Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları Devam Ediyor (6/9/2014)
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROLARI YAZ OYUNLARI DEVAM EDİYOR
100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sezon boyunca beğeni toplayan oyunlarının yer aldığı “Yaz Oyunları” devam ediyor. 7 Haziran 2014 Cumartesi günü Kabare adlı oyunla başlayan “Yaz Oyunları” 15 Haziran 2014 Pazar gününe kadar Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.
Yaz Oyunları’nda; İstanbul Efendisi, Kabare, Şark Dişçisi, Hıdrellez, Kösem Sultan, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunlar ile Pırtlatan Bal ve Ali Baba ve Kırk Haramiler adlı çocuk oyunları sahneleniyor.
Şark Dişçisi 9 Haziran 2014 Pazartesi 20.45
Hıdrellez 11 Haziran 2014 Çarşamba 20.45
Kösem Sultan 13 Haziran 2014 Cuma 20.45
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım 14 Haziran 2014 Cumartesi 20.45
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz 15 Haziran 2014 Pazar 20.45
Ali Baba ve Kırk Haramiler 15 Haziran 2014 Pazar 15.30
Oyun Bilgileri
Şark Dişçisi adlı müzikalde, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası, 19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan’ın eğlenceli komedisini; müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluşturuyor. İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikâyesini konu alan oyun, izleyenleri “bir arada güldüğümüz zamanları hatırlamaya” davet ediyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. Oyunda; Selçuk Borak, Kubilay Penbeklioğlu, Sevil Akı, Selin Türkmen, Zafer Kırşan, Zeynep Ceren Gedikali, Hüseyin Tuncel, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Destan Batmaz, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Reyhan Karasu, Murat Üzen, Serkan Bacak, Okan Patırer, Melisa Demirhan, Özge Midilli, C. Ahhan Şener rol alıyor.
Hıdrellez, Meriç nehri kıyısında yaşayan coşkulu “Romanlar”dan hüzünlü bir aşk öyküsü… Firuze Engin’in yazdığı Ali Yaylı’nın yönettiği “Hıdrellez”, ruhu ne kadar özgür olursa olsun, sevdiğinin gönlünde tutuklu kalan genç bir kızın çaresizliğini ve yalnızlığını konu alırken, bir dönemin siyasi acılarına da tanıklık ediyor. Oyunda Melahat Abbasova, Engin Akpınar, Melike Altınbaran, Ceysu Aygen, Şenay Bağ, Radife Baltaoğlu, Nergis Çorakçı, Esra Ülger, Gürol Güngör, Fahri Kıncır, Ertuğrul Postoğlu, Elçin Atamgüç, Emrah Can Yaylı, Elyesa Çağlar Evkaya, Ozan Tura, Merve Keleş, Özgür Dağ, Hüsnü Demiralay rol alıyor.
Kösem Sultan, Turan Oflazoğlu’nun iktidar üçlemesinin (“IV. Murat”, “Deli İbrahim”, “Kösem Sultan”) son oyunu. Sultan İbrahim’i öldürttükten sonra torunu Sultan Mehmet’i tahta oturtan Kösem Sultan’ın iktidar tutkusu bütün insanî değerleri hiçe sayacak derecededir. Kendi çıkarı uğruna halkın ve devletin bekaasını hiçe saymıştır. Gelini Turhan Sultan’la çatışarak iktidar hırsıyla ölüme koşan Kösem Sultan’ın tragedyası, tarihimizin önemli bir kesitini yansıtıyor. Turan Oflazoğlu’nun yazdığı Engin Uludağ’ın yönettiği oyunda; Şebnem Köstem, Kayra Erkmenkul, Burak Davutoğlu, Zeynep Özyağcılar, Yalçın Avşar, Münir Kutluğ, Caner Çandarlı, Ergün Işıldar, Ozan Gözel, Mehmet Bulduk, Enes Mazak, Selçuk Yüksel, Erhan Özçelik, Caner Biginer, Göksel Arslan, Metin Çoban, Serdar Orçin, Kutay Kırşehirlioğlu, Murat Derya Kılıç, Ç. Defne Gürmen, Tolga Yeter, Ö. Barış Bakova, Mevlüt Demiryay, Güneş Han, Müge Çiçek, Berk Samur, Çağatay Palabıyık, İsmet Şahin, Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Güzin Alkan, Gözde İpek Köse, Nilay Bağ rol alıyor.
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı müzikal oyunda, 31 Mart Olayı ile başlayan ve 1960 yılının ortalarına kadar devam eden süreçte, ülkemizin siyasal ve toplumsal durumu tüm gerçekliğiyle yansıtılıyor. Beraber büyüyen Vicdani ile Efruz’un ilerleyen hayatları ve ilişkileri üzerinden, içindeki vatan sevgisini, ülkesinin çıkarlarını kendi hayatından bile üstün tutan Vicdani Yurdakuler’in her zaman yenilmeye mahkûm, düzene ayak uyduramayan ve haksızlıklarla dolu hayatı gözler önüne seriliyor. Haldun Taner’in yazdığı Can Doğan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. Oyunda; Uğur Dilbaz, Can Ertuğrul, Şeyda Arslan, Özgür Atkın, İrem Arslan Aydın, Mert Aykul, Barış Çağatay Çakıroğlu, İrem Erkaya, Elyesa Çağlar Evkaya, Yasemin Gezgin, Eftal Gülbudak, Ümran İnceoğlu, Yılmaz Meydaneri, Neslihan Ayşe Öztürk, Ersin Umulu, Zeynep Göktay Dilbaz, Pınar Demiral, Derya Yıldırım, Yeşim Mazıcıoğlu, Emre Karaoğlu rol alıyor. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı müzikal oyun, Aziz Nesin’in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorguluyor. Y. Kenan Işık’ın yönettiği oyunda; Y. Arda Alpkıray, Tuğrul Arsever, Göksel Arslan, Şevket Avşar, Yalçın Avşar, Volkan Ayhan, Savaş Barutçu, Mehmet Bulduk, Mevlüt Demiryay, Can Doğan, Hasibe Eren, Hamit Erentürk, Nur Saçbüker, Murat Üzen, Murat Güreç, Ergün Işıldar, Nurdan Kalınağa, Reyhan Karasu, Ezgim Kılınç, Cihan Kurtaran, Derya Kurtuluş, Senem Oluz, Okan Patırer, Deniz Evrenol, Melisa Demirhan, Serkan Bacak, Berk Samur, Doğan Şirin, Tankut Yıldız, Burteçin Zoga, Abdullah Topal, Tuğçe Açıkgöz rol alıyor. Oyunun müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.
ALİ BABA VE KIRK HARAMİLER (5 + Yaş)
Can Doğan’ın yazıp yönettiği Ali Baba ve Kırk Haramiler adlı oyunda, Ali Baba, Yıldız Ana ve oğluyla yaşayan yoksul bir oduncudur. Bir gün ormanda dolaşırken, bir mağaraya gizlice girip çıkan haramileri görür. Haramiler hırsızlık yaparak elde ettikleri hazineleri bu mağaranın içinde saklarlar. Ali Baba onları bir süre izler ve haramiler çıktıktan sonra mağaraya girer. Yıllardır hayalini kurduğu zenginlik karşısında durmaktadır. Ama Ali Baba çalınarak elde edilmiş bu zenginliğe aldanmayacak ve oyunun sonunda haramilere gereken dersi verecektir. İyi kötü çatışmasını konu alan oyun, eğlenceli müzikal formuyla çocuk izleyicisiyle buluşuyor. Oyunda; Can Ertuğrul, Çağatay Çakıroğlu, Defne Gürmen Üstün, Deniz Evrenol, Doğan Şirin, Erhan Özçelik, İsmet Şahin, Melisa Demirhan, Ömer Barış Bakova, Özgür Atkın, Tuğçe Açıkgöz, Uğur Dilbaz, Yasemin Gezgin, Mana Alkoy, Neşe Ceren Aktay, Yeşim Mazıcıoğlu, Merve Keleş, Eylül Soğukçay, Güzin Alkan, Gözde İpek Köse, Nilay Bağ, Gülce Çakır, Dolunay Pirinçoğlu rol alıyor.
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...