"ALİ BABA'NIN ARTIK OYUNU DA VAR"
Hangimiz Ali Baba'nın bir çiftliği var diye başlayan şarkıyla büyümedik ki. Dünya'nın başka başka coğrafyalarındaki çocuklar da aynı şarkıyı söyleye geldiler.
Öyle ki herkesin Ali Babası var ancak kimse Ali Baba'nın aslında kim olduğunu bilmez. Bilinen bir öyküsü de yoktur. Sadece bir şarkı, o şarkıda bir çiftlik, o çiftlikte de mutlu mesut yaşayan hayvanlar.
Ne güzel değil mi? İdeal bir Dünya'nın ve birlikte yaşama düzeninin simgesidir bu çiftlik. İnsanların kuramadığı; barışçıl, paylaşımcı, kardeşlik ve dostlukla yoğurulmuş bir düzen geçerlidir Ali Baba'nın Çiftliğin'de.
Oyunu yazıp yöneten Sabahattin Mutluer kendisinin ve çocukların merakını gidermek için çıkmış yola ve ortaya çıkmış kocaman bir macera.
Oyunun diğer bir süprizi ise bir başka öyküden tanıdığımız dört kafadarın -eşek, kedi, köpek ve horoz- Ali Baba'nın Çiftliğini kurtarmak için giriştikleri maceralarını izleyecek olmamız.
Oyun müzikal olarak tasarlanmış. Bolca müzik ve dans, rengarenk bir görsellik sunan ışık rejisi, her hayvanın solo şarkı ve danslarıyla izleyiciyi hemen içine alan tempolu, sihirli bir oyun bekliyor izleyenleri.
Oyun; "Her yaştan çocuklar için." Çünkü çocuklar kadar büyüklerde zevkle izliyorlar. "İyi bir çocuk oyununun alt yaş sınırı vardır, üst yaş sınırı yoktur" sözünün çok iyi bir örneği Ali Baba'nın çiftliği.
15 Ocak'ta gösterime giren oyun çok yoğun bir ilgiyle karşılaştı.
Şubat ayında Maltepe Yayla Sanat Merkezin'de her cumartesi-pazar saat 13:00 da sahneleniyor.
Mart ayında ise Caddebostan Kültür Merkezinde her cumartesi-pazar saat 13:00 da sahnelenecek.
İLETİŞİM: 0 216 345 14 93
OYUNUN KÜNYESİ
Yazan-Yöneten: Sabahattin Mutluer
Dekor: Ferit Özen
Kostüm: Sabahattin Mutluer
Özgün Müzik: Ersel Serdarlı
Müzik Düzenleme: Bülent Bayrak
Oynayanlar: Evren Erler, Tuna Öztunca, Özgün Gülseven, Mustafa Kemal Bayrak, Ali Yalçıner, Gülistan Çelik, Cengiz Çevik, İrem Dilaver