Oyun oynamanın, insanlık kültüründen daha eskilere dayandığı hatta bir görüşe göre kültürden önce ve onu belirleyen başat eylem olduğu öne sürülmektedir. (J.Huizinga) Anadolu’da ise karakter, kostüm, makyaj vb kullanarak dramatik köylü tiyatrosu ortaya çıkmıştır. Anadolu köylüsü bağbozumlarında, hasat mevsimlerinde, toprağın uyanışında bu seyirlik oyunları kurar ve hep beraber eğlenirlerdi. Anadolu köylüsü buna “Oyun Çıkarma” adını vermiştir.
Antik Yunan tiyatrosundan günümüze 2500 yıllık bir süre geçmiş ve artık tiyatro sanatı rasyonel bir hale dönüşmüştür. Çeşitli oyunculuk, sahneleme anlayışları, estetik algının değişmesi tiyatroyu da kapsamış ve günümüze gelmiştir. Oynama ediminin ya da oyun çıkartma dürtüsünün, bizim kültürel kodlarımızda halen yaşıyor olduğunu birçok alanda görüyoruz.
Altkat Sanat Tiyatrosu birçok başlıkta atölye yaptığı gibi Eylül ayı itibariyle “Oyun Çıkarma” Atölyesi gerçekleştirecektir. Oynayarak öğrenmenin zevkini katılımcılarla beraber yaşayacağız.
5 ay sürecek atölyede oyunculuk, diksiyon, hareket, dramaturgi, doğaçlama gibi başlıklarda çalışmalar yapılacak en nihayetinde bir tiyatro oyuna dönüşüp sahnelenecektir.
Katılımcıların İş yaşamı ya da öğrenim hayatının boğuculuğu ve sıkıcılığı içerisinde kendilerini yenileyecekleri bir alan olarak gördüğümüz oyun çıkarma atölyesini, aynı zamanda oyunculuk sanatının inceliklerini de deneyimlemiş ve görmüş olmalarını sağlayacaktır.
Oyun Çıkarma Atölyesi 5 Ay boyunca haftada iki gün sürecektir.
Aylık ücreti ise 250 tl’dir.