Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, Tiyatronun Türkiye'de Gereken İlgiyi Görmediğini Belirterek, Türk Halkının Tiyatroyu Sadece Gülmek, Ünlü Seyretmek İçin İzlediğini Söyledi.
Altan Erkekli Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, tiyatronun Türkiye'de gereken ilgiyi görmediğini belirterek, Türk halkının tiyatroyu sadece gülmek, ünlü seyretmek için izlediğini söyledi.
Gerçek tiyatro severlerin azaldığına dikkat çeken Tekkkanat, tiyatronun insanlara kişilik kazandırarak geleceğe umutla bakmalarını sağladığını kaydetti. Türkiye'de iktidarların gerçek demokrasiyi içlerine sindiremedikleri için tiyatroya olumlu bakmadıklarını ileri süren Tekkanat, "Gerçek tiyatro severler azaldı. Tiyatro için geleceğe umutla bakamıyorum. Bizim görevimiz Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş' sözündeki damarları diri tutmaya çalışmak. Mersin'de yabancı ünlü hayranlığı çok fazla. Mersin, kendi sanatçısına sahip çıkma konusunda çok geride. Kendi sanatçımıza sahip çıkmak, sanatçılarımıza olan ilginin diri tutulabilmesi için oyunlarımızı ücretsiz oynuyor, tiyatro şenlikleri düzenliyoruz" dedi.
Düzenlenen tiyatro şenlikleriyle bir nebze de olsun insanlara tiyatronun güzelliklerinin hatırlatıldığını belirten Tekkanat, " Tiyatro alanında yapılan çalışmalar doğrultusunda, çok ciddi bir tiyatro potansiyeli oluşturuldu. Tiyatrodan en çok parayı ünlü tiyatrocular ve organizatörler yiyor. Yerel sanatçılar ise emeklerinin karşılığını alamadığı için yapabileceklerinin yüzde 25'ini yapabiliyor" diye konuştu.
Yaz dönemi gelmesine rağmen tiyatro kurslarına kaydolan birey sayısının azlığına dikkat çeken Tekkanat, tiyatroya Mersin'de ilginin az olmasının en büyük nedenin yaz sıcakları olduğunu söyledi. Geleneksel sanatların ve tiyatronun insanlara toplumda bireysel güveni aşıladığının altını çizen Tekkanat, "Tiyatro sayesinde insanlar kendilerini toplum içinde daha kolay ifade edebilirler. En önemlisi de tiyatro ve sanat, şiddeti önleyebilecek yegane bir etkinliktir. Sanatla uğraşan çocuklar kötülük düşünmezler, hep üreten ve paylaşan bireyler olarak yetişirler. Tiyatro çalışmalarında algılamayı güçlendirecek, yoğunlaşma ve farkına varma gibi pratikler olduğu için tiyatro, çocuğun gelişimi için bulunmaz bir fırsattır. Eğlenceli olan tiyatro çalışmaları sayesinde insanlar üzerlerindeki negatif enerjiyi atarak hayata pozitif bakar" şeklinde konuştu.