| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
20. ENKA Kültür ve Sanat Bahar Etkinlikleri Başlıyor ! (2/18/2008)


20. ENKA KÜLTÜR VE SANAT BAHAR ETKİNLİKLERİ SANATSEVERLERİN İÇİNİ ISITIYOR.

 

20. ENKA Kültür ve Sanat Bahar Etkinlikleri 04 Mart – 15 Nisan 2008 tarihleri arasında birbirinden keyifli etkinlikler ile sanatseverlerin içini ısıtıyor.

 

20. ENKA Kültür ve Sanat Bahar etkinlikleri 04 Mart 2008, Salı günü Savaş ÇEKİÇ’in Afiş Sergisi Açılışı ve ‘ Trilok Gurtu & S. Tuluğ Tırpan Konseri’ ile başlıyor. İki ay sürecek bahar etkinlilikleri çerçevesinde; konserler, son döneme damgasını vurmuş tiyatro oyunları, bale gösterileri ve ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde düzenlenen iki farklı sergi yer alıyor.

 

İstinye Sadi Gülçelik Spor Sitesi ENKA İbrahim Betil Oditoryum’unda düzenlenen etkinliklerin başlama saati 20.30.İsteyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim-AKM önünden kalkacak servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyor. Etkinlik bitiminde ise ENKA İbrahim Betil Oditoryum’undan kalkacak servis konukların Taksim-AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce Enka ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

 

Etkinlikler için biletler;  www.biletix.com , www.enkasanat.org adreslerinden, Biletix satış noktaları ve Enka Vakfı’ndan temin edilebilir. Trilok Gurtu & S. Tuluğ Tırpan konseri 40 YTL, Akbank Oda Orkestrası konseri 30 YTL, diğer etkinlikler 20 YTL dir.  Gösterilere 8 yaşından küçük çocuklar alınmıyor, ayrıca koltuk sayısı sınırlı ve yerler numarasız olduğundan, önceden rezervasyon yaptırılması tavsiye ediliyor.

 

 

20. ENKA KÜLTÜR VE SANAT BAHAR PROGRAMI

(04 MART - 15 NİSAN 2008)

 

 

 

04 Mart 2008 Salı Açılış: 19.00 Afiş Sergisi

SERGİ

Savaş Çekiç

Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi

 

 

04 Mart 2008 Salı 20.30

KONSER

Trilok Gurtu & S.Tuluğ Tırpan 

 

 

11 Mart 2008 Salı 20:30

TİYATRO

Aysa Organizasyon Tiyatrosu

“Koca Bir Aşk Çığlığı”

 

18 Mart 2008 Salı 20:30

TİYATRO

5. Sokak Tiyatrosu

“Ashura”

25 Mart 2008 Salı 20.30

TİYATRO

Tiyatro Kare

“Kim O?”

 

01 Nisan 2008 Salı 20.30

TİYATRO

Dostlar Tiyatrosu

“Sivas 93”

 

07 Nisan 2008 Pazartesi 20.30

BALE

Çağdaş Bale Topluluğu

“Kanlı Düğün”

 

 

07 Nisan 2008 Pazartesi Açılış: 19.00 Heykel Sergisi

ÜRE(t)MELER” MALİK BULUT

Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi

 

 

 

15 Nisan 2008 Salı 20.30

KONSER

Akbank Oda Orkestrası

Şef: Cem Mansur

Solist: Gökhan Aybulus

 

 

5 Mayıs 2008 Pazartesi Açılış: 19:00 4 Renk 4 Sanatçı Sergisi

Ayşe Özel, Mustafa Karyağdı, Veli Sapaz, Vural Yıldırım

Enka Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi

 

 

 

 

 

20. ENKA Kültür ve Sanat Bahar Etkinlikleri

PROGRAM DETAYLARI

 

 

04 Mart 2008 SALI AÇILIŞ: 19:00 AFİŞ SERGİSİ

SAVAŞ ÇEKİÇ

ENKA DR. CLINTON VICKERS SANAT GALERİSİ

 

 

Bu afiş sergisi tasarımcının 2002–2007 yılları arasında ürettiği kültürel ve sosyal afiş tasarımlarından seçtiği 50 afişten oluşuyor.

 

Savaş Çekiç Biyografi:

 

Savaş Çekiç 1960  Dörtyol doğumlu. 1983-84 dönemi  M.S.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunu. 1987 yılında Şahin Aymergen ile birlikte Valör Tasarım Tanıtım şirketini kurdu. Bu birliktelik 1992 yılına kadar sürdü. Bu dönemde birlikte ürettikleri tasarımlara ortak imza attılar. 1992 yılından itibaren kendi tasarım atölyesinde afiş, kurumsal kimlik, ambalaj, broşür, katalog, faaliyet raporu, kitap kapağı ve kitap, dergi kapağı ve dergi, takvim, illüstrasyon dallarında tasarımlar üretmektedir.

 

1995 - 1997 tiyatro sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda tasarım danışmanlığı görevini üstlendi ve tiyatronun gereksinimi olan görsel tasarımları (Afiş, Broşür vs.) tasarladı.

 

1996 ve 1997 yıllarında Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun yönetim kurulunda yer aldı.

 

1997 yılından itibaren M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde ve 1998 yılından itibaren ise Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde 2000 yılına kadar Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

 

2000 yılında ara verdiği M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğretim görevlisi görevine 2002 yılında  yeniden dönen Savaş Çekiç halen bu görevini sürdürüyor..

 

Ulusal ve uluslararası birçok tasarım yarışmasında ödüller aldı, ürettiği afiş tasarımları uluslararası birçok afiş müzesine kabul edildi.

 

 

04 MART 2008 Salı 20:30 KONSER

TRILOK GURTU & S. TULUĞ TIRPAN

 

Trilok Gurtu

 

Bhangra elektronikadan Afrika soul'una, Asya ve Hint funk'ından raga-pop'a kadar her türlü müzik akımını modern caz ve rock çerçevesi içinde işleyen Trilok Gurtu'nun eserleri, Dünya-Füzyon türünün en dinamik ve vurucu örneklerini sunuyor. Gurtu'nun çağdaş bir anlayışla akustik Hint köklerine sadık kalarak gerçekleştirdiği albümü Remembrance, dünya müziğinde bir başyapıt olarak nitelendiriliyor ve İngiltere'de Asyalı müzisyenler tarafından başlatılan "Asian Underground" akımının da babası olarak tanımlanıyor.

Down Beat dergisi müzik eleştirmenlerince 5 kez yılın en iyi perküsyon sanatçısı seçildi ve BBC 3 radyosu tarafından 2001 yılında dünya müziği dalında en iyi Asyalı müzisyen ödülüne aday oldu. Gurtu, R.E.M. Bob Dylan ve Prodigy gibi ünlü rock yıldızları ve Cesara Evoria, Youssou N'Dour gibi dünya müziğinin ünlüleriyle aynı sahneyi paylaştı. Don Cherry, Zakir Hussain, John Mc Laughlin, Pat Metheney, Joe Zawinul ve Jan Garbarek gibi cazın devleriyle pek çok turneye katıldı

Ünlü piyanistimiz Sabri Tuluğ Tırpan ile vereceği bu konser, müzikseverler için kaçırılmaması gereken bir fırsat.

 

 

Piyano: Sabri Tuluğ Tırpan

 

İstanbul doğumlu sanatçı 1989 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Martin Berkofsky ve Namık Sultanov ile piyano, Sami Hatipoğlu ile armoni ve kontrpuan çalışmıştır.

1992 yılında Viyana Konservatuarı’na geçiş yaparak burada Gerhard Geretschlaeger ile piyano eğitimine devam etmiş, Viyana Müzik Akademisi’nde Ivan Erod ile kompozisyon ve müzik teorisi, Avadis Kuyumciyan ile de oda müziği çalışmıştır.

İlk CD çalışmasını 1998 Kasımın’da Nayden Todorov yönetimindeki Vidin Filarmoni Orkestrası ile Mozart'in Do Major 21. Piyano Koncertosu K.V.467 ‘Elvira Madigan’ kaydederek gerçekleştirmiştir.

2002 yılında George Orwell'in 1984 kitabından esinlenerek bestelediği “HEARTS” müzikali Musical Coctail dergisi tarafından son yıllarda Almanca konuşulan ülkelerde bestelenmiş en iyi müzikal olarak değerlendirilmiştir.

2004 yılında müzik direktörlüğünü yaptığı Scherzo Yaz Festivali - Klagenfurt'da Mozart'ın Figaro'nun Düğünü Operası’nın temalarından yola çıkarak bestelediği caz stilindeki ikinci müzikali FIGARO çok büyük beğeni toplamış, Almanya' da da birçok yerde seslendirilmiştir.

2005 yılında çıkardığı kendi eserlerinden oluşan ‘My Red Color’ isimli çalışması, Fishtank etiketi ile tüm Avrupa'da piyasaya çıkmış ve Avusturya'da yılın en iyi çalışmaları arasında gösterilmiştir.

2006 yılında çıkan ‘My Green Color’ da, Pat Metheny Group'unda davulcusu olan Antonio Sanchez, Greg Osby ile çalısan  basçı Juan Herreros Garcia  kendisine eşlik etmiştir.

2007, 9 Mayısında Mevlana yılı dolayısı ile bestelediği Mevlana-Simyacı Senfonik Şiiri

Aya İrini’de Vienna Classical Players, Sertab Erener, Burcu Sönmez  ve Ziya Azazi tarafından büyük  başarı ile seslendirilmiştir. Aynı yıl sırası ile Bursa, İzmir, Antalya Piyano Festivali, Viyana’da da seslendirilen eser, 24 Aralık Mevlana yılı kapanış konserinde Lütfi Kırdar Konferans Salonunda büyük basarı ile sahnelenmiştir.

2007 yılında “Painted on Water” projesinde Dave Weckl, Trilok Gurtu, Al di Meola, Kai Eckhard, Mike Stern, Alan Pasqua gibi sanatçılarla birlikte yer alan ardından Carnegie Hall ve Kodak Theatre’da Sertab Erener ve Fahir Atakoğlu ile konserler veren sanatçının bir sonraki projesi Friedrich Gulda'nın solo piyano eserlerinin tamamı ve renkler serisinin devamı olan “My Purple Color”in  CD kaydı olacaktır.

Sanatçı yaşamını Viyana ve İstanbul' da sürdürmektedir.

 

 

 

 

11 MART 2008 Salı 20.30 TİYATRO

AYSA ORGANİZASYON TİYATROSU

“Koca Bir Aşk Çığlığı”

 

Yazan                          : Josiane Balasko

Türkçeleştiren               : Zeynep Avcı

Yöneten                                   : Işıl Kasapoğlu

Sahne-Kostüm Tasarımı            : Hakan Dündar

Işık Tasarımı                 : Cem Yılmazer

Müzik                                      : Joel Simon

Oynayanlar                               : Tilbe Saran, Selçuk Yöntem,

   Hazım Körmükçü, Bekir Aksoy

 

Koca Bir Aşk Çığlığı

 

Bir zamanların efsanevi oyuncusu Hugo Martial  (Selçuk Yöntem ) yıllar sonra iki kişilik bir oyunla sahnelere dönmeye hazırlanmaktadır. Heyecanlı ve endişelidir.

Ama provanın ilk gününde diğer oyuncunun oyunu bıraktığını öğrenir.

Menajer (Hazım Körmükçü) ve Yönetmen (Bekir Aksoy ) duruma bir çare ararlar.

Hugo Martial ya on yıl önce ayrıldığı umutsuzca hatırlanmayı bekleyen alkol tedavisinden yeni çıkmış eski eşi Gigi Ortega (Tilbe Saran) ile oynamaya razı olacak yada hem unutulmuşluğa geri dönecek hem de bütün ekibi işsiz bırakacaktır.

 

Çaresizce son bir kez bir araya gelirler ve cehennem başlar!

 

Koca Bir Aşk Çığlığı tiyatronun büyülü dünyasının perdelerini aralıyor, araladıkça perde gerisindeki acıları, keyifleri görecek, bir oyunun parlak ışıklara kavuşmasının heyecanını paylaşacak ve çok eğleneceksiniz.

 

 

18 MART 2008 SALI 20:30 TİYATRO

5. SOKAK TİYATROSU

                                                            “Ashura”

Konsept ve Kurgu                      : Mustafa Avkıran
Yönetim                                   :
Mustafa Avkıran, Övül Avkıran
Koreografi                                 :
Övül Avkıran
Müzik Düzeni                :
İhsan Kılavuz, Sema
Müzik Düzenleme                     :
Cumhur Bakışkan
Sahne-Kostüm Tasarımı :
Ali Cem Köroğlu
Işık Tasarımı                            :
Yüksel Aymaz
Proje Asistanı               :
Şirin Aktemur Toprak, Roza Erdem
Oyuncular                                :
Övül Avkıran, Mustafa Avkıran
Şarkıcılar                                  :
Sema……, İhsan Kılavuz, Harun Ateş
Perküsyon                                :
Torab Majlesi, İsmet Kızıl
Klarnet                         :
Cihangir Nuvasil
Viyolonsel                                :
Çağlayan Çetin
Kontrbas                                  :
Selahattin Yazıcıoğlu
Ortak Yapımcılar                       : İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Züercher Theater

                                                 Spektakel, Stadtschouwburg Amsterdam,

                                                 Stadtschouwburg Utrecht, Rotterdamse Schouwburg

 

Üç büyük dinde pek çok karşılığı olan Ashura, hicri yıl takvimine göre Muharrem ayının onuncu günüdür.

Bizim Ashura ise, yüzlerce yıldır yok edilen “ötekiler” için bir taziyedir.

Adı insanlık tarihi kadar eski Ashura; yüzlerce yıldır, Anadolu toprakları üzerinde “homojen” bir toplum yaratma adına oradan oraya savrulan, zorunlu olarak göç ettirilen insanları, dilleri, dinleri, sürgünlerin göç yollarını, göç yollarında 12 dilde söylenen şarkılarla anlatıyor.

Ashura; yüzlerce yılda oluşan sözlü miras ile resmi tarih bilgisinin müzik-tiyatro tanımı içinde yeniden sorgulanmasıdır.

2004 yılında 14. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivalinde ilk kez oynanan

Ashura, üç yıldır yurtdışında önemli festivallerde oynamış, seyirciler ve eleştirmenler tarafından olağanüstü bir ilgiyle karşılanmıştır. Önümüzdeki yıl Avusturalya’dan Kanada’ya davetler alan Ashura, şimdi, Enka Oditoryumunda seyircisiyle buluşuyor.

 

 

25 MART 2008 Salı 20:30 TİYATRO

TİYATRO KARE

“Kim O?”

 

 

 

Yazanlar                                  : Ray Cooney & Gene Stone

Yöneten                                   : Nedim Saban

Adapte eden                             : Ragıp Yavuz

Işık Tasarımı                 : Ümit Küçük

Dekor-Kostüm Tasarımı : Başak Özdoğan Pirim

Oyuncular                                : Metin Serezli, Özlem Tekin, Harun Öngören

 

Orta yaş üzeri, kendi halinde, içine kapanık, tutucu bir memurun, tesadüfler sonrası üst katında yaşayan rock'çı, genç, güzel ve uçarı üstelik de hamile komşusuyla tanışıp, yeni dünyalar keşfetmesini son derece keyifli bir dille anlatan oyun, iki farklı kuşağın hayata bakışlarını ve çatışmalarını dile getiriyor. 

 

 

 

01 NİSAN 2008 SALI 20.30 TİYATRO

DOSTLAR TİYATROSU

“Sivas '93”

 

Yazan ve Yöneten         : Genco Erkal

Belgesel Film    : Nurdan Arca

Müzik                           : Fazıl Say

Giysi Tasarımı   : Özlem Kaya

Oyuncular                     : Genco Erkal, Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay,

                                     Murat Tüzün, Nilgün Karababa, Şirvan Akan,

                                     Çağatay Mıdıkhan.

 

 

Genco Erkal’ın yazdığı ve yönettiği belgesel oyun Sivas ’93, Madımak Oteli’ndeki yangının öyküsünü anlatıyor. Nurdan Arca yapımı belgesel bir film eşliğinde oynanacak oyunda; Fazıl Say’ın Nazım Oratoryosu, Metin Altıok Oratoryosu, Kara Toprak, İpekyolu Konçertosu, Keman-Piyano Sonatı, Anadolu’nun Sessizliği ve Nazım Belgeseli müziğinden bölümler kullanılmıştır.

Metin Altıok, Behçet Aysan, Uğur Kaynar’dan alıntıların yanı sıra, Aziz Nesin, Nazım Hikmet, Ataol Behramoğlu, Bülent Ecevit şiirleri oyunda yer almaktadır.

 

 

 

 

 

07 NİSAN 2008 PAZARTESİ: 19:00 HEYKEL SERGİSİ

“ÜRE (t) MELER” MALİK BULUT

                         

MALİK BULUT

                 

Mermeri yontarak oluşturduğu figür temasında biçimlenen soyut/soyutlama eğilimli heykelleri, Yunan Sanatı'ndan Michelangelo'ya ve Rodin'e uzanan geleneksel biçemin bugüne ulaşan ve çağdaşlaşan biçimleri olarak değerlendirilebilir.

Genellikle "figür","Gebe","Yalnız","Sıkıntı","İçimdeki Yabancı","Rüya"gibi yapıtlarında figürde yoğunlaşan sanatçı, bu tekil biçimlenişlerle insan ve özellikle kadın bedeninin boşluktaki ruhsal devinimlerini ön plana çıkarıyor. Çığlıklarını boşluğa bırakan bu figürlerin yalnızlığa isyanını sanatçının mermere kazandırdığı devingen anlayışta hissedebiliyoruz.

Her türlü kavramı/imgeyi, duygu ve düşünceyi estetik bağlamda özellikle mermeri tercih ederek görselleştiren genç sanatçı, sempozyumlardaki büyük boyutlu işleriyle kendine özgü bir dil yaratmayı başararak dikkat çekmiştir. Özellikle mermerden yaptığı hareketli zincirlerle heykelin malzeme sınırlarını yetisiyle ve aklıyla zorlayarak özgürlüğe açılan kapıdan geçerken yanında hayallerini de götürüyor. "Zincir" Bulut'un heykele olan öyküsünü anlatırken ayrıcalıklı olarak üzerinde durmamızı gerektiren bir  tema. 2005 yılında gerçekleştirdiği "Boğaziçi" adlı anıt-heykelinde devreye giren zincir teması ile kütleyi, boşluğu, parçalılığı ve hareketliliği bir arada kullanıyor. "Cumhuriyet Güneşi", "Anadolu Kadını", "Işığa açılan pencere", "Tutsak", "Bağ", "Sınır", "Karya Kapı" ve "Özgürlüğe Açılan Kapı" ile yoluna devam ediyor Bulut.

Taşın derinden gelen sesini dinleyen ve çekicini ona göre kütleyle buluşturan genç bir sanatçı Malik Bulut Zamanı yuttuğu ve içinde sakladığı gibi darbeyi de yutabilir taş, zorlamaya gelmez. Genç sanatçı gerek küçük boyutlu gerekse anıt-heykellerinde gösterdiği cesaretli uygulamalarıyla taş ile arasına gerilen "sırat köprüsünde" elinde çekici, malzemenin ona gönderdiği ipuçlarıyla dikkatlice hiç bir etkiye maruz kalmadan ilerliyor. Önünde yontulacak daha çok taş ve en önemlisi dağları delmeye, biçimlendirmeye, evreni heykelle donatmaya yetecek cesareti ve meslek aşkı var. Heykeli düşlüyor, düşünüyor, malzemeyle yaşıyor... Ne zamana kadar mı? Taşın içinde "bana dokun" sesi yükseldiği sürece Malik Bulut heykeltıraşlığa devam edecek.

 

 

 

07 NİSAN 2008 PAZARTESİ 20.30 BALE

ÇAĞDAŞ BALE TOPLULUĞU 36. YIL

 

Genel Sanat Yönetmenliğini ve Baş koreograflığını Cem Ertekin’in üstlendiği ilk özel bale topluluğu olan Çağdaş Bale Topluluğu 36. Sanat yılını kutlarken kalabalık sanatçı kadrosuyla yeni gösterilerini izleyiciye sunuyor

 

Program

 

KANLI DÜĞÜN

Yapıt                                        : Federico Garcia Lorca

Müzik                                      : De Falla/Lorca

Koreografi, Giysi                       : Cem Ertekin

 

Anne                                        : Esra Akyatan

Gelin                                        : Niyaz Bildik

Kayınvalide                               : Yasemin Türk

Leonardo’nun Karısı       : Neslihan Dönmez

Hizmetçi                                  : Ece Ulutan

Leonardo                                  : Murat Çatbaş

Damat                                      : Osman Çelik

Gelin’in Babası              : Murat Kurtulmuş

Ay                                           : Melike Günal Kurtulmuş

Ölüm                                       : R. Erhan Ay

Köylüler                                   : Melike Günal Kurtulmuş, Zerrin Türsan, Mert Öztekin,

  R. Erhan Ay, Utku Demirkaya, Batıkan Aslan

 

 

Seslendirenler           

Ay                                           : Özlem Turhal

Ölüm                                       : Korhan Başaran

Ses Kayıt                                 : Semih Baruh

 

ARA

 

 

 

KESİTLER

 

Müzik                                      : Armand Amar

Koreografi                                 : Murat Çatbaş

 

Dansçılar                                  : Esra Akyatan, Niyaz Bildik, Melike Günal Kurtulmuş,

                                                 Hande Keçik, Ece Ulutan, Neslihan Dönmez,

                                                 Zerrin Türsan, Oksana Batalova, Mutlu Akgün

                                                 Osman Çelik, Mert Öztekin, R.Erhan Ay, Utku Demirkaya

 

ARA

 

KAOTİKA

Müzik                                      : Michael Galosso

Koreografi                                 : Korhan Başaran

Kostüm Düşün              : Binnaz Dorkip

Kostüm Realize            : Göksu Kunak

Müzik Düzenleme                     : Semih Baruh

Dansçılar                                  : Esra Akyatan, Niyaz Bildik, Melike Günal Kurtulmuş,

                                                 Hande Keçik, Ece Ulutan, Neslihan Dönmez,

                                                 Zerrin Türsan, Oksana Batalova, Su Güneş Mıhladız,

                                                 Osman Çelik, R. Erhan Ay, Mert Öztekin,

                                                 Utku Demirkaya, Batıkan Aslan

 

 

15 NİSAN 2008 SALI 20:30 KONSER

AKBANK ODA ORKESTRASI

 

Program

 

Şef: Cem Mansur


İstanbul'da doğan Cem Mansur müzik eğitimini Londra'da City University, Ricordi Şeflik Ödülünü aldığı Guildhall School of Music and Drama, ve daha sonra Leonard Bernstein'ın öğrencisi olduğu Los Angeles Filarmoni Enstitüsü'nde görev aldı.  Uluslararası üne sahip birçok solistle konserler vermiş olan Cem Mansur'un son yıllarda sık sık birlikte çalıştığı kuruluşlardan bazıları: Kirov Operası, Royal Philharmonic Orchestra, London Mozart Players, City of London Sinfonia, BBC Concert Orchestra, George Enescu Filarmoni Orkestrası, Concerto Grosso Frankfurt, Prag Ulusal Tiyatrosu, Mexico City Filarmoni Orkestrası ve Londra Holland Park Opera Festivali.

 

1998 yılında Akbank Oda Orkestrası daimi şefliğine getirilen Cem Mansur, İngiltere'nin en eski ikinci korosu İpswich Choral Society'nin fahri başkanıdır.

 

 

Solist: Gökhan Aybulus (Piyano)

 

1982 yılında Eskişehir’de doğan Gökhan Aybulus, 1991-2000  yılları arasında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Zohrab Adıgüzelzade ve Doç. Ferit Adıgüzelzade ile calıstı. 2000 yılında, Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak, Rus Devlet Sanatçısı Prof. Naum Shtarkman (1927-2006)’ın sınıfına kabul edildi. 2006 yılında başarıyla ve Shtarkman’ın son öğrencisi olarak mezun oldu.

 

Türkiye, Rusya (Moskova, St.Petersburg, Lipetsk, Lebedyan, Perm,Vologda ve Samara kentlerinde), Ukrayna ve Slovenya’da düzenlenen ulusal ve uluslararası çok sayıda festival ve konserlere katılan Gökhan Aybulus’un Rusya’daki bazı konserleri ve röportajları Moskova "Kultura" televizyonunda yayınlanmıştır. Moskova Devlet Senfoni Orkestrası, Samara Filarmoni Orkestrası, Ukrayna Ulusal Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni ve Oda Orkestralarında orkestra şefleri Mikhail Sherbakov, Dimitri Orlov, Yaroslav Tkalenko, Cem Mansur, İbrahim Yazıcı, Burak Tüzün ve Rauf Abdullayev ile konserler vermiştir.

 

Harika Çocuk Yetenek Yarışması’nda Birincilik (Ankara-1994), II.Genç Müzisyenler Yarışmasında Birincilik ve Yılın Müzisyeni unvanı (Edirne-1999), IV. Uluslararası Mariya Yudina Piyano Yarısması’nda “Grand-Prix” (St. Petersburg-2002), II.Ulusal Genç Yetenekler Yarışmasında Birincilik (Eskişehir-2002), V.Uluslararası Mariya Yudina Yarışmasında iki piyano dalında “Grand-Prix” (St.Petersburg-2003) ödülleri almıştır. 2006 yılında Rusya’nın Lipetsk şehrinde düzenlenen VI. Uluslararası Konstantin Nikolayevich Igumnov Piyano Yarışmasında jüri üyeliği yaparak ülkemizi temsil etmiştir.

 

Halen sanatta uzmanlık ve solistlik doktorası çalışmalarını Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Sergei Dorensky ve asistanlari Pavel Nersesyan, Andrei Pisarev ve Nikolay Lugansky ile sürdürmektedir.

 

Akbank Oda Orkestrası

Türkiye'de özel sektörün müziğe desteğinin ilk örneğini oluşturan Akbank Oda Orkestrası, 1992 yılında kurulmuştur. İlk yıllarda değişik şef ve solistlerle birçok salonda faaliyet gösteren orkestra, 1996 yılında ülkenin en iyi genç profesyonel müzisyenleriyle yeniden yapılanmış ve bugün program içeriği, dinamik kişiliği ve icra kalitesi açısından özel bir yere sahip olmuştur.

Orkestra, İstanbul'un her iki yakasında sunduğu düzenli konser dizilerine ek olarak Anadolu turneleri ve çoğunlukla üniversitelerde düzenlenen Gençlik Konserleri ile birlikte, yılda yaklaşık 25 konser vermektedir.

Cem Mansur'un daimi şefliğe getirildiği 1998 yılından beri Akbank Oda Orkestrası program tutarlılığının ön planda olmasına özen göstermiştir. Akbank Oda Orkestrası, 2000-2001 sezonunda konser öncesi sohbetlerini başlatmıştır. Büyük ilgi gören bu sohbetlerde Cem Mansur, dinleyicilerle seslendirilen programla ilgili bilgileri, düşüncelerini ve bestecileriyle ilgili anekdotları paylaşmaktadır.

Enka Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 4 yıldır Bahar ve Kış programlarında düzenli konserlerine devam eden Akbank Oda Orkestrası, gençleri klasik batı müziğiyle buluşturmak amacı doğrultusunda Enka Okulları’nda Gençlik konserleri de vermektedir

 

1. Kemanlar
 Hakan Şensoy
 Mesut Çınar
 Ülkü Koper
 Ayda Tunçboyacı
 Sevil Ulucan
 Yonca Aktunç

 

2. Kemanlar
 Seda Subaşı
 Dolunay Erten
 Nilgün Yüksel
 Tuba Bayav
 Özlem Merdinli
 Yaren Budak

 

Viyolalar
  Deniz Yücel
  Ahmet Altınel
  Beste Tıknaz
  Seçil Öztürk

 

Viyolonseller
 Şafak Erişkin Sökmen

Jülide Canca Eke
 Eda Şakul
 Erman İmayhan

 

Kontrbaslar
Farheng Ş. Bahçeban
Arda Agoşyan

 

 

 

 

 

5 MAYIS 2008 PAZARTESİ AÇILIŞ: 17:00 SERGİ

4 RENK “4 SANATÇI”

 

Sanatçılar için RENK sözcüklerle ifade edilemeyeni, sonsuz ve  olağanüstü olanı veren bir anlatım kaynağıdır. İnsanoğlu başlangıcından beri yaptığı nesnelere her zaman rengi katmış, RENK yüzyıllar boyu gücü, ışığı, parıltısıyla insanoğlunu etkilemiş, hem doğa hem de sanatta güzelliğin göstergesi olmuştur. Renge yüklenen  anlamlar; yaşam, sonsuzluk, umut ve acı  sanatın estetik kurallarını etkilemiş, simgeleştirme isteminin kökeninde RENK yer almıştır. Sanatçılar rengi kendi başına var etmek istemişler, özerk ve özgül renk değerlerinde temellenen bir anlatıma yer vermişlerdir.

Renklerin oluşturduğu görsel değerleri, aydınlık ve sıcak ilişkiyi resimlerinde yakalayan, rengin  ifade gücünün dinamiklerinden yola çıkan  4 sanatçının eserlerinde RENK, güçlenerek kendini var etmekte, bağımsız bir anlatım aracına dönüşmektedir. 

 

 

 

 

 

 

 

Ayşe Özel

 

1953 yılında İstanbul’da doğdu. 1979 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Prof. Devrim Erbil Atölyesinden Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. 1986’da Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sanatta Yeterlik çalışmasını tamamladı. 1998’de Doçent, 2004’de Profesör oldu. Üçü yurtdışında olmak üzere 15 kişisel sergi açtı. Sanat ve sanat eğitimi alanında  yayınlanmış kitap ve makaleleri  bulunmaktadır. Ulusal ve Uluslararası birçok sergi ve sempozyuma katılmıştır. Halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı başkanıdır.

 

Mustafa Karyağdı

 

1961 yılında Konya’da doğdu. 1985 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Yüksek Resim Bölümü’nü bitirdi . Esbank, Günümüz Sanatçıları, DYO resim yarışmalarından dört başarı ve mansiyon ödülleri alan sanatçı, 6 kişisel sergi açmış 100’e yakın uluslar- arası ve ulusal sergilere katılmıştır.  Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

 

Veli Sapaz

 

1942 yılında Çorum’da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. III. Geleneksel   Tekel Resim Yarışması’nda ödül alan sanatçı, 40 kişisel sergi açtı, 100’ün üzerinde karma sergiye katıldı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’de doçent öğretim üyesi olarak çalışan sanatçı, 1998’de emekliye ayrıldı. Maltepe’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Vural Yıldırım

 

1951 yılında Malatya’da doğdu. 1973 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Prof. Neşet Günal Atölyesi’nden Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. 1984 Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sanatta Yeterlik  programını tamamladı. III. Geleneksel   Tekel Resim Yarışması’nda ödül alan sanatçı, 20 kişisel sergi açtı, uluslararası ve ulusal karma sergilere katıldı. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde 1978-1999 yılları arasında  görev yapan sanatçı halen Maltepe Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

 

 

 

 

 

 




Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 389
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • TİYATRO Z OYUNLARI MARAKESH BAR'DA (2/24/2008)
  • Altıdan Sonra Tiyatro, 444 Adlı Oyunu Mart Ayında da Sahnelemeye Devam Ediyor (2/24/2008)
  • Ustalara Saygı'nın konuğu Yeşilçam’ın Ertem abisi (2/24/2008)
  • Aydın'da Şubat-Mart Etkinlik Programı (2/24/2008)
  • Bir Barok Dönem Konser & Tiyatro Buluşması : KİBARLIK BUDALASI (2/24/2008)
  • 2.Akdeniz Üniversitesi Amatör Tiyatro Şenliği (2/24/2008)
  • TİYATROADAM'dan ALBAY KUŞ... (2/24/2008)
  • NEWTON BİLGİSAYARDAN NE ANLAR? (2/24/2008)
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatrolara, 1 milyon YTL tutarında özel ödenek sağladı (2/23/2008)
  • "Tiyatrolara teşvik kredisi" tartışması (2/23/2008)
  • 20. ENKA Kültür ve Sanat Bahar Etkinlikleri Başlıyor ! (2/18/2008)
  • Kim Korkar Wirginia Woolf'tan 29 Şubatta AFL Kültür Merkezi'nde (2/16/2008)
  • Tiyatro Yüzleşme, Kara Kaplı'yı oynamaya devam ediyor (2/16/2008)
  • Ayşe Emel Mesci'nin kızı için Acil Kan İhtiyacı (2/15/2008)
  • OYUNCU – SÖZ YAZARI - BESTECİ VE YORUMCU SAİT ERGENÇ’İ KAYBETTİK (2/15/2008)
  • UNIMA 2007 yılı Geleneksel Türk Tiyatrosuna Hizmet Ödüllerini veriyor (2/15/2008)
  • Ankara Sanat Tiyatrosu , Çayyolu Sahnesi'nde (2/15/2008)
  • İBŞT Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, Adnan Tönel'in Konuğu (2/15/2008)
  • Ankara Deneme Sahnesinin Yeni Oyunu “Düğünümüz Var” Seyirciyle Buluşuyor (2/12/2008)
  • CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Özel Tiyatroları Verilmesi Gereken Devlet Desteğinin Bu Güne Kadar Ödenmemesi ile İlgili TBMM Başkanlığına Soru Önergesi Verdi (2/11/2008)
  • GÜNAY KARACAOĞLU’NDAN TEK KİŞİLİK TİYATRO OYUNU : BASİT BİR EV KAZASI (2/11/2008)
  • Yeni Metin Yeni Tiyatro "Kirmizi" Ile Devam Ediyor!!! (2/11/2008)
  • İSTANBUL GÖKKUŞAĞI TİYATROSU HALİT AKÇATEPE İLE BİRLİKTE BEYLİKDÜZÜ AKADEMİ CENTER KÜLTÜR MERKEZİNDE  (2/11/2008)
  • Tiyatro Om 10.yılında “Örselenmiş Ruhlar Resmi Geçidi: Shakespeare Sahnede” Adlı Oyunu ile D.T. Cevahir Sahnesinde (2/8/2008)
  • Tiyatro Artı’dan Tek Seyircilik Oyun: “Hayaletler – Bir Takip Oyunu” (2/8/2008)
  • "Ustalara Saygı" Savaş Dinçel için.. Aralık ayında yitirdiğimiz sanatçı, 11 Şubat’ta anılıyor (2/7/2008)
  • Cücenoğlu'nun Romanya çıkartması sürüyor! MATRUŞKA (2/7/2008)
  • TEB BAŞKANI ÜSTÜN AKMEN MİLANO'DA (2/7/2008)
  • Hayalbaz Oyun Atölyesi, Yamalı Bohça ile AFL Kültür Merkezi'nde (2/4/2008)
  • Müjdat Gezen Tiyatrosu, Bu Sen Değilsin ile Savaş Dinçel Sahnesi'nde (2/3/2008)
  • Şükran Kurdakul'u Anma Günü (2/2/2008)
  • Levent Kırca- Oya Başar Tiyatrosu için Hazırlıklar Devam Ediyor (2/1/2008)
  • Toplum Gerçekçi Oyun Yazma Yarışması (2/1/2008)
  • Devlet Tiyatroları, Şubat ayında, 17 değişik oyunla Anadou'da (2/1/2008)
  • Akademi Istanbul ve Cinemascope Dergisi Kısa Film Senaryo Yarışması ÖDÜL GECESİ (1/31/2008)
  • ODTÜ TİYATRO ŞENLİĞİ / ŞENLİK '08  (1/30/2008)
  • Küçük Adam Ne Oldu Sana? (1/30/2008)
  • Şehir Tiyatroları'nda yeni oyun : Size Öyle Geliyorsa Öyledir (1/29/2008)
  • Tiyatro Bizbize Şubat Ayı Programı - Çocuk Oyunları (1/29/2008)
  • Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” minik izleyicileri ile buluştu (1/28/2008)
  • Kutulaştırma, ilk gösterimini yaptı (1/27/2008)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    19 Kasım'dan itibaren her SALI Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..