14-24 Haziran tarihleri arasında Prag’da düzenlenen “BARIŞIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN SANATSAL YARDIMLAR GEÇİDİ” başlıklı festivale: Sanatçı - Dış İlişkiler ve Festival Birimi Sorumlusu Sükun Işıtan ile Kostüm Kreatörleri; Funda Çebi, Gazal Erten, Melahat Esra Selah, Fatma Görgü; Dekoratörler: Hakan Dündar, Gülümser Erigür, Funda Yılnur Saraç, Işın Mumcu, Murat Gülmez, Bukhet Akaya, Yıldız İpeklioğlu, Ayşe Şirin Dağtekin, Behlüldane Tor katılıyor.
14-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “PRAG DÖRT YILDA BİR TOPLANTISI (kuadrenyal)” sahne sanatlarının ve tiyatro dünyasının “yüksek nitelikli” olarak değerlendirilen ulusal etkinliklerden biri. Dört yılda bir yapılması, sergilenen eserlerin 59 ülke gibi geniş bir alana yayılması nedeniyle sahne tasarımcıları için TİYATRO OLİMPİYATI olarak adlandırılmaktadır.
Bu kapsamda gerçekleştirilen “Praque Quadrennial 07” kuartörler sergisine, Devlet Tiyatroları prodüksiyonları ile katılan dekoratör ve kostüm kreatörlerimiz ile prodüksiyonları ise:
Funda Çebi (Kostüm Kreatörü)
“ YAŞAMAK MI YOKSA ÖLMEK Mİ ” Ankara D.T.
“ AYAK BACAK FABRİKASI ” Trabzon D.T
Gülümser Erigür (Dekoratör)
“ YER DEMİR GÖK BAKIR ” Ankara D.T.
Ayşe Şirin Dağtekin (Dekoratör)
“ KADINLAR SAVAŞ VE OYUN ” Adana D.T.
Hakan Dündar (Dekoratör)
“ KIR ” İstanbul D.T
Murat Gülmez (Dekoratör)
“ ANTIGONE ” Ankara D.T.
Işın Mumcu (Dekoratör)
“ SENDE GİTME TRIANDAFILIS ” Ankara D.T.
Toplantıda, her kıtadan onlarca ülkeden, binlerce tasarım sergilenirken; tasarımcılar, yönetmenler, öğrenciler ve halk bir araya gelip fikir tartışmasına girmekte, böylece yeni fikirler ortaya çıkmakta.
Otuz yıllık geçmişi olan “Prag Dört Yılda Bir Toplantısı” dünya tiyatrosuna ve dünya kültürüne yön verirken seminerler ve atölye çalışmaları ile yaratıcılar grubunun, öğrencilerle çalışarak belirlenen konulara uygun nesneler üretilmekte. Nesneler, değişik ülkelerden gelen 3 bin kişilik grup tarafından Prag şehrinin merkezinden dış semtlere doğru taşarak “Barış’ın Sürekliliği İçin Sanatsal Yardımlar Geçidi” adı altında bir festival geçidi oluşturmakta. Böylece çok dilli, çok kültürlü bir sanatsal ortam yaratılmakta.