| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
Şehir Tiyatroları 2010-2011 Sezonunu Kapatırken... (6/10/2011)


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2010-2011 sezonu kapanış basın toplantısını Malta Köşkü’nde gerçekleştirdi. İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Aliye Uzunatağan, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan, İBB Genç Tiyatro Sorumlusu Tolga Yeter, İBB Çocuk Tiyatrosu Sorumlusu Betül Kızılok Bavli ve ÇGSM Sorumlusu Emre Koyuncuoğlu’nun katıldığı toplantıda Ekim 2010 ile Mayıs 2011 tarihleri arasında İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen oyunlar, düzenlenen festivaller, gerçekleştirilen projeler ve etkinlikler hakkında bilgi verildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2010-2011 Sezonu’nda geçen sezonda sahnelenen oyunlarının yanı sıra birçok yeni oyunla perdelerini açtı.

2010-2011 Sezonu’nda 25’i yeni 54 oyun sahneleyen İBB Şehir Tiyatroları, ayrıca 27. Çocuk Şenliği, 27. Genç Günler, 2. Kısa Oyunlar Festivali ve Yaz Oyunları’nı düzenleyerek seyircisiyle buluşturdu.

“2010 Avrupa Kültür Başkenti" projeleri kapsamında iki yeni oyun sahneleyen İBB Şehir Tiyatroları, bir belgesel filme de imza attı. Geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro Projesi’nin “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” adlı oyunu sahnelendi.

Çağdaş Gösteri Sanatları Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇGSM), İBB Şehir Tiyatroları bünyesinde kurularak atölye ve eğitim çalışmalarına başladı.

Yurtiçi ve yurtdışına düzenlediği turnelerle diğer şehirlerin ve ülkelerin seyircileri karşısına çıkan İBB Şehir Tiyatroları, 3’ü yurtdışı, 20’si yurtiçine olmak üzere 23 turne gerçekleştirdi.

İBB Şehir Tiyatroları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok ödülün sahibi oldu; 16 dalda 43 ödüle layık görüldü.









İBBŞT GENÇ TİYATRO

“Dünya Her Gün Her Saat Daha da Gençleşsin!”

Genç Tiyatro’nun ilham kaynağı ve yaratıcısı olan Gençlik Günleri geçtiğimiz sezon 27. yaşını bitirdi. Yani ergenliğinin ve ilk gençliğinin ardından ‘olgun bir genç’ olarak hayatına devam ediyor, devam etmeyi de sürdürecek...

Genç Tiyatro öncelikle geçtiğimiz yıllardan devraldığı anlayışla 26. Genç Günler’in ürünü olan “Kadınlar. Savaş. Komedi” ve “Sonsuz Tekrar” adlı oyunlarını İBB Şehir Tiyatroları’nın genel repertuarının içinde, “Genç Tiyatro” başlığıyla seyircimizle buluşturdu. Bu oyunlarımızla beraber “Bekleme Salonu” ve “Kafes” adlı oyunlarımız da gösterimlerine devam etti.

Oyun gösterimlerinin yanı sıra İBBŞT sanatçıları Yiğit Sertdemir ve Özgür Tanık’ın yürütücülüğünde “Oyun Kurma Atölyesi” başlatıldı. Bu atölyenin amacı yazımından sahnelenmesine kadar bütün aşamalarda ‘birlikte eyleyebilmek’di. Bu amacına da Genç Günler’deki 200’e yakın seyirciden olsun, atölyeye katılan 30’a yakın kişiden alınan cevaplardan olsun ulaştığını gösteriyor. Bundan sonraki hedef bu atölyeleri daha geniş kitlelere ulaştırabilmektir.

Ocak ayıyla birlikte 4 farklı oyun da provalarına başladı ve 27. Genç Günler’de seyircisiyle buluştu... “Hareket Tiyatrosu” adına üretilen “Sobe”, yeni bir yazarın ilk oyununu yeni bir yönetmen adayıyla buluşturan “Ufak Bir Hata”, Harold Pinter’ın farklı bir biçemde okunmasının sağlandığı “Eski Günler”, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da atölyeler yapan ve son yıllarda yazdığı oyunlarla dikkat çeken İzlandalı yazar Vala Thorstodır’ın “Mutfak Söyleşileri” oyunları bu yıl “Genç Tiyatro” adına ortaya çıkan oyunlardı.

27. Genç Günler bu sene “Dünya 10 Gün 100 Saat Daha Genç” başlığı altında başka bir ilke daha imza atmayı başardı. 50 farklı grupla, 65 farklı oyunun, 6 farklı sahnemizde, 116 seans olarak gerçekleştiği festival, geçtiğimiz yıllara oranla artarak yaklaşık 13.500 kişiye ulaştı. Bu bizleri fazlasıyla memnun ederken, 27 yıl önce yakalanan ‘seyirciye ulaşabilme hayali’mizi de diri tuttu. Hatta kimi oyunlarımızın neredeyse üç katı bir dolulukla seyirciyle buluştuğunu medyadan takip ediyor olmak bütün bu güzelliklere yenilerini eklemiş oldu.

Festivalde ayrıca gelenekselleşen ve bu yıl sanatçılarımızdan Selin İşcan’a takdim edilen “Bedia Muvahhid Ödülü”, yitirdiğimiz sanatçımız Ayça Telırmak adına düzenlenen “Liseler Buluşması”, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen, bu sene de Kumbaracı50 ve Kadıköy Sanat Tiyatrosu’yla ortaklaşa ev sahipliği yaptığımız “2. 3-15 Kısalar Festivali” bizleri her yıl olduğu gibi mutlu eden etkinliklerimizdi.








İBBŞT ÇOCUK TİYATROSU

“Benimle Oynar mısın?”

İstanbul’un farklı bölgelerindeki sahnelerinde çocukları tiyatroyla buluşturmanın yanı sıra, tiyatro eğitim çalışmaları yürüten, bedensel ve zihinsel farklılıkları olan çocuklarla projeler üreten ve 27 yıldır gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği kapsamında pek çok oyun ve etkinliği seyirciyle ücretsiz buluşturan İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, bu sezon geçen yıldan devam eden oyunlarına 6 yeni çocuk oyunu ekleyerek 14 çocuk oyunu ile 7 sahnede perde açtı.

Bu yıl, kukla oyunu, gölge oyunu, köy seyirlik gibi farklı tür ve biçimlerdeki oyunlara repertuarında yer veren İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, çağdaş oyunların yanı sıra, çocukları Geleneksel Türk Tiyatrosu formlarıyla da buluşturmayı hedefledi.

İstanbul dışına yapılan turnelerin yanı sıra; İstanbul Kukla Festivali’ne Karagöz Balıkçı ve Cambazhane, Kültür Üniversitesi’nin düzenlediği şenliğe Pırtlatan Bal ile katılan İBBŞT Çocuk Tiyatrosu, yine Cambazhane oyunuyla Eskişehir Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali’ne de katıldı.

İBB Şehir Tiyatroları ve İSÖM (İstanbul Özürlüler Merkezi) Rami Zihinsel Engelliler Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Farklı Olanlar Farklı Gelişenler” projesinin bir ürünü olan ve İBB Şehir Tiyatroları oyuncularıyla zihinsel ve bedensel farklılıkları bulunan çocukları aynı sahnede buluşturan, “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” oyunu 6 Kasım 2010 tarihinden itibaren İBB Şehir Tiyatroları sahnelerinde seyirciyle ücretsiz olarak buluştu. 2011 sezonunun başında; İstanbul Ulus Leo’ları tarafından; özel destek ve özendirme ödülü alan “Biri, Hiçbiri ya da Hepsi” 2010-2011 İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Müzik Ödülü’nü de aldı.

İBBŞT Çocuk Tiyatrosu çatısı altında çalışmalarını yürüten Çocuk Eğitim Birimi, 9. Dönem çalışmalarına Ümraniye ve Kâğıthane Sahneleri’nde İBB Şehir Tiyatroları oyuncularından oluşan eğitmen kadrosu ile bu yıl 50 çocuk ile başladı. 2012’ de mezuniyetlerinin gerçekleşmesi planlanan çocuklar bu çalışma kapsamında Oyun Kurma ve Doğaçlama, Diksiyon, Sosyal Beceri, Dans, Dramaturji, Dekor Kostüm Tasarımı, Ses-Nefes-Hareket ve Sahne dersleri gördüler ve çeşitli atölyelere katıldılar.

Bu yıl 27.’si düzenlenen “Çocuk Şenliği” bir “Şehir Tiyatroları” buluşması niteliği de taşıyordu. Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Bursa, Osmangazi ve Salihli Belediyesi Şehir Tiyatroları ile İstanbul içinden profesyonel çocuk tiyatroları “27. Çocuk Şenliği”nin konuğu oldu.










“2010 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ" PROJELERİ

İBB Şehir Tiyatroları, 2010-2011 Sezonu’nda “2010 Avrupa Kültür Başkenti" projeleri kapsamında 2 oyun sahneledi. Bu kapsamda ayrıca bir belgesel film çekildi.

DEVR-İ İSTANBUL

İnsan yerleşiminin Paleolitik Çağ’a dayandığı bir şehrin, İstanbul’un öyküsünü anlatan Devr-i İstanbul’da günümüze gelene kadar İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamış olan insan topluluklarının hayatı; neredeyse son bir asra damgasını vurmuş İBB Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği oyunlarda kullanılan özel ve özenli kostümler eşliğinde gözler önüne seriliyor. Bir zamanlar Muhsin Ertuğrul’un, Vasfi Rıza Zobu’nun, Hazım Körmükçü’nün, Bedia Muvahhid’in, Cahide Sonku’nun sahnede giydiği kostümler, şimdi adlarını saygıyla andığımız bu ustaların çıraklarının bedeninde yine sahne üzerinde yeniden tiyatro seyircisiyle buluşuyor. Türkiye ve İstanbul tarihine yön veren önemli olayların kronolojik bir sırayla derlenerek, hafızalardan silinmeyen şarkılarla adeta emsalsiz bir kostüm ziyafetine dönüştüğü Devr-i İstanbul’da, İBB Şehir Tiyatroları’nın kalbi dev bir maket olarak sahne üzerinde kurulan “üçüncü köprü” üzerinde atıyor…

İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçılarından Can Doğan'ın tasarladığı ve yönettiği oyunda; Aslı Narcı, Berk Samur, Berna Adıgüzel, Caner Bilginer, Cem Uras, Ceysu Aygen, Cihan Kurtaran, Doğan Şirin, Göksel Arslan, Hanife Ser, İrem Aydın, Melisa Demirhan, Murat Bavli, Murat Üzen, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Pınar Aygün, Tankut Yıldız, Tolga Coşkun, Tuğrul Arsever, U. Arda Aydın, Ümit Daşdöğen, Volkan Ayhan, Y. Arda Alpkıray rol alıyor.


KADIN HAYATTIR MEMATTIR KADIN

Sema Keçik ve Arzu Işıtman'ın birlikte kaleme aldığı, yönetmenliğini Sema Keçik'in yaptığı Kadın Hayattır Memattır Kadın’da, yaşamları mücadeleyle geçen ve birçoğununki yalnızlık ve unutulmuşlukla son bulan bu arayış dönemi kadınlarının yaşam öyküleri aracılığıyla Türk kadınının Cumhuriyet öncesi varolma mücadelesi hikâye edilerek aktarılıyor. Osmanlı döneminde yaşamış, alanlarında ilklerden olan kadın sanatçılarımız tarihin tozlu raflarından indirilerek sahneye taşınıyor. İlk kadın bestekârlarımızdan Leyla Saz, ilk kadın şairlerimizden Nigar Hanım, İlk kadın romancılarımızdan Fatma Aliye, ilk kadın ressamlarımızdan Mihri Müşfik ve ilk kadın heykeltıraşlarımızdan Zerrin Bölükbaşı… Kadının serüvenine erkek dünyasının yaklaşımını katmak amacıyla kullanılan "beden kuklaları" rejinin dinamiğini oluşturuyor. Oyunun yönetmeni tarafından "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" projeleri kapsamında sunulan oyun, seyirciyi yaklaşık yüzyıl öncesinden gelen sesler aracılığıyla kadınlık tarihimizde kısa bir yolculuğa davet ediyor.

Oyunda; Bensu Orhunöz, Mahperi Mertoğlu, Rozet Hubeş, Şehnaz Bölen Taftalı, Özge Midilli Aşar rol alıyor.



İSTANBUL'UN KADINLARI SAHNELERİN SULTANLARI
Hülya Karakaş’ın proje tasarımı ve yönetmenliğini üstlendiği İstanbul'un Kadınları Sahnelerin Sultanları adlı belgesel film, 1860’lı yıllardan 1940’lı yıllara nasıl geçtiğimizi, Mari Nıvart'dan Afife Jale'ye uzanan kadınlık hikâyesini anlatıyor. Cesaretleri soyadlarından büyük kadınların bugünün oyuncularına nasıl kapılar açtığını söylüyor. Bütün kadın oyuncuları selamlayan bu filmin konuk sanatçıları; Nedret Güvenç, Göksel Kortay, Nevra Serezli, Suna Keskin, Ayşen Gruda, Serpil Tamur, Zeliha Berksoy, Nilgün Belgün, Celile Toyon, Tomris İncer, Güzin Özyağcılar, Meral Çetinkaya, Nesrin Kazankaya, Ayşenil Şamlıoğlu, Ülkü Duru, Derya Alabora, Tilbe Saran, Kadriye Kenter, Seden Kızıltunç, Sevinç Erbulak, Füsun Erbulak, Çiçek Dilligil, Sumru Yavrucuk, Ayşen İnci, Müge Akyamaç, Bennu Yıldırımlar, Alev Oraloğlu, Defne Halman, Hasibe Eren, Günay Karacaoğlu, Hikmet Körmükçü, Ayça Bingöl, Hümay Güldağ, Nurseli İdiz, Bercuhi Berberyan, Aslıhan Kandemir, Övül Avkıran, Burcu Çoban, Defne Şener, Esmeray, Jale Karabekir, Şengül Özdemir, Sibel Arslan Yeşilay.

FARKLI OLANLAR FARKLI GELİŞENLER
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Rami Özürlüler Merkezi işbirliğiyle yürütülen ortak bir sanat ve sosyal yaşam projesi düzenledi. Proje; “farklı olanlar ve farklı gelişenlere” sanatın ve tiyatronun iyileştirici gücünü kullanarak yeni bir alan oluşturmak için planlandı.
Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro Projesi’nin Biri Hiçbiri ya da Hepsi adlı oyununda engelli gençler, İBB Şehir Tiyatroları’nın profesyonel oyuncularıyla birlikte sahne aldı. Proje birlikte üretebilmek, “farklı olmak”la ilgili söylemek istediklerimizi tiyatro aracılığıyla ifade etmek, ürettiklerimizi seyirciyle paylaşmak, mümkün olduğunca çok sayıda çocuğa, gence, aileye, kuruma ulaşmak ve birbirimize yaşayabilmek için daha çok yer açmayı amaçlıyor.
Yonca İnal Eğilmezbaş’ın yazıp yönettiği oyunda; Ömer Barış Bakova, Cem Kiremit, Barış Çağatay Çakıroğlu, Elif Doğanay, Nazan Yatgın, Tahir Varan, Burcu Çoban, Neval Kahraman, Deniz Yeşil Mavi, Şimşek Doğanalp, Hande Ören, Mehmet Tarık Kolcu, İbrahim Ulutaş, Arzu Singin, Eren Güngör, Çağlar Yavuz, İlter Burak Kalay, Erkan Başyıldız, Hüseyin Tuncel, İsmail Akar, Edip Tüzgen, Murat Karakaş, Bayram Ali Engin rol almakta.








İBB ŞEHİR TİYATROLARI ÇGSM

Çağdaş Gösteri Sanatları Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇGSM)

İstanbul’da Bir Mim Ustası: Thomas Leabhart (Aralık 2010)
ÇGSM’nin ilk projesi: “Tiyatroda Kitaplı Uygulamacılar”dı. Bu etkinlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi ve Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi’nin işbirliği ile gerçekleşen uluslararası bir projeydi. “Çağdaş Tiyatroda Kitaplı Uygulamacılar” başlıklı atölye dizisinin ilki mim sanatı üzerine çalışmalarıyla tanınan Thomas Leabhart oldu. ABD’de ve Fransa’da çalışmalarını sürdüren ve şimdiye dek mim sanatı üzerine 3 kitap yazmış olan Prof. Thomas Leabhart, 3 gün süren bir mim atölyesi ve “Korporal Mim” başlığı altında kamuya açık bir tartışma forumu düzenlenmiştir.

Yapılan atölyeye yaklaşık 30 oyuncu, dansçı katıldı. Thomas Leabhart dışında konuşmacı olarak altı akademisyen / sanatçının katıldığı forumu 50’ye yakın kişi izledi.

ÇGSM I. DÖNEM ATÖLYELERİ (Ocak - Mart 2011)
ÇGSM’nin düzenlediği ilk dönem atölyeler, çağdaş tiyatro yönetmenlerimizden Şahika Tekand, Emre Koyuncuoğlu, Serdar Biliş ve koreograflarımızdan Handan Ergiydiren ve Sevi Algan tarafından gerçekleştirildi. 8 hafta süren bu 5 atölyenin çalışmalarının, masterclass niteliğinde olmasına ve farklı tiyatro gruplarının profesyonel oyuncu ve dansçılara yönelik olmasına özen gösterildi. Atölyeler;
“Oyuncunun Şimdiki Zaman Bilinci ve Performansında Gerçeklik” Şahika Tekand Atölyesi
“Çağdaş Tiyatro Metinleri ve Oyunculuk” Emre Koyuncuoğlu Atölyesi
“Oyuncular için Çağdaş Doğaçlama Teknikleri” Serdar Biliş Atölyesi
“Fiziksel Tiyatro - Durum Tiyatrosu - Buluş (Devise Technique) Tekniği” Handan Ergiydiren Atölyesi
“Beden - Zihin Farkındalığı ve Bedeninin Yapılandırılması” Sevi Algan Atölyesi

İlk dönem yapılan 5 atölyeye yaklaşık 80’i aşkın oyuncu, dansçı katıldı.

ÇGSM II. DÖNEM ATÖLYELERİ (Mart - Mayıs 2011)
2011 Ocak ayında başlayan ilk dönem atölyelerin hemen bitimi sonrasında başlayan yine 8 hafta süren 8 atölyenin çalıştırıcıları; çağdaş tiyatro yönetmenlerimizden Emre Koyuncuoğlu, Serdar Biliş ve koreograflarımızdan Mustafa Kaplan, Sevi Algan’dı. Çağdaş müzik bestecilerimizden ve uygulamacılarımızdan Çiğdem Borucu Erdoğan, İlknur Açıkel, sahnede video kullanımı üzerine çalışmalar yapmış sanatçılarımızdan Cem Baza ve maske üzerine uzmanlaşmış sanatçılarımızdan Fehmi Karaaslan oldu.
“Sahne İçin Video Tasarım” Cem Baza Atölyesi
“Sesin Hareketi, Hareketin Sesi” İlknur Açıkel Atölyesi
“Çağdaş Müzikte Ses Kullanımı” Çiğdem Borucu Erdoğan Atölyesi
“Hareket Cümleleri Kurma” Mustafa Kaplan Atölyesi
“Beden - Zihin Farkındalığı ve Bedeninin Yapılandırılması II” Sevi Algan Atölyesi
“Maskelerle Yolculuk” Fehmi Karaarslan Atölyesi
“Romandan Sahneye - Oyun Kurma Süreci” Emre Koyuncuoğlu Atölyesi
“Orijinal Dilde Metin Çalışması ve Oynanması” Serdar Biliş Atölyesi
İkinci dönem yapılan 8 atölyeye ise 200'ü aşkın oyuncu, dansçı katıldı.

ÇGSM III. DÖNEM ATÖLYELERİ (Haziran 2011)
13 Haziran-24 Haziran arasında, Tunuslu aktör, yazar ve yönetmen Mohamed Driss’i misafir edecek olan ÇGSM, sanatçıyla; hareket içinde drama, akrobasi, maske üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirecektir. Driss, 1973’te Fransa’da “Kolektif Tiyatro Hareketi”ni kurmuş ve ayrıca 1976’da faaliyete geçen “Yeni Tiyatro” kurucuları arasında yer almıştır. 1987’de Tunus Devlet Tiyatrosu’nun başına getirilen sanatçı, Tunus tiyatrosuna yenilikçi bir yaklaşım getirmeyi amaçlayan ve bu doğrultuda birçok performans ve tiyatro gösteriminde yer alarak farklı sanatsal biçimlerle de ilgilenmiş, 2003’te “Tunus Devlet Sirk Sanatları Okulu”nu kurmuştur.
Haziran ayı süresince devam edecek olan çalışmalar, İBB Şehir Tiyatroları oyuncularına yönelik hazırlanmıştır. Uygulamaya yönelik atölyelerin yanı sıra, ÇGSM Haziran ayında, açık dramaturji çalışmalarına da başlayacaktır. Prof. Dr. Oya Başak, Prof. Dr. Cevza Sevgen, Doç. Dr. Ata Ünal ve Cüneyt Yalaz’ın konuşmacı olarak katılacağı “Shakespeare ve Kral Lear” üzerine dramaturji çalışmaları dört gün sürecektir.

“Hareket Dinamiği ve Akrobasi” Mohamed Driss Atölyesi”
“Beden Kullanımı ve ‘Soytarı’ Ayşe Orhon Atölyesi
“Açık Dramaturgi” Ata Ünal Atölyesi
“Hareketten Oyun Kurma” Fehmi Karaaslan Atölyesi
“Oyunculukta Beden Teknik Çalışması” Sevi Algan Atölyesi
“Oyunculukta Ses Çalışması” İlknur Açıkel Atölyesi

Tüm atölyeler ücretsiz gerçekleşmiştir.




YURTDIŞI VE YURTİÇİ TURNELER

İBB Şehir Tiyatroları, 2010-2011 Sezonu’nda Adapazarı’ndan Giresun’a, Suriye’den Almanya’ya uzanan geniş bir yelpazede, başka şehirlerin ve başka ülkelerin de tiyatrosu haline gelerek birikimini diğer şehirlerin ve ülkelerin seyircileri ile paylaştı. İBB Şehir Tiyatroları, yurtdışında Arnavutluk, Suriye ve Almanya’ya 3 turne, yurtiçinde de 7 şehirde toplam 20 turne olmak üzere toplam 23 turne gerçekleştirdi.













ÖDÜLLER

İBB Şehir Tiyatroları 2010-2011 Sezonu’nda, 9 Haziran 2011 tarihine kadar 16 dalda toplam 43 ödüle layık görüldü. İBB Şehir Tiyatroları’nın aldığı ödüller şöyle:

8. Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Ödülleri

Yılın Yapımı: Mefisto, Yılın Çevirmeni: Bilge Emin - İntiharın Genel Provası, Yılın Işık Tasarımcısı: F. Kemal Yiğitcan-Coriolanus, Yılın Koreografı: Varvara Ştefanescu -Bakhalar

35. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri

En İyi Dekor Ödülü: Barış Dinçel - Binali ile Temir, En İyi Kostüm Ödülü: Nilgün Gürkan - Düşüş, İsmet Küntay Onur Ödülü: Toron Karacaoğlu

İstanbul Ulus Leo Kulübü

Özel Destek Ödülü: Biri Hiçbiri ya da Hepsi

TEB 2010-2011 Tiyatro Ödülleri

2010-2011 Sezonu “Genç Yetenek” Ödülü: Ece Özdikici - Romeo ve Juliet

15. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri

Yılın En Başarılı Prodüksiyonu: Tehlikeli İlişkiler, Yılın En Başarılı Yönetmeni: Aleksandar Popovski - Tehlikeli İlişkiler, Yılın En Başarılı Müzikal - Komedi Erkek Oyuncusu: Toron Karacaoğlu - İstanbul Hatırası, Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı: Candan Seda Balaban - Surname 2010 (maske, kukla ve kostüm), Yılın En Başarılı Sahne Müziği: Can Atilla - Dünyanın Ortasında Bir Yer - Romeo ve Juliet - Çığ, Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı: Murat Özdemir - Romeo ve Juliet

16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri

Yardımcı Rolde Yılın En İyi Erkek Oyuncusu: Ali Mert Yavuzcan - Bakhalar/Marat-Sade

36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri

En iyi Yapım Ödülü: Dünya’nın Ortasında Bir Yer, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Esra Ronabar - Dünya’nın Ortasında Bir Yer, En İyi Sahne Tasarımı Ödülü: M. Nurullah Tuncer - Dünya’nın Ortasında Bir Yer, En İyi Kostüm Ödülü: (maske-kukla-kostüm tasarımı) Candan Seda Balaban - Surname 2010, En İyi Müzik Ödülü: Deniz Noyan - Biri Hiçbiri ya da Hepsi, En İyi Işık Ödülü: M. Nurullah Tuncer -Dünya’nın Ortasında Bir Yer, En İyi Dramaturg Ödülü: Tarık Günersel




11. Direklerarası Seyirci Ödülleri

Müzikal Prodüksiyon: Marat-Sade, Erkek Oyuncu: Uğur Arda Aydın - Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Yardımcı Erkek Oyuncu: Ali Mert Yavuzcan - Marat-Sade
Canlandırmada Bütünlük (Ensemble): Surname 2010, Sahne Tasarımı: Gamze Kuş - Alemdar, Kostüm Tasarımı: Candan Seda Balaban - Surname 2010, Işık Tasarımı: Murat Özdemir - Dört Kişilik Bahçe, Tiyatro Basın ve Halkla İlişkiler ve Tiyatro Yöneticileri Ödülü: İBB Şehir Tiyatroları Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu Çalışanları

18. Beşiktaş Çırağan Lions Kulübü Türkân Kahramankaptan Ödülleri

Yapım ve Yönetmen Ödülü: M. Nurullah Tuncer - Dünyanın Ortasında Bir Yer, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Murat Coşkuner - Zırhlı Kurt; Mert Turak - Romeo ve Juliet, Onur Ödülü: Ayşenil Şamlıoğlu

Türk Kadınlar Birliği 17. Bedia Muvahhid Ödülü: Selin İşcan

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Geleneksel Öğrenci Kulüpleri Festivali “Yılın Enleri Ödülleri"

En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu: Perihan Savaş, En İyi Erkek Tiyatro Oyuncusu: Erhan Yazıcıoğlu, En İyi Sanat Yönetmeni: Ayşenil Şamlıoğlu

Uluslararası Lions Konfederasyonu Lions Tiyatro Ödülleri

En İyi Yönetmen: Yiğit Sertdemir - Surname, En İyi Kadın Oyuncu: Şebnem Köstem - Tehlikeli İlişkiler, En Iyi Genç Yetenek: Ece Özdikici - Romeo ve Julliet


Ekim 2011’de buluşmak üzere...



Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 713
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tiyatro Yetenek Sınavı (6/20/2011)
  • Fazla Mesai Tiyatro Grubu'ndan Kadınlık Bize Kalsın (6/19/2011)
  • Çocuklar için Temel Sanat Eğitimi Atölyesi (6/14/2011)
  • Tiyatokare, tiyatro ve televizyon projeleri için oyuncular arıyor (6/14/2011)
  • Tiyatrolokomotif, Kare ile Garajistanbul'da (6/13/2011)
  • Yazar Adil Okay yayınlanan iki tiyatro oyun kitabının imza günündeydi (6/13/2011)
  • Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Ödülleri (2011) (6/12/2011)
  • İlk Tiyatro İhtisas Kütüphanesi Açıldı (6/12/2011)
  • 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali başladı (6/10/2011)
  • Penceredeki Atlar, Fevzi Erden rejisiyle Üsküdar Tekel Sahnes'nde (6/10/2011)
  • Şehir Tiyatroları 2010-2011 Sezonunu Kapatırken... (6/10/2011)
  • 6. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali - 2011 (6/8/2011)
  • Oyunlar Tiyatrosu, Georg Tabori'nin Weisman ile Kızılyüz adlı oyunu ile Talimhane'de (6/6/2011)
  • Garajistanbul'da Politik oyunlar festivali! (6/6/2011)
  • Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleşecek 18. Aspendos Uluslararası Opera Ve Bale Festivali'nin bu yılki sürprizi Viyana Filarmoni Orkestrası (6/6/2011)
  • Haluk Bilginer, Madonna'nın yönettiği filmde oynadı (6/6/2011)
  • Londra'da Sahnede Mastürbasyon! (6/6/2011)
  • Dünyaca Ünlü İspanyol Oyun Yazarı Juan Mayorga İstanbul ve Ankara'da (6/4/2011)
  • 25 Mayısta Moskova'da l0. Çehov Uluslararası Tiyatro Festivali başladı (6/4/2011)
  • Alternatif Tiyatro Mekanları Ortak Girişimi'nden Tiyatro Sohbetleri (6/4/2011)
  • Ziggurat ya da Piçler - Barda Tiyatro (6/4/2011)
  • Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi, Mohamed Driss'i Konuk Ediyor (6/4/2011)
  • Sahnelerde yepyeni bir soluk: Tiyatro POT - 4.48 Psikoz (6/4/2011)
  • Moda Sanat Tiyatrosu'ndan Azizname (6/4/2011)
  • Modern Dans Severler için Altı (6), Mekan Artı'da (6/4/2011)
  • Martı, veda ediyor… (6/4/2011)
  • Çerkezköy Halk Eğitimi Merkez Tiyatro Topluluğu'ndan Bir Günlük Mutluluk (Yazan-Yöneten: Mehmet Diler Demirtaş) (6/2/2011)
  • Sahne Sanatları Bölümü’nden Bir Türkiye Prömiyeri: Hokus Yokuz (The Floating Light Bulb) (6/1/2011)
  • Fassbinder'in 1973 yapımı bilimkurgu filmi Yalan Dünya, İstanbul Modern Sinema'da (6/1/2011)
  • Ekoldrama Yaz Okulu 20 Haziran'da Başlıyor (6/1/2011)
  • Batman Okullar Arası 2. Tiyatro Festivali Başlıyor (6/1/2011)
  • Seyyar Sahne Haziran'da Leylâ Erbil ve Oğuz Atay uyarlamalarıyla seyirciyle buluşuyor (6/1/2011)
  • Mekan Artı'da Haziran ayında 6 yeni proje (6/1/2011)
  • Spolin Doğaçlama Oyunculuk Tekniği Atölye Çalışması (6/2/2011)
  • ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Yaz Etkinlikleri (6/1/2011)
  • Ferhan Şensoy'un Nöbetçi Tiyatrosu'ndan seçimden önce izlenmesi şart bir oyun: Aynasızlara Karşı Aynalı Şarkı (6/3/2011)
  • İstanbul Modern Sinema'da Almanya'dan Yepyeni Filmler seçkisi: Ölüm Bizi Ayırana Dek (6/1/2011)
  • Novartis Hastayla 24 Saat, kısa film yarışması sonuçlandı. Türkan Şoray gençlere ödüllerini verdi (6/1/2011)
  • Kültürel Çoğulcu Tiyatro Günleri 2011 (5/28/2011)
  • 3 Boyutlu Sokak Ressamı Kaldırım Picasso'su Julian Beever Amarok için İstanbul'da (5/28/2011)
  • Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde (5/28/2011)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    19 Kasım'dan itibaren her SALI Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..