| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri (6/1/2011)


“AY, BİZ VE SANAT ENKA AÇIKHAVA’DA”

18 Haziran 2011 Cumartesi 21:15
KONSER
Fazıl Say ve Arkadaşları

22 Haziran 2011 Çarşamba 21:15
TİYATRO
Cef Tiyatro
“Şems!.. Unutma!..”

24 Haziran 2011 Cuma 21:15
KONSER
Kardeş Türküler – Arto Tunçboyacıyan

29 Haziran 2011 Çarşamba 21:15
TİYATRO
Tiyatro Adam
“Generaller, Savaş ve Barbekü”

1 Temmuz 2011 Cuma 21:15
TİYATRO
Tiyatro İstanbul
“Özel Hayatlar”

6 Temmuz 2011 Çarşamba 21:15
TİYATRO
Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
“Düğün”

8 Temmuz 2011 Cuma 21:15
KONSER
Luis Ernesto Gomez & La Descarga
“Big Band Salsa”

13 Temmuz 2011 Çarşamba 21:15
TİYATRO
Ve Diğer Şeyler Topluluğu
“Yüzyılın Aşkı”

15 Temmuz 2011 Cuma 21:15
MODERN DANS
Çıplak Ayaklar Kumpanyası
“Sen Balık Değilsin Ki” - “Kontrol”

20 Temmuz 2011 Çarşamba 21:15
GÖSTERİ
Folklor Kurumu İstanbul
“Ezgisiyle Dansıyla, Balkan Renkleri”




18 Haziran 2011 Cumartesi 21:15 Konser

Fazıl Say ve Arkadaşları

Say / “Alevi dedeler rakı masasında” Op.35 (Türkiye Prömiyeri)
Borusan Woodwinds Quintett
Bülent Evcil - Flüt
Ferhat  Ali Göksel - Klarinet
Cem Akçora - Korno
Sezai Kocabıyık - Obua
Selim Aykal - Fagot

Say / Likya Prensesi Op.26
Terci-Korad Gitar İkilisi
Kürşad Terci - Gitar
Kağan Korad- Gitar

Say / Baladlar
•    Nazım
•    Kumru
Terci-Korad Gitar İkilisi
Kürşad Terci - Gitar
Kağan Korad- Gitar
Yaşar Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu
Mehmet Yasemin - Keman
İsmail Başaran - Keman
Pınar Dinçer - Viyola
Serdar Mamaç - Çello
Hacer Özlü - Kontrabas

F. Liszt / Sonat si minör
Fazıl Say - Piyano

FAZIL SAY
“ALEVİ DEDELER RAKI MASASINDA” NEFESLİ SAZLAR BEŞLİSİ (ilk seslendirilişi 1 Nisan 2011, Berlin)
Düşünün ki;  5 Alevi dedesi sohbet halindeler. Bu normal bir sohbet, elbette ki bir ayin değil. O gün orada, bir rakı sofrasının başında toplanmışlar. Kimi zaman felsefi,  kimi zaman matrak bir sohbet halindeler. Tanrıdan, hayattan ve insanlardan bahsediyorlar.  Düşünün ki bu 5 dedenin her birini bir enstrüman (flüt, obua, klarnet, fagot, korno) temsil ediyor.

Nefesli Sazlar Beşlisi “Alevi dedeler rakı masasında” 4 bölümlü bir eserdir. Toplamı 18 dakika kadar sürer. Eserin ismi sizi yanıltmasın. Müzik çok çağdaştır, bir nevi “soyut bir resim” gibidir. Başında, sonunda ve  de her bölümün arasında oldukça az bilinen 16. yüzyıldan kalma bir “bektaşi raksanı” melodisi gelecektir. 3. bölümünde bir ara Veysel'in "Uzun İnce Yoldayım"ını duyar gibi oluruz.

LİKYA PRENSESİ (Besteleniş tarihi: Haziran 2009. İlk seslendirilişi: HAKUJU HALL TOKYO GİTAR FESTİVALİ siparişi üzerine, 3 Ağustos 2009, Hakuju Hall Tokyo)
Bu eserde, 3000-4000 yıl öncesine hayali bir yolculuk yapıp, o dönemlerde yaşamış bir prensesin dramı ve aşkları anlatılmak istenmiştir. Anadolu’nun güneyinde yaşamış olan büyük medeniyet Likya, dünyada ilk devlet sistemini kurmuş medeniyet idi. Sanatçının daha önce yazdığı Patara bale müziği ile benzer bir müzikal hayalperestliğe dalınmıştır. (Bugün kazı çalışmaları yapılan ve dünyanın en görkemli sahillerinden biri olan antik şehir Patara, Likya’nın başkenti idi.)
Likya Prensesi, yavaş-hızlı-yavaş olarak 3 ana bölümden oluşmaktadır. Son derece dramatik bir makam olan Lokrian makamındaki teması, Prenses’in hüzünlü dünyasına girebilmemiz ve binlerce yıl öncesinin hayali hikâyesine dalabilmemiz için bir anahtar rolündedir.

Baladlar: “Nazım” – “Kumru”
Orijinali piyano ve yaylı sazlar orkestrası içindir. “Nazım” 1995 yılında, “Kumru” 1996 yılında New York’ta  bestelenmiştir. Eserin ilk seslendirilişi 1996 yılında Scott Yoo yönetimindeki Boston Metamorphosen Orkestrası tarafından gerçekleştirilmiştir. Piyano partisi Kürşad Terci tarafından İki Gitar için düzenlenmiştir. “Nazım” ağır tempoda yaylı sazların hüzünlü bir melodisi ile başlar. Gitarların, ritmik vurgularıyla gelişen eser yine aynı hüzün içinde yavaşça biter. “Kumru” yine yaylı sazların dinamik girişi ile başlar ve Gitarların katılımıyla Orkestra ve yaylı sazlar arasında diyaloglarla devam eder.

BORUSAN WOODWINDS QUINTETT
Bülent Evcil /Flüt
Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından jenerasyonunun en iyi flütçüsü olarak tanımlanan Bülent Evcil, .1988 yılında MSÜ Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 1992’de Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’ndan, 1996 yılında ise Heidelberg-Mannheim Müzik yüksek okulundan, pekiyi derece ile mezun oldu.

1992 yılında Sir James Galway’in Dublin’de düzenlediği flüt seminerinde ''en iyi yorumcu” yarışmasında kazandığı 2.lik ödülü, 1999 yılına değin ünlü virtüözün öğrencisi olma fırsatını verdi.
Evcil, yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli festivalde ve konserde yer almış, birçok önemli orkestrada da 1. flütçü olarak çalışmıştır. Şimdiye kadar 3 adet CD kaydı gerçekleştirmiştir.

Flütün Türkiye’deki popülerliğini arttırmak ve Türk flütçüsünü dünyada en iyi şekilde temsil etmeyi kendine amaç edinmiş olan sanatçı, Belçika Kraliyet sanat teşvik madalyası sahibidir. Andante müzik dergisi tarafından 2010 yılının en başarılı nefesli sazlar sanatçısı olarak ödüllendirilmiştir.

Ferhat Ali Göksel / Klarnet
1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Klarnet Sanat Dalı’nda eğitimine başladı, 1987’de lisans diplomasini aldı. 1995 yılında ayni okulun yüksek lisans programına başlayıp 1998’de mezun oldu. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nin düzenlediği VII. Ulusal Müzik Yarışması’nda Klarnet Dalı’nda birincilik ödülünü kazandı. Aynı yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’na girdi ve 1994 yılında “klarnet grup şefliği”ne getirildi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde beş yıl klarnet dersleri verdi. 1992 yılında İtalya’da Musica Riva’ya katildi ve Karl Leister’le klarnet ve oda müziği çalıştı.

Başta, Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok kentte ve festivallerde oda müziği konserleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Borusan Filarmoni, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile solo konserler verdi.
Sanatçı, halen Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası solo klarnetçisidir.
    
Cem Akçora / Korno
Cem Akçora, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Gyula Bellai ve Muammer Öz ile korno çalıştı. Başarılarından dolayı iki defa sınıf atlatıldı. İlk solo konserini Devlet Sanatçısı Prof. Hikmet Şimşek ile verdi.

1993’te mezun oldu ve aynı yıl Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde yüksek lisans programında dünyaca ünlü Kornocu Mahir Çakar ile çalışmaya başladı yine aynı yıl kurulan ve Türkiye’nin ilk özel orkestrası olan Bilkent Senfoni Orkestrasına Korno grup şefi oldu. Sanatçı, 2002-2004 yıllarında Montreux Ses ve Müzik Festivali (İsviçre) kapsamında kurulan “Müzikli Eylül Konserleri Orkestrası”na solo kornocu olarak davet edildi ve bu orkestranın korno grubunu kurdu. Dünyaca ünlü solistler ile sayısız konserler, festivaller, yurt dışı turneleri gerçekleştirmiştir. Sanatçının faaliyetleri sadece orkestra ve solistlikle sınırlı kalmamış bunlardan hariç oda orkestraları, oda müziği grupları ve vermiş olduğu resitallerle de hem Avrupa’da hem Türkiye’de basında övgü ile yer almış, müzik eleştirmenleri tarafından olumlu kritikler yazılmıştır. Cem Akçora halen Ankara Devlet Opera ve Bale Orkestrası’nda solo kornocu olarak görevini sürdürmektedir.
Sezai Kocabıyık  / Obua
Sezai Kocabıyık Bulgaristan’da doğdu. Erken yaşlarda Piyano ve Flüt dersleri aldı. 12 yaşında bölge konservatuarında obua öğrenimine başladı. 1989 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye yerleşerek müzik çalışmalarını İstanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sürdürdü. Burada iki yıl Gülşen Negis, daha sonra da Bengü Gülöksüz ile obua derslerine devam ederek 1996 yılında üniversite birinciliği ile konservatuardan mezun oldu.

1996 yılında ülkemizde The British Council tarafından Tahta Üflemeli Çalgılar dalında düzenlenen “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasında birincilik kazanarak Manchester’daki The Royal Northern College of Music okulunda bir yıl okuma hakkı kazandı. 1996-97 öğretim yılını bu ülkede geçiren Sezai Kocabıyık, Hugh McKenna ve Robin Canter ile obua çalıştı. 1997 yılında bu okuldan bir Lisans Üstü diploması alarak tekrar yurda döndü.

Sezai Kocabıyık halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Obua Grup Şefi yardımcılığının yanında, Borusan İstanbul Filarmoni, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası gibi İstanbul’da bulunan birçok orkestranın üyesidir.

Selim Aykal / Fagot
Müzik eğitimine 11 yaşında İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Mehmetali Boguç ile başlayan Selim Aykal, çalışmalarını Almanya'nın Detmold kentinde Prof. Helman Jung ile sürdürdü ve eğitimini Prof. Klaus Thunemann’ın Berlin'de bulunan Hans Eisler Müzik Yüksek Okulu’ndaki solo derslerini onur derecesiyle bitirerek tamamladı.

Selim Aykal 1997 ile 1999 arasında Bamberg Senfoni’de fagot grup şefi olarak çalıştı; 1999'da Berlin Alman Operası’nda fagot grup şefliği kariyeri başladı. Bugün aranan bir fagot sanatçısı olan Aykal, Almanya, Fransa ve Avusturya’nın önde gelen orkestralarıyla düzenli konserler veriyor. 2001 yılında da Mariss Jansons yönetimindeki Berlin Filarmoni ile ilk kez sahneye çıktı.

Solist olarak sıradışı bir kariyeri bulunan sanatçı barok ve klasik dönemden günümüze uzanan son derecede zengin ve ilginç bir repertuara sahip. Aykal solist olarak Avrupa genelinde pek çok orkestra ile düzenli konserler veriyor.

Terci-Korad Gitar İkilisi
24. yılını tamamlayan Terci-Korad Gitar İkilisi 20’yi aşkın ülkede katıldıkları birçok ulusal ve uluslararası festival ve yurtdışı konserleri dışında, Türkiye’nin her bölgesinde ilk defa düzenlenen “Klasik Gitar Konserleri” dizisi ile adını duyurdu.

Gruba uluslararası üne sahip Türk ve Yabancı besteciler tarafından, beş tanesi gitar konçertosu olmak üzere yirmi üç eser ithaf edilmiştir.

2008 yılında, Kürşad Terci ve Kağan Korad’a Yunanistan’da gerçekleştirilen Uluslararası 30. Naxos Gitar Festivali’nde Aniello Desiderio ve Zoran Dukic’le birlikte mesleki onur ödülü, 2009 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yılın gitaristleri ödülü verilmiştir. Grubun ikisi Türkiye’de diğeri ise yurt dışında basılmış üç CD’si bulunmaktadır.

Kağan Korad, Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kürşad Terci ise Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bölüm Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Yaşar Üniversitesi Oda Müziği Topluluğu
Mehmet Yasemin - Keman
İsmail Başaran - Keman
Pınar Dinçer - Viyola
Serdar Mamaç - Çello
Kürşad Ant – Kontrabas

Topluluk, 2006 yılında kurulan ve İzmir’de vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneğini oluşturan Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası bünyesinde kurulmuştur. Orkestranın  Genel Müzik Direktörü ve Şefi Alexander Rudin  başta olmak üzere  çok sayıda sanatçı ile konser veren gurup üyeleri, aynı zamanda Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim görevlileri olarak çalışmaktadırlar.

Fazıl Say
“O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz ki 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olacaktır.” ( “Le Figaro” Paris )

1970 yılında Ankara’da doğan Fazıl Say, 4 yaşında piyanoya başlamış, Ankara Devlet Konservatuarı’nda “Üstün Yetenekli Çocuklar için Özel Statü”de öğrenim görerek 1987’de konservatuarın piyano ve kompozisyon bölümlerini bitirmiştir. Çalışmalarını Alman bursuyla Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nda sürdüren sanatçımız, 1991’de konçerto solisti diplomasını almış, 1992’de Berlin Tasarım Sanatları ve Müzik Akademisi’nde piyano ve oda müziği öğretmenliğine getirilmiştir. 1994’te Genç Konser Solistleri Avrupa yarışmasında birincilik kazanan Say, 1995’te New York’ta yapılan kıtalararası yarışmanın da birincisi olarak parlak konser kariyerine başlamıştır. Ayrıca, besteci yönüyle başarılar kazanan sanatçı, oratoryolar, piyano konçertoları, çeşitli formlarda orkestra, oda müziği ve piyano eserleri, şan ve piyano için çok sayıda şarkı bestelemiştir. Bu eserler arasında “Nazım” ve “Metin Altıok Ağıtı” başlıklı oratoryolar, 4 piyano konçertosu, Zürih Üniversitesi’nin siparişi üzerine “Albert Einstein”’ın anısına yazdığı orkestra eseri, Mozart’ın 250. doğum yılında Viyana’daki Kutlama Komitesi’nin siparişi dolayısıyla bestelenen “Patara” adlı bale müziği vardır.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada aranan bir piyanist olan Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar 20 uluslararası ödülle onurlandırılmıştır. Sunduğu konserlerle her yıl yüz binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan sanatçı, New York Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw, Viyana Filarmoni, Çek Filarmoni, İsrail Filarmoni, Orchestre National de France, Tokyo Senfoni gibi orkestralar eşliğinde çağımızın tanınmış şefleriyle konser vermiş, 2007 Floransa Festivali’nin kapanış konserinde Zubin Mehta’nın yönettiği Floransa Orkestrası ile yirmi bin kişi tarafından izlenen bir açık hava konseri sunmuştur. Yine 2007 yılında Montreux Caz Festivali’nde piyano jürisinin başkanlığını yapan Say’ın, Türk saz şairi Aşık Veysel’in “Kara Toprak” adlı halk şarkısından esinlenerek bestelediği piyano parçasını da içeren aynı başlıklı CD, Amerika’da Bilboard listelerinde 6. sıraya yükselmiştir. 2008’de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında yeni köprü kurmayı amaçlamıştır.


22 Haziran 2011 Çarşamba 21:15 Tiyatro

Cef Tiyatro
“Şems!.. Unutma!..”
Yazan-Yöneten:     Özen Yula
Koreografi:        Cihan Yöntem
Işık:            Yakup Çartık
Dekor ve Kostüm:    Başak Özdoğan, Fatoş  Öztürk
Müzik:            Jehan Barbur, Cenk Erdoğan
Canlı Perküsyon:    Mert Önal
Ses Teknik:        Şükrü Tümşen
Ebru Sanatçıları:    Bora Özpeker, Nur Gökalp Özpeker
Oynayanlar:    Yetkin Dikiciler, Teoman Kumbaracıbaşı, Sinan Tuzcu, Sema Keçik, Beste Bereket, Jehan Barbur
Dançılar:        Utku Demirkaya, Orçun Okurgan, Melis Baykal, Ece Gözmen

‘Şems!.. Unutma!...”, Mevlana’yla Şems’in hikayesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatırken, ailenin kutsallığını, örtbas edilenlerini, unutturulmak istenenleri sorguluyor. ÖzenYula'nın yazıp yönettiği oyunda XIII. yüzyıl Konya'sında bir gece, Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiği konu ediliyor. Oyun, Şems' in kaybolmasının ardından altı kişinin hesaplaşmalarını ele alıyor.
90 dakika

24 Haziran 2011 Cuma 21:15 Konser

Kardeş Türküler – Arto Tunçboyacıyan
Yirmi yıla yakın süredir bulunduğumuz coğrafyanın farklı dillerini ve müziklerini sunarak barış ve bir arada yaşama çağrısını sürdüren Kardeş Türküler,  yanlarına Arto Tunçboyacıyan’ı da alarak, yeni albümleri Çocuk (H)aklı’dan şarkılarla zenginleştirdikleri bir repertuvarla Enka Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşuyor. Konserde Kardeş Türküler repertuvarıyla bütünleşmiş türkü yorumlarının yanı sıra, çok sayıda yeni beste çalışması da yer almakta. Çocuk aklının saflığı, masumiyeti ve cesaretiyle yapılan şarkılarla bu coğrafyanın farklı dillerini, farklı kültürlerini buluşturan konserde acıların değil, çocukların özgürce büyüdüğü barış dolu bir hayattan yana sesler yükseliyor.

Kardeş Türküler
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde yer alan Kardeş Türküler projesi, “halkların kardeşliği”ne müzikal bir çerçeveden vurgu yapıyor. Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halk şarkılarını, kendi kültürel bağlamlarını dikkate alarak, orijinal dilleriyle yorumlamaya çalışırken, çok kültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşama umudunu dile getiriyor.

Kardeş Türküler Projesi çerçevesinde, Anadolu ve çevresinde yaşayan farklı dil ve inançlara sahip halkların şarkıları üzerine araştırmalar yapılıyor, geleneksel şarkılar ve geleneksel formlara dayanarak üretilen besteler, projenin düzenleme anlayışı çerçevesinde yorumlanıyor.

Arto Tunçboyacıyan
Anadolu kökenli bir Ermeni olarak 1957 yılında Türkiye’de doğdu. Müzik kariyerine 11 yaşındayken ağabeyi Onno Ohannes Tunçboyacıyan ile geleneksel müzikler çalarak ve kaydederek başladı ve müzik, hayatının vazgeçilmez bir parçası oldu.

1981’de yeni yaratıcı etkilenimler keşfetmek ve kendi yaşam vizyonuna yeni bir boyut katabilmek amacıyla Birleşik Devletler’e taşındı. 1985’te iki albüm çıkardı: Virginland ve Main Root. Ermeni udi, Ara Dinkjian ile anlamlı bir işbirliğine başladı ve birlikte Tears of Dignity ve Onno albümlerini çıkardılar. Arto’nun sözleriyle “hayatının sesleri”ni taşıyan müziği içeren bu iki albümden Onno albümü, 1996’da aniden aramızdan ayrılan ağabeyi Onno Ohannes Tunçboyacıyan’a ithafendi ve Arto’nun ağabeyine dair yaşamı ve ölümü sonrasındaki anılarının açık bir ifadesini oluşturan kompozisyonlardan oluşuyordu.

Sonrasında Ara Dinkjian ile “Night Ark” adlı bir grup da kurdular ve birçok albüm kaydettiler. Daha başka pek çok müzisyenle de ortak çalışmalara imza atan Arto Tunçboyacıyan, şu anda kökleri Ermeni ve Anadolu geleneksel müziğinde yatan ve bugünün sound’uyla harmanlanan orkestra, “The Armenian Navy Band” (Ermenistan Denizci Orkestrası)’te çalışmaktadır. Bu proje, başta etnik ve çağdaş Ermeni müziği olmakla birlikte, Erivan’da farklı müzik deneyimlerinden gelen genç Ermeni müzisyenlerle bir buluşmaydı ve 1998 yılında doğdu. Topluluğa ad olarak “The Armenian Navy Band”in seçilmesindeki anlamlı ironi, Ermenistan’ın denize kıyısı olmaması; ama Arto’nun dinleyicilerini ve hayranlarını bir okyanus gibi görmesidir.

“Müzik benim hayatımın sesi. Kimseyi yönlendirmek gibi bir niyetim yok. Bunu insanların kendi hayal gücüne bırakıyorum. İfade etmeye çalıştığım şey; aşk, saygı ve dürüstlük.”  diyen Arto Tunçboyacıyan, yeteneğini ve özgür ruhunu, modern jazz ve geleneksel seslerin çeşitli harmanlarıyla duyurmaya devam ediyor.

120 dakika


29 Haziran 2011 Çarşamba 21:15 Tiyatro

Tiyatro Adam

“Generaller, Savaş ve Barbekü”

Yazan:     Boris Vian
Çeviren:     Berk Erdem
Yöneten:     Engin Alkan
Yönetmen Yard.:     Sinem Özlek
Dramaturg:     Volkan Keleş
Reji Asistanları:     Tuba Edem, Tuna Kırlı
Oynayanlar:     Aşkın Şenol, Umut Temizas, Ayça Koyunoğlu, Deniz Özmen, Ahmet Kaynak, Volkan Girgin, Ercüment Acar, Fatih Koyunoğlu

Önceki oyunları  “Albay Kuş” ve “Markalı Hava” ile büyük beğeni toplayan Tiyatro Adam keskin bir kara komediyle izleyicisiyle buluşuyor.

Ekonomik krizin kasıp kavurduğu bir ülkede bütçeyi dengelemenin bilindik tek bir yolu vardır; savaş çıkarmak. Ama bu savaş öyle bildik savaşlara pek benzemez; yirminci yüzyılın en haşarı yazarlarından kabul edilen Boris Vian’ın kaleminde Batı uygarlığının o bildik savaşkan karakteri belleklerden silinmeyecek bir kahkaha bombardımanına dönüşüyor.

Engin Alkan rejisiyle sahnelenen, “Generaller, Savaş ve Barbekü”de Fransız, Çinli, Rus ve Amerikalı generallerin, çılgın bir piskoposun, cin fikirli bir başbakanın ve canavarlaşmış bir annenin tuhaf kimlikleriyle savaşın saçmalığı, iktidar ve onu var eden tüm yapıların akıl dışılığı eğlenceli bir dille ele alınmaktadır.

120 dakika


1 Temmuz 2011 Cuma 21:15 Tiyatro

Tiyatro İstanbul 

“Özel Hayatlar”

Yazan:     Noel Coward
Türkçesi:     Gencay Gürün
Yöneten:     Cihan Ünal
Koreografi:     Mikel N. Vidhi
Oynayanlar:     Cihan Ünal, Meral Bilginer, Şencan Güleryüz, Burcu Kazbek

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan Amanda Prynne ile Elyot Chase, yaptıkları ikinci evlilikleriyle yeni bir hayata doğru yol almışlardır. Ancak her ikisi de balayını geçirmek üzere aynı oteli seçtiklerinden ve yan yana odalarda olduklarından bihaberdirler. Durumu öğrendiklerinde olayları kontrol etmek kolay olmayacaktır.

Ünlü Amerikalı yazar Noel Coward’ın “Hiçbir zaman güncelliğini yitirmeyecek oyunlarımdan biri olacak.” Dediği sürprizler komedisi Cihan Ünal’ın rejisiyle sahnede…

110 dakika


6 Temmuz 2011 Çarşamba 21:15 Tiyatro

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu

“Düğün”

Proje Tasarım:     Tilbe Saran, Ayşe Bayramoğlu, Evren Ercan, Eda Çatalçam
Yazan:     Ayşe Bayramoğlu
Yöneten:     Tilbe Saran
Sahne Tasarım:     Başak Özdoğan
Işık Tasarım:     Ayşe Ayter
Müzik:     Serpil Günseli
Oynayanlar:     Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran, Şebnem Sönmez,  Evren Ercan, Serpil Göral, Eda Çatalçam, Maria Akgüllü

Aile yadigârı bir köşkün mutfağında bir düğün hazırlığı…

Gelin, gelinin annesi, anneannesi, en yakın arkadaşı; damadın annesi, damadın ablası, evin emektar yardımcısı ve düğün gecesi için ayarlanmış bir yardımcı kız…

Herkes, az sonra başlaması planlanan düğün için hummalı bir hazırlık içinde... Herhangi bir evde, herhangi bir ailenin yaşayabileceği, herhangi bir düğün telaşı bu.

Her iki ailenin de sırlarını duyulmaya başlandığı mutfak; yıllardır görülmemiş hesapların açıldığı bir mekâna dönüşür. Erkeklerin dünyasında “kadın” olma durumuna işaret eder.
Tilbe Saran’ın ilk yönetmenlik deneyimi olan oyunda; öğretmenlerle öğrenciler, ustalarla çıraklar buluşuyor. Kadınlar, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, bir evin mutfağında anlatan oyunun en büyük hedefi; hayatında hiç tiyatroya gitmemiş kişilere de bu oyunu izletebilmek...

Düğün ekibi, oyundan elde edilecek gelirin belli bir yüzdesini bir kadın derneğine ya da ilgili bir projeye aktarmayı amaçlıyor. Tiyatrolar dışında cezaevleri, fabrikalar, ıslahevleri gibi mekânlarda oynamak ise, oyunu bir anlamda bireysel sosyal sorumluluk projesi olarak gören ekibin bir diğer hedefi... BU DÜĞÜNE HERKES DAVETLİ…

95 dakika





8 Temmuz 2011 Cuma 21:15 Konser

Luis Ernesto Gomez & La Descarga

“Big Band Salsa”
“Salsa, Sabor y Pasion”
“Tutkulu, Duygulu, Groovelu”

Program
Tito ve Cachao
Ne Me Quitte Pas / Beni Terk Etme (Fransızca - Türkçe)
El Pescador / Balıkcı (İspanyolca)
Yo Me Llamo Cumbia / Adım Kumbiya (İspanyolca - Türkçe)
El Cañoero - Yârim (İspanyolca - Türkçe)
Cali (Kolombiya)
Fado (Portekiz)
Buika (İspanya)
Negra Tomasa ve Mavi Boncuk
Çilli Bom
İlk Bahar Sabahı
Daddy Cool
Zorro (beste)
Historia de Un Amor
Malaguena
Van Con Tin
Aah İstanbul ve Boogaloo (beste) (Bis)

Luis Ernesto Gomez & La Descarga Big Band
Solist, Tumba, Orkestra Şefi:     Luis Ernesto Gomez
Solist, Guacharaca ve Guiro:     Gülseren Yıldırım Gomez
Bongo ve Kampana:     Selim Morlevi
Piyano:     Serj Mısır
Kontrbas:     Alper Kılıç
Timbal:     Kerem Kırca
Trompet:     Serkan Okanar / Elmar Azimzade / Eldar Aliyev
Trombon:     Eray Zikguş / Ersin Özür / Okan Barut
Saksafon:     Volkan Şanda / Anıl Şallıel / Serhan Erkol

Kültürlerin zenginliğini kutlayarak, barış ve sevgiyle iyi müzik yapmak felsefesiyle büyüyen ve gelişen Big Band Salsa Projesi Türkiye’de ilk defa gerçekleşiyor. LUIS ERNESTO GOMEZ & LA DESCARGA orkestrası Kolombiya, Türkiye, Fransa, İspanya ve Portekiz’in insanlarının müziklerini, Salsa Big Band geleneği ile seyirciye taşıyor. Big Band Salsa’nın eşsiz güzelliği, kurucuları Luis Ernesto Gomez ve eşi Gülseren Yıldırım Gomez’in Türk ve Kolombiya ritimlerini taşıyan müzikal ruhlarının birleşiminden Paris’te doğmuş olması. 

Kalbindeki ritmi müzikle coşturan, tutkuyla duyguyla ve groovela dans eden herkesi Enka Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Descarga (Açık Sahne) usulü BIG BAND SALSA konserine katılmaya bekliyor... Konserden bir gün önce Descarga, Latin Salsa ve Big Band temalı açık provamıza salsa müziğinin ritimlerini merak edenleri davet ediyor!

Luis Ernesto Gomez, Paris'te yıllarca Arturo Sandoval, Danny Brillant, Yuri Buenaventura, Mayra Valdes gibi birçok ünlü Latin sanatçıyla çalmış, 28 senedir sahnede olan uluslararası tumba ustası ve hocası. Solistimiz Gülseren ise Eurovision’da 400 milyon kişi tarafından dinlenmiş, konservatuarı Paris’te bitirmiş, çok dilde şarkı söyleyen özel bir ses sanatçısı, müzisyen, dansçı ve eğitimci.

Luis Ernesto Gomez & La Descarga, Big Band Salsa demek, “Salsa, Sabor y Pasion” demek. Şef, solist ve tumba sanatçısı Kolombiyalı Luis E. Gomez’in Türkçe ifade ettiği gibi “Tutkulu, Duygulu, Groovelu” bir proje Big Band Salsa. Çıkış noktası, gruba da ismini veren, Descarga geleneği (Jam Session) yani Açık Sahne, müzik yapılırken tüm müzisyenler, dansçılar ve izleyicilerin katılımıyla iç içe geçtiği diyalog halinde bir müzik... Bugüne kadar Türkiye, Fransa ve Avrupa'da 10 adet albüm çalışması bulunan Gülseren ve Luis’in Big Band Salsa projesi, repertuarında yeni bestelerin yanı sıra, Tutkuyu ve Duyguyu en güzel anlatan Paris'ten Bogota'ya, Portekiz'den Hindistan'a, en sevilen dünya müziklerinin Salsa yorumlarını sunuyor.

120 dakika


13 Temmuz 2011 Çarşamba 21:15 Tiyatro

Ve Diğer Şeyler Topluluğu

“Yüzyılın Aşkı”

Yazan-Yöneten:     Yeşim Özsoy Gülan
Işık Tasarım:     Kemal Yiğitcan
Ses Tasarım:     Korhan Erel
Video Tasarım:     Melisa Önel
Sahne ve Kostüm Tasarım: Başak Özdoğan
Reji Asistanı:     Ferdi Çetin
Teknik Masa:     Tuncay Kurt
Video Montaj:     Barış Doğrusöz
Fotoğraflar:     Genco Gülan (oyun öncesi su altı fotoğrafları)
Oyuncular:     Deniz Celiloğlu, Sanem Öge

Hatırlamak ve Aşk üzerine bir oyun…

Türkiye tarihinin son yüzyılından 8 farklı zaman ve mekânda 8 değişik aşk hikâyesine odaklanan oyun günümüzde "Şimdi"de biter. 1950’lerin Nişantaşı'n dan 1999 senesinin yılbaşı ve yeni yüzyıl heyecanına, 24’teki bir tren istasyonu ve göçten 1951’e, 1959’a, 1981’in darbe ertesi karanlık, sıkıntılı zamanlarına kadar farklı bir yelpazeyle sunan oyun, seyirciyle birlikte bir hatırlama oyununa dönüşüyor.

Tüm bu tablolar arasında gidip gelirken, hem aşkın imkânsızlıkla beslenen yapısının hem de son yüz yılın birbirinden farklı anlarının detaylarına inen oyun hatırlamak üzerine. Geçen yüzyılın gölgesi düşen bu oyunda, hem kendinizi bulacaksınız, hem de geçmişi…

90 dakika


15 Temmuz 2011 Cuma 21:15 Modern Dans Gösterisi

Çıplak Ayaklar Kumpanyası

“Sen Balık Değilsin Ki” - “Kontrol”

“Sen Balık Değilsin Ki”

Konsept-Uygulama-Performans: Mihran Tomasyan

Tasarım:                 Cem Yılmazer

Ses Uygulama:             Okan Yalabık

Şiir:                     Oktay Rifat - “Ahmet”
Müzik:                 Neva Hicaz Gazel - Mahmut Celalettin, Bzdig Navag (Küçük kayık) - Rouben Hakhverdian

Suyun yolunu kesersin, kum çuvalları dizersin, beton örersin; ama ne yapar ne eder,
bir yerden bir çatlak bulur ve özgürce akmaya devam eder su… Yolculuğu her seferinde başka engellerle karşılaşacak, bulanacaktır elbette ki...
Bu hep böyledir ve böyle olduğunu bile bile ‘su cinayetleri’ işlenir durmadan bu ülkede.
Bu eser, suyun yolculuğunu kendi yolculukları yapanların ve her türlü suyun sularında gezinenlerin hikâyesidir.
Bavul açılır ve içinden dökülenler çatlaklarını elbette ki bulur.

“Kontrol”
Çıplak Ayaklar Kumpanyası & Vertigo Uçuş Efektleri
Koreografi-Konsept ve Yorumcu: Aslı Öztürk
Sistem Kullanımı:             Cihan Kuşçu
Müzik:                 Ömer Öztüyen / (Gevende)
Işık Tasarımı:             Cem Yılmazer
Video:                 Cem Gengönül
Metin:                 Ufuk Uslu
Ses Tasarım:             Hakan Şen
Fotoğraf ve Afiş:             Ezgi Kaplan – Atıl Atılgan

‘Kontrol’, kullanılan sistem sayesinde yerçekimine karşı gelerek havada asılı kalabilen, sistemin sınırları dahilinde mekanda yukarı, aşağı, ileri ve geri hareket edebilen bir bedenin hareket araştırması olarak nitelendirebileceğimiz deneysel bir çalışmadır. Tüm sınırlarına rağmen aynı zamanda dansçıya hemen hemen hepimizin hayali olan uçma hissini kısmen de olsa yaşatmayı başaran bu mekanizmayı kullanma kısmını ise Vertigo ekibinden Cihan Kuşçu gerçekleştirmiştir.
Eser süresince sistemde asılı, sınırları belli olan dar bir hareket alanında ve sürekli sistemin ağırlığını taşıyan kişinin kontrolü altında olmak, bildiğimiz tanıdığımız hareket formlarının dışında bedenin kullanılan sistem ile uyumlu yeni bir hareket dili oluşturmasını zorunlu kılmıştır. Bu dilin oluşması 7 ay kadar süren bir araştırma ve prova dönemini gerektirmiştir.
Projenin müzikleri Gevende grubundan Ömer Öztüyen tarafından yapılmıştır. Sahnede canlı olarak Öztürk’e eşlik eden Öztüyen müziklerinin tınısıyla esere bambaşka bir boyut katmıştır.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası
Çıplak Ayaklar Kumpanyası alternatif bakış açılarını barındıran dansçıların kurduğu bir proje topluluğudur. Amacı Türkiye’de giderek gelişmekte ve tanınmakta olan Modern/Çağdaş Dans (hareket-performans-tiyatro-video vb.) sanat dalının önemli bir temsilcisi olmak ve düzenli eser üretip farklı bir sahne dili oluşturabilmektir.

Bu amaçla faaliyetlerini koreografik eserler dışında eğitim, festival, farklı sanatçılarla birleşmeler (ortak üretim) ve organizasyon alanında da sürdürmektedir.

Türkiye’de modern dans alanında önemli bir açığı doldurduğuna inanan topluluk deneysel bir zeminde durmayı tercih eder.
Gösteriler 40’ar dakikadır.


20 Temmuz 2011 Çarşamba 21:15 Folklor Gösterisi

Folklor Kurumu İstanbul

“Ezgisiyle, Dansıyla Balkan Renkleri…”

Genel Sanat Yönetmeni:     Seçil Toraman Bombacı
Müzik Direktörü ve Şef:     Nevzat Pehlivan
Oyunlar Direktörü:         Mustafa Çağırır
Oyun Eğitmenleri ve Koreograflar: Hasan Keskin, Şener Günay

Folklor Kurumu 12 Aralık 1964 tarihinde “Yüksek Tahsil Gençliği Türk Folklor Enstitüsü Kurma Derneği” adı ile ilk faaliyetine başlamış, Kasım 1966 tarihinde “Türk Folklor Kurumu”, Aralık 1972 tarihinde ise ”Folklor Kurumu” isimleriyle faaliyetlerini bugüne kadar sürdürmüştür. Folkloru bir bütün olarak ele alıp, akademik bir tabana oturtarak Türk Folkloru üzerinde araştırma, inceleme ve derlemeler yapmayı, bunun yanı sıra halk oyunları ve halk müziği icra aksiyon grupları kurarak, yurt içinde ve yurt dışında Türk Folklorunu tanıtma çalışmalarıyla kültürümüze katkıda bulunmayı hedeflemiştir.

Doğunun yolu Batıyla kesişti, Batının dansı Orta Asya’nın müziğiyle renklendi. Ezgi dansa döndü, dans renklere, gün geldi “Bir fırtına tuttu bizi”, gün geldi “Damat” olduk halay çekildi. Muhacir, mübadil, göçmen olduk. Türküler göçtü, dansla elele katar oldu yollara, yürekleri dağlayan büyük göçe merhem…

120 dakika


Etkinlik Bilet Fiyatları:

Tiyatro, modern dans ve bale: 20 TL.
Konser: 40 – 30 TL. arasında değişiyor.
Fazıl Say ve Arkadaşları: 100 – 75 – 50 TL. arasında değişiyor.
 



Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 939
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • Modern Dans Severler için Altı (6), Mekan Artı'da (6/4/2011)
  • Martı, veda ediyor… (6/4/2011)
  • Çerkezköy Halk Eğitimi Merkez Tiyatro Topluluğu'ndan Bir Günlük Mutluluk (Yazan-Yöneten: Mehmet Diler Demirtaş) (6/2/2011)
  • Sahne Sanatları Bölümü’nden Bir Türkiye Prömiyeri: Hokus Yokuz (The Floating Light Bulb) (6/1/2011)
  • Fassbinder'in 1973 yapımı bilimkurgu filmi Yalan Dünya, İstanbul Modern Sinema'da (6/1/2011)
  • Ekoldrama Yaz Okulu 20 Haziran'da Başlıyor (6/1/2011)
  • Batman Okullar Arası 2. Tiyatro Festivali Başlıyor (6/1/2011)
  • Seyyar Sahne Haziran'da Leylâ Erbil ve Oğuz Atay uyarlamalarıyla seyirciyle buluşuyor (6/1/2011)
  • Mekan Artı'da Haziran ayında 6 yeni proje (6/1/2011)
  • Spolin Doğaçlama Oyunculuk Tekniği Atölye Çalışması (6/2/2011)
  • ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri (6/1/2011)
  • Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatrosu'ndan seçimden önce izlenmesi şart bir oyun: Aynasızlara Karşı Aynalı Şarkı (6/3/2011)
  • İstanbul Modern Sinema'da Almanya'dan Yepyeni Filmler seçkisi: Ölüm Bizi Ayırana Dek (6/1/2011)
  • Novartis Hastayla 24 Saat, kısa film yarışması sonuçlandı. Türkan Şoray gençlere ödüllerini verdi (6/1/2011)
  • Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri 2011 (5/28/2011)
  • 3 Boyutlu Sokak Ressamı Kaldırım Picasso'su Julian Beever Amarok için İstanbul'da (5/28/2011)
  • Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde (5/28/2011)
  • Boş Sahne, ilk oyunu Labirentler ile seyirci karşısında (5/28/2011)
  • Meditatif Dans Amerika'da! (5/28/2011)
  • İsrail Cameri Tiyatrosu Türkiye gösterisini iptal etti (5/23/2011)
  • Nuri Bilge Ceylan, Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle Cannes Film Festivali'nde ödül aldı! (5/23/2011)
  • TEB Başkanı Üstün Akmen: Nereye Varacak Bu Gidişin Sonu (İsrail Cameri Tiyatrosu) (5/23/2011)
  • Yeryüzü Sahnesi, İzmir'den Kurşun Askerin Utancı (Çocuk Oyunu) (5/23/2011)
  • Çalışan Tiyatrolarına Çağrı (5/23/2011)
  • Anadolu Zamanı - Yedi Bölge Türkiye Turnesi ve Belgesel Projesi (5/23/2011)
  • Şehir Tiyatroları'na, 18. Beşiktaş Çırağan Lions Kulübü Türkân Kahramankaptan Ödülleri'nde 4 Ödül… (5/23/2011)
  • İz Dans Tiyatrosu Gösterisi (5/23/2011)
  • Tiyatroda Pratiksiz Teori, Teorisiz Pratik (Söyleşi-Forum) (5/23/2011)
  • 4'lü Priz, 26 Mayıs'ta Bakırköy Belediyesi Altan Erbulak Sahnesi'nde (5/23/2011)
  • İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan Toros Canavarı (5/23/2011)
  • Mersin Şehir Tiyatrosu 7. Yıldızlar Altında Tiyatro Şenliği Başladı (5/23/2011)
  • Cem Özer, Pir Sultan Abdal ile Avrupa Turnesine Çıkıyor (5/23/2011)
  • Tiyatro Sakinleri, Masanın Altında ile Bilgi'de (5/23/2011)
  • Dip Sahne Oyuncuları'ndan Zenciler (5/23/2011)
  • Ayyıldızlar Tiyatro Topluluğu'ndan Yarası Olana - Bizim Hastane (5/19/2011)
  • Art Win Sahne Sanatları'ndan Kaan Erkam'ın yazısına Tekzip (5/19/2011)
  • XI. Direklerarası Seyirci Ödülleri Belli Oldu (2011) (5/17/2011)
  • Meyhanede'nin Sahtesi Ankara'da (Kaan Erkam) (5/19/2011)
  • Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu'ndan Karmakarışık (5/17/2011)
  • Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları Başlıyor (5/17/2011)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    19 Kasım'dan itibaren her SALI Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..