Gençlik Tiyatroları Oluşumu Bir dizi eğitimsel tiyatro etkinlik serisiyle genç tiyatroya yeni bir soluk katmak adına " Tiyatro Dünyasına "Evet, artık biz de varız."dedi.
Gençlik Tiyatroları Oluşumu.
Geçtiğimiz günlerde Bilgi Üniversitesi Gepgenç Festivali tarafından " Herkes Farklı Herkes eşit" temasıyla çağrılmıştık gençlerle buluşmaya, evet, bu slogan bize de uygundu. Hem kendimizi tanımak ve tanıtmak hem de Tiyatroya cesaret eden gençlerin varlığını gözlemlemek adına orada olduk. Gençlik Tiyatroları Oluşumu GENTİ, 2007 yılında MEB'na bağlı lise ve dengi okullarla, üniversitelerde tiyatro faaliyeti içerisinde bulunan kulüp ve gruplara dönük Tiyatronun temel dinamiklerini oluşturan: Oyunculuk, diksiyon, hareket, dans, reji, gibi konularda, Ocak 2007 tarihinden itibaren düzenli olarak ücretsiz atölye çalışmaları sunmaya hazırlanıyor. Bunun müjdesini tüm tiyatro camiasına duyurmak
istiyoruz.
Atölyelerimize 1 hafta öncesinden kayıt yaptıracak okullu gençler, bu çalışmalar için özel hazırlanmış salonlarda hafta sonu ilgilendikleri atölyenin eğitimlerini alabilecekler. Teklif gelmesi halinde ise, ilgili okullara, görevli eğitmenlerimiz giderek atölye çalışmalarını orada da sürdürebilecekler. Geçen hafta gerçekleşen etkinliklerle Bilgi Üniversitesindeydi.Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde Fuar alanında açılan standda, GENTİ ile iletişime geçmek isteyen gençlerle tanışıldı, sohbet edildi, ihtiyaçları, projeleri birbir dinlendi. Birlikte yapılabilecek üretimler paylaşıldı. Özellikle İstanbul dışından gelen öğrencilerin GENTİ'ye ilgisi şaşırtıcıydı. Çeşitli illerden davet alındı, Şırnak, Erzurum, Antalya, Ankara, İzmir, Bursa illerinden gelen gençlerle uzun soluklu sohbetler etme fırsatı doğdu.
Etkinlikler GENTİ'nin (Gençlik Tiyatroları Oluşumu) tanıtım filmiyle başladı. Daha sonra bir performans atölyesiyle Adnan Tönel başladı.atölyesine. Oyuncunun texti yorumlama egzersizi diye özetlediği bir özgün çalışmasından sonra, "Eğitim ve medya kıskacındaki gençlere alternatif yaşam modeli Tiyatro" başlıklı panele geçildi. Paneli Eda Atalay sundu. Katılımcıları, Yazar-Yönetmen Dersu Yavuz Altun, Yazar ve çizgi romancı Ümit Kireççi, Tiyatro Yayıncısı Ertuğrul Timur ve Akademisyen-Oyuncu Adnan Tönel'di..Gençlerin Medya tarafından nasıl kıskaca alındığının altı çizildikten sonra, 12 Eylül sürecinden sonra kültür ve sanat hareketlerinin içinin nasıl boşaltıldığı dile getirildi konuşmacılar tarafından. Emeğin içinin boşaltıldığı, kolaycılığın prim yaptığı, bu süreçte Gençlerin kendi dil arayışlarına yönelmesi gerekliliği vurgulandı. Farklılıkların yok edildiği bu süreçte, soru soran ve sorgulayan gençliğin nasıl engellendiği, tiyatro ve tüm sanatların özgür ve özgün olması gereken yerde nasıl birörnekleştirildiği belirtildi.GENTİ beklentilerini anlattı, hedeflerini paylaştı, Panel sonrası ise, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Handan Karaadam "Yaratıcı Oyunculuk Atölyesi" ile gençlerle birlikte oldu. 4 saat süren bu atölye sonrası herkes çok yorgun ama bir o kadar da değişime uğramış haldeydi.