İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu Türkiye Tiyatrolar Birliği'ne katılıyor (10/30/2009)
Tiyatro Kamuoyuna Duyuru,
İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu - Girişim'in bileşen toplulukları Türkiye Tiyatrolar Birliği'ne katılma kararı almıştır. Birliğin yerelden genele örgütlenme ilkesi göz önüne alındığında, bu katılım kendisini yerel bir tiyatro inisiyatifi olarak tanımlayan ve ülke çapında örgütsel ağ yapılarında yer almayı sorumluluk olarak kabul eden İATP-G bileşenleri açısından tutarlı bir yaklaşıma işaret etmektedir.
Gözlemlerimiz, birkaç yıllık geçmişe sahip ve Anadolu ağırlıklı bir yapı olarak şekillenen Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin samimi ve enerjik bir çaba içinde olduğunu göstermiştir. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivallerinde başlayan, 2009 İzmir Urla'da Türkiye Tiyatro Buluşması'nda aşama kaydeden ve nihayet 12 Eylül 2009 Türkiye Tiyatro Kurultayı İstanbul Buluşması’nı örgütleme sürecinde ortaklaşmaya varan ilişkilerimiz katılım kararının alınmasında belirleyici olmuştur.
İATP-G bileşenleri, Birliğin dönem sözcüsü Zafer Gecegörür’ün 16 Eylül 2009 tarihli katılım çağrısını gündemine almış, 9 Ekim 2009 tarihinde Zafer Gecegörür’ün katıldığı ve Türkiye Tiyatrolar Birliği adına bilgilendirme yaptığı, soruları yanıtladığı bir toplantının ardından nihai kararlarını açıklamak üzere harekete geçmişlerdir. Sonuç olarak, tüm bileşenlerin onayıyla Türkiye Tiyatrolar Birliği’ne katılım kararı verilmiştir.
Kasım ayında Ankara'da toplanacak Türkiye Tiyatrolar Birliği Genel Kurulu'na katılım gerçekleştikten sonra, İATP-G bileşenleri İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde Türkiye Tiyatrolar Birliği üyeleri olarak faaliyetlerini sürdüreceklerdir. Yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahip İATP-G mirası belgesel olarak korunacak ve elde edilen deneyim birikimi Türkiye Tiyatrolar Birliği’ne mal edilecektir.
İATP-G olarak aldığımız kararın 2009-2010 sezonunun başında en önemli gündem maddesi haline gelen, Türkiye Tiyatro Kurultayı İstanbul Buluşması’nın ardından Ankara Buluşması’na hazırlanan ÖRGÜTLÜ TİYATRO hareketinin ruhuna uygun olduğunu, haklı ya da haksız bölünmelerin yerini birleşmelere de bırakabileceğini gösterdiğimizi düşünüyoruz. Bu vesileyle, Türkiye’deki tüm tiyatroları ve tiyatro insanlarını bir kez daha tiyatro adına örgütlü kimlikler edinmeye ve tiyatromuzun “birleşemezler” görüntüsüne son vermeye davet ediyoruz.
İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu - Girişim
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...