Genel yayın yönetmenliğini Erbil Göktaş’ın yaptığı Yeni Tiyatro dergisinin 7. sayısı çıktı. Okurla buluşmak için kitapçılara ve belli başlı bayilere dağıtıldı. Dergi “12 Eylül”le ilgili doyurucu bir sayı sunuyor. Tiyatronun çeşitli alanlarından kişilerin “12 Eylül Soruşturması”na yanıtlarının da yer aldığı dergide, ayrıca 12 Eylül’le ilgili araştırma, inceleme yazılarının yanı sıra, Coşkun Irmak’la bir söyleşi yer alıyor. Yine Irmak’ın 12 Eylül oyunlarının değerlendirildiği dergide, Brecht’in “Sansür” konusundaki çok çarpıcı bir anısı da Yılmaz Onay’ın çevirisiyle yer buluyor.
Erbil Göktaş “Sunuş” yazısında, Yeni Tiyatro dergisi’nin 2. yılında gerçekleştireceği etkinliklerin yanı sıra, 2009 yılında verecekleri “Tiyatro Ödülleri” için de bir “soruşturma dosyası” hazırlayacaklarını ve ödül konusunu tartışmaya açtıktan sonra BİR ÖDÜL SİSTEMİ belirleyeceklerini anlatıyor. Ayrıca 12 Eylül’le ilgili düşüncelerini de aktaran Göktaş, 2008-2009 tiyatro süreminde “yeni” olanın peşinden tutkuyla gideceklerini belirtiyor.
Ali Mustafa Kemal Tut’un daha önce Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları’nda sahnelediği Cehenneme Git! adlı oyunu, Yeni Tiyatro dergisinin “kitap eki” olarak veriliyor.
Derginin yayın kurulunda şu adları görüyoruz: Hayati Asılyazıcı, Yalçın Baykul, Erbil Göktaş, Sema Göktaş, Okday Korunan, H. Zafer Şahin.
Aynı zamanda “hakemli” olmasıyla akademisyenlere de yer veren derginin “hakem kurulu”nda ise şu adlar yer almaktadır: Prof. Dr. Murat Tuncay, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Semih Çelenk, Doç. Dr. Hasan Erkek, Doç. Dr. Sema Göktaş.
Yeni Tiyatro dergisinin 7. sayısında yer alan yazarlar ve yazıları şöyle:
12 Eylül Dosyası “Soruşturma”sı ve soruşturma yanıtları:
Yılmaz Onay: “… Antikapitalist Sosyal Yükseliş”
Kadir Yüksel: “Tiyatromuz ve 12 Eylül”
Uğur Akıncı: “12 Eylül Türkiye’nin Miladı Olmuştur”
Hilmi Bulunmaz: “Kültür Bakanlığı ve Efes Pilsen Çanakçılığı”
Sadık Aslankara: “İçselleştirilmiş Faşizm”
Tuncer Cücenoğlu: “12 Eylül Bitmedi…
Ahmet Erinanç: Depolitizasyonun Kısa Tarihi ve 12 Eylül’de Tiyatro…
Metin Boran: Bir Milat Olarak 12 Eylül…
Coşkun Irmak: Küçük Tiyatro ve “12”ler…
Ersin Çakmak: “İtaat Deneyi” Üzerine…
Cenk Gündoğdu: Ölümden Bir Vesikalık
Yeni Tiyatro dergisi satış yerleri:
.
İstanbul: Mephisto Kitabevi (Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Kadıköy), İstiklal Amargi Kadın Akademisi, Galatasaray İnsan-Kitap, Beyoğlu Pandora Kitabevi, Beyoğlu Simurg Kitabevi, Tünel Robinson Crouse Kitabevi, Beyoğlu Mis Sokak Gazete Bayii, Mis Sokak Semerkant Kitabevi, Eski Taksim Sahnesi Gazete Bayii, Karaköy İskelesi Gazete Bayii, Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Seyhan ve İmge Kitabevi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı Yorum Sanat Kitapçılık ve Barbaros Bulvarı Girişi Meydan Gazete Bayisi (Ferihan Karasu).
Ankara: Dipnot Kitabevi, Dost Yayınları ve Kitabevi, Turhan, Bilim-Sanat ve İmge Kitabevleri’yle Ankara Sanat Tiyatrosu Fuayesi.
Kocaeli: Belsa Kelepir (Fırat) Kitabevi, Kolordu Nurkan ve Çağdaş Kitabevleri; Kocaeli B. B. Şehir Tiyatrosu Gişesi, Yürüyüş Yolu Başı Barış Büfe Gazete Bayii.
İzmir: GSF Kitapçısı, Devlet Tiyatrosu Gişesi.
Sakarya: Değişim Kitabevi, Xir Kitabevi.
Bursa: Heykel Sönmez İş Sarayı Girişi Bursa Kitapçısı / Ahmet Turunç, Bursa Sanat Tiyatrosu.
Erzurum: Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü, Kitap Sarayı.
Trabzon: Özlem Şahin, Şehir Tiyatrosu.
Gaziantep: İhsan Ata, Seyir Tiyatrosu Oyuncuları.
Eskişehir: Adımlar Kitabevi.