Münir ÖZKUL Sahnesi'nin açılması için, sanatçılar görev başında.
Memet Baydur'un yazdığı , Nazif Uslu'nun Yönettiği, Sahne tasarımı Cengiz Çakıcı'ya , Kostüm tasarımı Nurhan Uslu'ya , Işık tasarımı Emrah Sürücü,Efektlerin Savaş Tokmak 'a ait Müziklerini ise Ersin-Meliha- Yusuf Bişgen 'in Yaptığı oyun günümüz Türkiye'sinde sıkça yaşanan yolsuzlukları mafyanın uzandığı birçok alanın, işlevsiz hale gelen bazı kurumları ve bunların sonucunda değerlerdeki yozlaşmayı tartışıyor. Oyun, toplumun birçok farklı kesiminden insanlarla mafya denilen organize suç örgütlerinin ilişkileri temellen diriyor. Farklı alanlardaki (politikacı, gazeteci, sanatçı, sporcu, iş adamı) mafya babalarıyla olan ilişkilerin boyutu ve içeriği bir yandan oyunun dünyasını yaratırken diğer yandan da gerçek dünyayı yansıtıyor.
Oyuncular Nazif USLU, Kerem DEMİRTÜRK, Zehra EVLİYA, Deniz ATAM, Bülent ŞAHİN, Cenk ŞENGÜL, Ramazan ATBAŞ, Naz SAĞLAM, Eylül BAŞOĞLU, MEHMET VARSAK, Deniz ÖZEN,Uygur EROL Nurhan USLU, Onur UÇAR, Deniz EROL Nesrin UÇAR 15 Eylül 2007 Cumartesi Şişli Kültür Merkezi 20.00 22 Eylül 2007 Cumartesi Şişli Kültür Merkezi 20.00 28 Eylül 2007 Cuma Nazım Hikmet Kültür Merkezi Saat 21,00 29 Eylül 2007 Cumartesi Şişli Kültür Merkezi 20.00
Kamuoyunun bildiği gibi bir grup genç, cesur insanın Aksaray da bulunan İstanbul Eğitimciler Derneği'nin alt katında ki tarihi sahneyi yeniden restore edip İstanbul'a yeni bir sahne kazandırma çabaları basında ve kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. İstanbul Eğitimciler Derneği Kültür Salonu
Önce TÖS (Türkiye Öğretmenler Sendikası), TÖS kapatıldıktan sonra TÖBDER (Türkiye Öğretmenler Birliği Derneği) olarak hizmet veren bina 12 Eylül Dönemi'nde faaliyetlerden men edilerek kayyuma devredilmişti.
Emekleri ve ödedikleri aidatlarla binanın sahibi olan öğretmenler yıllar sonra binanın tekrar kullanım hakkını elde ettiler.
Tiyatro salonu olan alt kat bakımsızlıktan harap olmuş durumda. 68 kuşağı liderleri seminerlerinin ilklerini bu salonda verdiler. Önemli toplantı ve tartışmalar bu salonda yapıldı. En güzel tiyatro oyunları bu salonda oynandı. Ülkemizin içinde bulunduğu, emperyalist kültürel kuşatma sonucu 2010 yasası içerisinde sahnelerimizin yıkım kararı vardır. Bu kuşatmaya karşı durmak, kendi kültürel değerlerimizi öne çıkartmak için tüm kültürel sanat alanları mücadele bayrağını açmalı, aktif bir şekilde “2010 İSTANBUL AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ” projesindeki kuşatmaya karşı durmalı, alternatif kültür politikaları üreterek yaşam alanlarımızda söz sahibi olmalıdır.
İşte tam bu noktada Münir Özkul Sahnesi'nin başlattığı kampanya çok anlamlıdır.Sanatın gerçek sahiplerinin bir karşı duruş ifadesidir. Bu nedenle bu kampanyaya destek verilmeli. Münir Özkul Sahnesi en iyi şekilde restore edilip alternatif sanat üretimlerinin gerçekleştirileceği bir merkez halini alması sağlanmalıdır.
Yaşadığımız bu topraklarda iyi insanların hala çoğunlukta olduğuna inancımız hiç yitmedi. Şimdi kendi emeğimize, kültürümüze, sanatımıza sahip çıkmak için görev zamanıdır…
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...