konusu oldu. Diğer atölye liderlerinin “Akıl, Devinim, Mış gibi Yapma”, “Modern Dans Tekniği ve Doğaçlama”, “Doğaçlama Yapıları İçin Dokuz Nokta Tekniği ve Kullanımı”, “Geleneksel Danslarla Yaratıcı Drama”, “Ağırlık ve Kanatlardan Bir Beden” başlıklı çalışmaları üç yüzü aşkın katılımcı her gün ilgiyle izledi.
Çalışmalara Çağdaş Drama Derneği’nin üyesi olduğu “Federal Almanya Oyun, Drama, Tiyatro Üst Birliği” Üyeleri Ute Hanwerg, Nôck Gail, Norma Köhler, Cristoph Lutz-Scheurle ile Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (IATC) Türkiye Merkezi Genel Başkanı ve Gazetemiz Yazarı Üstün Akmen de gözlemci olarak katıldı.