Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan TRT binasının yıkılarak yerine kültür merkezi yapılması projesi gerçekleşiyor. Tepebaşı'nda 200 milyon dolarlık yatırımla Suna Kıraç Kültür Merkezi'ne dönüştürmek için 2005 yılında harekete geçen işadamı İnan Kıraç'ın hayali böylece gerçek oluyor. TRT binası ve İstanbul Metropolitan Planlama (İMP) Merkezi'nin bulunduğu alana Kültür Merkezi kurulacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İnan Kıraç Tepebaşı'ndaki İMP'de TRT stüdyolarının yerine inşa edilecek Suna Kıraç Kültür Merkezi'nin yapımı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 2005 yılı Ocak ayında İnan Kıraç ile 14 bin metrekarelik TRT stüdyo binası yerine kültür merkezi yapılması konusunda görüştüklerini belirten Topbaş, alanın yüzde 80'inin belediyeye, yüzde 20'sinin ise TRT'ye ait olduğunu söyledi. Topbaş TRT'ye stüdyolarını taşıyabileceği bir yer önerdiklerini ve prensipte anlaştıklarını ifade etti. TRT'nin ve IMP'nin birkaç ay içinde taşınacağını belirten Topbaş, "TRT, kendi hissesini satacak. Biz de yap-işlet olarak ihaleye çıkacağız. İhaleye projeyi dünyanın önde gelen mimarlarından birinin hazırlaması ve içinde bir dram tiyatrosu yapılması şartını koyacağız." dedi.
Projenin maliyetinin 200 milyon dolar olduğunu belirten İnan Kıraç ise, projenin eski dram tiyatrosu ve 1850 kişilik bir konser salonundan oluştuğunu kaydetti. Konser salonunun en ileri teknolojiye sahip olacağını söyleyen Kıraç, bu özellikteki salonlarda dünyanın önemli müzik gruplarının konser vermek için sırada beklediğini söyledi. Projenin maliyetinin 3 yıl öncesine göre yüzde 25 arttığını söyleyen Kıraç, bu artıya rağmen projeye devam kararı aldıklarını bildirdi. Kültür Merkezi'nin bakımı için de bir fon ayıracaklarını belirten Kıraç, bu fonla birlikte projenin maliyetinin 300 milyon doların üzerine çıkacağını belirtti.
Kültür merkezinin avan projesini dünyaca ünlü mimar Frank Gehry'nin çizdiğini belirten Kıraç, şunları söyledi: "Frank Gehry, İstanbul'u çok seviyor. Hem Mimar Sinan'a hem Ayasofya'ya hayran. Onların arasına kendi eserini koymanın heyecanını yaşıyor. Frank Gehry, bu projeye başladığımızda 76 yaşındaydı. Şimdi 80 yaşında. Bunun son eseri olmasını istiyor. Kendisiyle son 1 yıldır temasım yok. Kendisi o dönem herkesten teşvik aldı ama buraya başlayamadık. Bir işadamı olarak ilk defa sözünde duramayan bir işadamı oldum. Tahsis sağlandığında hemen atlayıp kendisini ikna edeceğim."