Altkat Sanat Aralık ayında yeni bir kampanyayla izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.
“Bir bilet İki Oyun” kampanyasında bu ay “Tanya” ve “Oyun Nasıl Bitmeli” var.
13-20 ve 27 Aralık’ta sahnelenecek Tanya ve Oyun Nasıl Bitmeli performanslarını tek bilet alarak izleyebilirsiniz.
Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları yapıtında bir bölüm olan ve 2.Dünya savaşı sırasında Sovyetler Birliğinde direnişin simgesi haline gelen "Tanya" yeniden sahnede hayat buluyor.
"Oyun Nasıl Bitmeli" Mimhane tarafından üretilen, insan aklı ve bedeninin siyasi erk tarafından iğdiş edilişi ile iktidar ilişkilerinin işlendiği bir pantomim performans gösterisi.
Her Pazar saat 17.00’da Tanya ve 18.30’da Oyun Nasıl Bitmeli sahnelenecek. Biletler gişemizden ve Biletiva’dan alınabilir.
TANYA Onyıllar oluyor, senin çocuk yüreğinin aydınlık memleketin için çarpmaya başlayışı. Tanya, sizin topraklarda; bizim Anadolu’da, Avrupa ve dünyada. “kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak” Onurlu bir gelecek için… Tanya…
“Zoe’ydi adı, ismim Tanya, dedi onlara.” Zoya Kosmodemyanskaya… 18 yaşında bir komsomol. Naziler tarafından idam edilen genç Sovyet Kahramanı. Nâzım Hikmet “Memleketimden İnsan Manzaraları” eserinde yer veriyor Tanya’ya. “Gökyüzü yıldızla, yürek hızla, bilek nabızla, şişe benzinle dolu ve kibrit çakılmak üzereydi. Ve kibrit çakılamadı fakat.”
Yazan: Nâzım Hikmet Yöneten: Nevzat Süs Müzik: Dmitri Shostakovich Seslendiren: Metin Coşkun Koreografi: Öykü Özaydın Avcı Reji Asistanı: Elif Türk Işık-Efekt: Baran Alan Video: Bağımsız Sinema Merkezi Fotoğraf: A.Kerem Kaynar Oynayanlar: Müge Saut, Öykü Özaydın Avcı, Ulaş Kotan, Erkan Akbulut, Senem İstanbulluoğlu, Ufuk Fakıoğlu
www.altkatsanat.com
OYUN NASIL BİTMELİ Şehirler ve insanlar yangın yeri. Adım adım gelecek kaygısını daha çok hissettiğimiz şu günlerde soluğumuzu, yaşamayı kesen, mutsuzluk yaratan birçok pazarlıklar sürdürülüyor. Hemen yanı başımızda savaşın gerçeğiyle yüzyüzeyiz. Yasalar, yasa yürütücüleri söyledikleri yalanları kanıksamaya devam ediyor, ihanetle kol kola kendi düzenlerini sürdürmeye, önüne çıkan her engelde halkın canıyla ödediği bir hayatı zevk ve sefahat içerisinde sürdürmeye devam ediyor. Düzen kaostan beslenir. Biz ise karanlığa itilirken; sıkıştırılmış, belirlenmiş alanlarımızdan hayatı gözlüyor, bilgimiz dâhilinde hayata tanıklık etmeye çabalıyoruz.
Oyun nasıl bitmeli sorusu da bu vahşetin sorgulanması üzerine yola çıktı. Oyun da kendi gerçekliğimizi sorgularken, düzen sürdürücülerin giderek artan bu vahşet ve kıyımın insanlarda nasıl psikolojik sorunlara yol açtığını gözler önüne seriyoruz.
Göz alıcı yaşamlarını sürdürdükleri saray ve cemaati zenginleşirken, halkın sefaleti daha çok artıyor.
Boyun eğmeden yoluna gitmek en ahlaklısı olsa da hayatın çizdiği yolda özgürlümüzün eşiklerde sınandığı, dayatmalar karşısında nasıl kişiliksizleştiğimizi biliyoruz fakat ne yapmalı hayatımız için, özgürleşmek, okumak, bilimsel eğitim almak için vb… Herkes kendi gerçeğini arar…
Tasarım – Üretim: Mimhane Işık: Ufuk Fakıoğlu Fotoğraf: Birol Kurt Oynayanlar: Müge Saut, Öykü Özaydın Avcı, Erkan Akbulut www.mimhane.com
ALTKAT Moda cad. No:35 Huzur Palas Pasajı alt katı – Kadıköy/İstanbul Tlf : 0536 214 27 33 bilgi@altkatsanat.com
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...