| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
Ti Performans'tan Tiyatro/Oyunculuk/ Yazarlık Dersleri (10/29/2008)


 

Hayat motivasyonunuzu ve performansınızı arttırmak için...

Görüş açınızı ve hayata bakış açınızı zenginleştirmek için...

Kendine yönelerek unuttuğumuz kendimiz ile yeniden bütünleşmek için...

Orjinal ve samimi farklı deneyimler yaşamak için...

Tİ PERFORMANS... 

                                              

Ti Performans Hakkında:

1997’den beri Tiyatro Ti’nin kurucusu olan Hakan Pişkin önderliğinde gösteri sanatlarında yaratı, üretim, araştırma, gösteri ve eğitim konularında İstanbul’un atardamarı olan Taksim’de sanat severlere hizmet veren Tiyatro Tİ ; Ti Performans’ın 2008 yazından itibaren İstanbul’un atardamarı Taksim’deki  yapılanması ve biçimlenmesi içinde yeniden projelendirilmiştir.

 
Ti Performans; derinlikli, yenilikçi, özgün, kaliteli, samimi, sanatsal üretim ve eğitimlerin yapıldığı disiplinlerarası ilişkilerin kurulduğu performans, araştırma, sunum merkezi olmayı hedeflemektedir.

 

Tİ performans; çağdaş, yenilikçi, farklılık isteyen, kendini yenileştirmek isteyen ve hayatındaki yabancılaşmayı gidermek için samimiyet arayan kişi/kurum/kuruluşların yaşamlarının bir parçası olarak algılayabilecekleri bir alandır.

 

Ti Performans; sahne sanatları ve bireysel gelişim alanında yeni üretimlerin ve organizasyonların yapıldığı, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği bir oluşum olarak 2008 yazından itibaren çalışmalarına başlamıştır.

 

 

Kasım ayında Tİ Performans’ta Atölye çalışmaları

Tiyatro/Oyunculuk/ Yazarlık Dersleri:
Temel Oyunculuk Eğitimi (Hakan Pişkin, Bensu Orhunöz, Mustafa Turan  ve Üveys Akıncı ile birlikte)
Yaratıcı Yazarlık  (Sevgi Saygı ile)
Işık Tasarım ve SahneTeknik  (Yüksel Aymaz ile)

 

Çocuklar ile yapılacak çalışmalar:
Çocuklara Yaratıcı Dans çalışması  (Lerna Babikyan ile)
Ebebeyinler ve çocuklar ile Oyun atölyesi  (Lerna Babikyan ile)
Masal Canlandırması  ( Hakan Pişkin ile)

 

Dans Çalışmaları:

 

Konservatuar Modern Dans Bölümüne Giriş İçin Hazırlık Sınıfı (Seda Isca ile)

Modern Dans Dersi (Seda Isca ile)
Salsa çalışması  (Mesut Hamiş ile)
Arjantin Tango (Ayşe Nur Conte ve Barış Atmaca ile)

 

Bireysel Gelişim Atölyeleri:

Etkin iletişim Beden Dili (M.Efsun Yüksel Tunç ile)

Etkin iletişim Güzel Konuşma (Hasan Şahintürk ile)

----------------------------------------------------------------
 
Tİ PERDORMANS BÜNYESİNDEKİ TÜM ATÖLYELER
Tiyatro/Oyunculuk/ Yazarlık Dersleri:

 

1- Temel Oyunculuk Eğitimi

Çalışma Süresi:         Haftada 6 saatten ayda 24 saatte ek olarak 15 günde bir iki saatten toplam dört saat seminer olacaktır. Toplam ayda 28 saat olacaktır. Çalışma günleri Cumartesi olacaktır.

Çalışmanın içeriği:1 saat tiyatro Tarihi – Üveys Akıncı

                                   1 saat rol – Mustafa Turan

1 saat – nefes – diksiyon - Bensu Orhunöz

                             1 saat hareket doğaçlama – Bensu Orhunöz  

2 saat sahne – Hakan Pişkin

Eğitmenler:  Hakan Pişkin – Bensu Orhunöz - Mustafa Turan - Üveys Akıncı  

 

2 – Yaratıcı Yazarlık

Çalışma Süresi:         Çalışma süresi iki aydır. Haftada dört saatten ayda 16 saatlik bir çalışma olacaktır.

Çalışmanın içeriği: “Yazmak bir keşiftir. Hiçbir şeyden başlar ve devam ettikçe öğrenilir. E.L. Doctorov”

“Yalnızca yazmaktan vazgeçtiğinizde başarısız olursunuz. Ray Bradbury “

“Yazmak kolaydır. Tek yapmanız gereken yanlış kelimelerin üstünü çizmektir. Mark Twain”

“Kolay okunabilecek şekilde yazmak Allah’ın belası zor bir iştir. Nathaniel Hawthorne”

Kendi yazı serüveninize katılın…

Eğitmen:         Sevgi Saygı

Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdikten sonra; 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema, TV ve Fotoğrafçılık Ana sanat Dalından 1985’de mezun oldu.  Atıf Yılmaz ile birlikte 1985 – 1991 arasında Adı Vasfiye, Değirmen, Ah Belinda, Asiye Nasıl kurtulur, Hayallerim Aşkım ve Sen, Kadının Adı Yok ve Berdel filmlerinin senaryo çalışmalarına katıldı ve asistanlık yaptı. Radyo için çok sayıda “Radyo Tiyatrosu” ve “Arkası Yarın” yazdı. Çalışmalarını senarist olarak sürdürmekte. İlk romanı “Gezgin” 2004 yılında iletişim yayınlarından çıktı.

3 - Işık Tasarım ve SahneTeknik 

 

Çalışma Süresi:         Toplam : 4 ay / 16 hafta

Günde: 1 saat Teorik Bilgi+1 saat Malzeme ve Ekipman Uygulamalı Tanıtım +1 saat Hoca ile Işık rejisi ve Teks Analizi Haftada 3 Saattir.

Çalışma İçeriği :        Işık ve Işık Tasarımı Tarihsel ve Kronolojik Bilgi, Malzeme tanıtımı ve kullanımı,Işığın Sahne üzerinde tatbiki uygulaması dersleri.

Seviye:           Öncelikle Tiyatro genel bilgisi olan ve Teknik alt yapıya sahip                          kişiler, Teknik lise mezunları, Oyuncular ve Oyuncu Adayları,                               Yönetmenler olmakla birlikte, bu sanata gönül verenler veya bilgi                             almak isteyen herkese açıktır.

Eğitmen:         Yüksel Aymaz

1981 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları'nda göreve başladı. Işık tasarımında "Gölge Tasarımı" anlayışını öne çıkarmıştır.

Atölye çalışmalarında, verdiği derslerde, yayın organlarında Tiyatro&Tiyatro, Light World Dergilerinde, Tv lerde TRT “ İyi Oyunlar” Expo Channel  “Profesyoneller”  ”Agora” adlı programlarda yine ayrıca canlı yayın konuğu olarak katıldığı radyolarda NTV Radyo ve Energy Fm de, gölge tasarımcılığına ilişkin düşüncelerini aktarmıştır.

Tiyatro Işık Tasarımcısı olarak birçok ödüle layık görülmüştür.

Ayrıca kurum ve kuruluşlardan teşekkür plaketleri ve belgeleri almıştır.

Tiyatro Işık Tasarımında öncü bir adım olarak yaptığı gölge tasarımı ile Dünyanın birçok bölgesine gitmiş ve orada çalışmalarını sergilemiş ve anlatmıştır.

Yurt içinde ve Yurtdışında birçok yönetmen ve koreograflarla çalışmış ve bu çalışmalarından sonra uluslar arası tecrübe sahibi olmuştur.

Dünyaca ünlü reklâm fotoğrafçısı BOOGİE nin Nisan 2007 İstanbul da 24 saatte çektiği resimlerinin garajistanbul’da ki sergisinin Işık Tasarımını yaparak tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.

Son çalışmalarında Dizayn Tasarımını da, Işık Tasarımına eklemiştir. Ve provalarında oyuncularla birlikte çalışarak, projeyi fikir üretme tarzında gerçekleştirmektedir.

Tiyatro ile gittiği Dünyanın değişik ülkelerinde, hem oyunlarının tasarımlarını sergiledi hem de Gölge Tasarımını anlatma ve uygulama fırsatı buldu.

Bu konuda birçok toplantı ve panellere katıldı, şu sıralarda "Gölge Tasarımı"  adlı bir kitabın hazırlığı içindedir.

 

Çocuklar ile yapılacak çalışmalar:

1.      Çocuklara Yaratıcı Dans çalışması

Çalışmanın içeriği:

Dansın temel kavramları yaratıcı dans dersi aracılığı ile işlenecektir. Bu çalışmada ki amacımız öğrencilerin dikkat, algı, koordinasyon, güç, denge gibi özelliklerini geliştirmek, zihinsel ve fiziksel anlamda ilerleme kaydettirmektir. Ayrıca yapılacak grup çalışmaları ve bireysel çalışmaların amacı çocukların kendilerine olan güvenlerini arttırmak , kendilerini daha rahat ifade eder hale gelmelerine yardımcı olmaktır.

Disiplinlerarası çalışmalara açık olan bu atölyede temel ritim aletlerini kullanma, kendi bedenimizden ses çıkarmanın yanı sıra temel anatomi çalışmalarına da yer verilecektir.

12 Haftalık Program Aşağıdaki Konu Başlıklarını İçermektedir;

  • Lokomotor Hareketler ve Dans
  • Mekan İçinde Yönler ve Dans
  • Bedenimizin Seviyeleri ve Dans
  • Odak-Odaklanma ve Dans
  • Bedenimiz, Anatomi ve Dans I
  • Bedenimizin Hareket ederken Değişen Boyutu ve Dans
  • Bedenimizin Şekli ve Dans
  • Bedenimiz, Anatomi ve Dans II
  • Bedenimiz,Orkestramız, Dansımız
  • Yavaş-Ağır, Ani-kısa- kesik Hareketlerle Dans
  • Swinging (sallanan) ve Titreşimli hareketlerle Dans
     

Çalışma Süresi:         Haftada bir saatlik bir çalışma süresinden üç aylık bir programdır.  Pazar günleri saat 12:00 – 13:00 arası gerçekleşecektir.

Seviye:                       Bu çalışmaya 7 – 12 yaş grubu alınmaktadır.

Eğitmen:         Lerna Babikyan

1980’de İstanbul’da doğdu. Marmara Üniveristesi Halk Eğitimi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Dans bölümü lisans programlarını tamamladı, 2001 yılında Pedagojik Formasyon Sertifikasını aldı. 1999  yılında Çatı-Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği’nin Gümüşlük’de düzenlediği hareket-yaratım atölyesine katılıdı. 2004 yılında itibaren bu dernekteki derslere okulun yanısıra katılmaya başladı.
Yurtiçi ve yurtdışında doğaçlama, modern dans tekniği, kompozisyon, etnik danslar üzerine pek çok atölye çalışmalarına katılıdı- Keith Hannesy, Haim Adri, Bahar Vidinli&Sanem Diyici, Zeynep Tanbay, Mustafa Kaplan, Daniel Lepkoff, Juan Kruz Diaz de Garaio Esnaola, Kaya İlhan, Angus Balbernie, Loretta Livingstone, Matthew Hopkins, Tetsuro Fukuhara, Meryem Quilla. Yurtiçinde bazı koreograflarla çalışmanın yanısıra Yüzme Okulu/Skinning Class, O(L)D(D), Song, 5N1K, Play Off_en,Night Vision, Maybe Some kendi üretip dans ettiği eserlerden bazılarıdır.
Yakın geçmişte  “İyi ki Varsın” adlı tiyatro oyununda, “Tepetaklak” adlı dans/performansta, sinema ve reklam prodüksiyonlarında yer almış, yurtiçi ve yurtdışındaki dans festivallerine dansçı, yaratıcı olarak katılmış, eğitim konfernaslarında yaratıcı dans atölyeleri vermiştir. Halen ÇATI-Çağdaş Dans Derneğin’de haftaiçi dersleri , son on yıldır düzenli olarak okullarda yaratıcı dans dersleri vermekte ve alternatif eğitim yöntemleri ile ilgilenmekdir. 

 

2.      Ebebeyinler ve çocuklar ile Oyun atölyesi

Çalışma Süresi:   Ayda bir sefer bir buçuk saattir.

Çalışma İçeriği :    " Artık çocuklar tarafından fazla bilinmeyen oyunlar " sokak oyunları". Bedenlerini kullandıkları, dikkat ve algılarını geliştiren..anne ve babalara  ve herkese açık olan bir zaman dilimi...çocuk olmak, içindeki çocuğu dışarı serbest taşımak, yeter ki siz izin verin "

Seviye:                 7 – 12 yaş grubu ve onların ebebeyinleri.

Eğitmenler:          Lerna Babikyan

 

3.      Masal Canlandırması

Çalışma Süresi:   Ayda bir sefer bir saattir.

Çalışma İçeriği : Seçilmiş dünya masalları canlandırılarak çocukların aktif bir biçimde katılımı ile gerçekleştirilecektir.  

Seviye:                 6 – 12 yaş grubu.

Eğitmenler:          HAKAN PİŞKİN

 

Dans Çalışmaları:

 

1.     Konservatuar Modern Dans Bölümüne Giriş İçin Hazırlık Sınıfı

Çalışma Süresi:         Ağustosa kadar sürecek bir çalışma süreci vardır. Haftada 2 gün ikişer saatten ayda 16 saattir. Çarşamba ve Salı olabilir ya da haftasonu olabilir.

Çalışma İçeriği :        Modern Dans tekniği,anatomi eğitimi, streching, temel bale tekniği, komposizyon dersi, doğaçlama, koreografi için gerekli yaratıcılık teknikleri… Dersin veriliş şeklinde hedef alınan kişinin gelişimini ve teknik olarak güçlenmesini sağlamak amaçlı olduğundan daha profesyonel bir çalışma metodu uygulanmaktadır. Bunlar öğrenciye verilen ödevler ve ekstra çalışmalarla desteklenmektedir.

Seviye:                       Sınavlara katılmak isteyen herkes.

Eğitmen:                    Seda Isca

1977 yılında Hollanda’da doğdu.1982-94 yılları arasında Yıldız Alpar Bale Okulu’nda eğitim aldı.1994-97 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü’nde üniversite eğitimi aldı.Royal Academy of Dancing bale öğrencilik sertifikalarını tamamladı.Çeşitli Dans topluluklarında , performanslar ve müzikalde dansçı olarak görev aldı.Katıldığı çeşitli workshoplarla(hip-hop,tap dance,skinner release teknik..) eğitimini zenginleştirdi.1997 yılından itibaren özel kurslarda ve okullarda bale ve modern dans eğitimenliği ve koreograf kimliğiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Bugüne kadar çalıştığı isimler:Aydın Teker,Geyvan McMillen,Şebnem Aksan,Kaya İlhan Akkoyunlu,Damla Hacaloğlu,Işıl Kasapoğlu,Kelley Persley,Molly Maxner,Rebecca Lazier,Peter Kope,Michele De La Rose,Jordi Gali,Susan Bauer,Angus Balbernie

 

2.     Modern Dans Dersi

Çalışma Süresi:         Haftada bir gün iki saattir. Çarşamba akşam üstü olabilir ya da haftasonu olabilir.

Çalışma İçeriği:         Modern Dans tekniği, doğaçlama, streching, anatomi, kompozisyon çalışmalarından oluşmaktadır.

Seviye:                       Dans etmek ve öğrenmek isteyen herkese açıktır.        

Eğitmen:                    Seda Isca

 

3.     Salsa çalışması

 

Çalışmanın içeriği: Egitim süresince salsa ağırlıklı olmak üzere merengue,bachata ve cha cha dansları öğretilmektedir.

                                    Süreç içerisinde ücretsiz ekstra bir saat pratik çalışması da yapılacaktır.

 

Çalışma Süresi:         Haftada bir gün bir buçuk saatlik çalışma süresi.  Hafta ici 19:30 -21:00 yada 21:00 – 22:30.   Haftasonu talebe göre degişken.

Eğitmen:                    

Mesut Hamiş

1996 yılında üniversite egitimi sırasında başladığı Dans Hayatını İstanbul’da çeşitli Gençlik Klüplerinde sürdürmüş Türk Halk Dansları çesitlemelerinden yaklaşık 15 yörenin eğitimini almış, bugüne kadar yurtiçi ve yurt dışında birçok kez yarışmalara festivallere vb organizasyonlara katılmıştır. Amatör olarak başladığı Dans yaşamını profesyonelliğe taşıdıktan sonra Latin Danslarına ilgi duymuş yine yurtiçi ve yurtdışında eğitimler almıştır.

Egitim Aldıgi ve Workshop larina Katildigi Koreograf ve Danscilar ;
Sosyal Latin Danslari ( Salsa Bachata Merengue Cha Cha ), Alex Da Silva & Charlene Rose ( USA )  Show Salsa Dunya Sampiyonu ( Akrobasi & Salsa On1 & Koreografi ve Shines ), Jhesus Aponte & Candy Mena ( USA ) ( Dunya Salsa Sampiyonu ) ( Salsa On1 & On2 & Shines & Men’s Styling ), Leon Rose ( UK ) ( Dunya Salsa Sampiyonu )( Men’s Styling On1 & On2 & Yonlendirme Teknikleri ), Giorgio Bocca & Stefania Ressia [ ITALYA ]  ( Dunya Salsa Sampiyonu )
( Salsa on1 & Bachata Kombinasyonu ), Juan Matos ( USA ) ( Salsa On2 & Combinations ), Super Mario ( USA ) ( Salsa On1 & Combinations ), Alex Lima ( BREZILYA )
( Salsa On 1 Shines & Carnival Samba ), Shaka Brown & Suzanna Swadner ( USA )
( Salsa On1 & On2 & On1 Shines ) , Los Hermanos ( ITALYA )
(On1 Donus Teknikleri), Susana Montero ( UK )
( Salsa On1 & Donus Teknikleri & Yonlendirme -Yonalma ), Swing Guys ( ITALYA )
( Salsa On1 & Combinations & Acrobatic Salsa ), Luis Vazques & Melissa Fernandez ( USA )
( Donus Teknikleri & Salsa On1 & Combinations ), Tony Lara & Daniela ( ITALYA)
( Salsa On 1 Combinations & Reggeaton ), Mike O ( USA )
( Cha Cha Shines & Cha Cha  Combinations ), Salsa Dance Squad ( HOLLANDA )
( Salsa On1 & Combinations ), Oguz Kurtili (TURKIYE)  ( Ozel ve Sinif Dersi ), Onder Pamukoglu (TURKIYE)  ( Ozel ve Sinif Dersi )

 

1.      Arjantin Tango:

Çalışmanın içeriği: Egitim süresince Arjantin tangosu öğretilmektedir.

 

Çalışma Süresi:         Haftada bir gün bir buçuk saatlik çalışma süresi. 

Eğitmenler:    Ayşe Nur Conte ve Barış Atmaca

 

Bireysel Gelişim Atölyeleri:

 

1. Etkin iletişim Beden Dili

 

Çalışma Süresi:         Haftada iki gün 2 şer saatten ayda toplam 16 saattir.

 

Çalışma İçeriği :       

 

  • Beden Dilinin İletişime Etkisi
  • Etkili Bir İletişim Sürecinde Yapılmaması Gereken Eylemler
  • Beden Dilinin Öğeleri

v     Beden Duruşu ve Ayakların Kullanımı

v     Kişilerarası Mesafe

v     Mimikler ve Jestler

v     Başın Kullanımı, Yüz İfadesi ve Göz Teması

v     Oturmak İçin Seçilen Yer ve Oturma Biçimi

v     Giyim, Bakım ve Makyaj

  • Popüler Davranışlar
  • Beden Dilini Etkili Kullanmanın Yolları
  • İş Görüşmelerinde ve Toplantılarda Karşı Tarafa Sinir ve Stresi Yansıtmamanın Yolları
  • Sunumda Beden Dili
  • Beden Dilini İyi Kullanmanın Avantajları
  • Uygulama ve Değerlendirmeler

 

* Paylaşımlarımız 5 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler:

·         Ön Test

·         Bilgi Aktarımı

·         Workshop ve Testler

·         Vaka Analizleri ve/veya Role Playingler

·         Eğitim Tatlandırıcılar / Oyunlar

Eğitmen:                    

Danışman

M. Efsun YÜKSEL TUNÇ

 

                                              

1991 yılında iş yaşamına adım atan ve 1995 yılından beri bilgi ve deneyimini paylaşan M.Efsun Yüksel Tunç, Indus Danışmanlık’ın kurucusu olarak firmalara eğitim, insan kaynakları ve yönetim/strateji konularında danışmanlık hizmeti vermektedir. Türkiye’de İngilizce öğrenimi konusunda Indus bünyesinde kur sistemi olmadan konuşmaya yönelik İngilizce Programlarını oluşturan Yüksel Tunç paylaşımlarını İngilizce de yapabilmektedir.

 

İstanbul Üniversitesi “Sosyal Bilimler Avrupa İlişkileri”nden sonra İngiltere’de ikinci üniversite olarak Heriot Watt University’de İşletme okumuştur. Yurtiçi ve yurtdışında uzmanlıklarını artırabilmek adına eğitimlere katılmış ve 17 yıldan beri çalışma hayatında olan Yüksel Tunç 7 yıldan beri sektöründe lider kurumlarla Indus paylaşımlarında bulunmaktadır. 14 senedir profesyonel olarak aktif satış ve 8 seneden beri yöneticilik yapmaktadır.

 

 

 

2.Etkin iletişim Güzel Konuşma

 

Çalışma Süresi:         Haftada iki gün 2 şer saatten ayda toplam 16 saattir.

Çalışma İçeriği :       

 

Doğru, Etkileyici ve Güzel Konuşma Eğitimi

NEFES, SES, ARTİKÜLASYON: Bu programda öncelikle; sesi tanıma ve sesin etkili kullanımını öğrenme, doğru nefes alma teknikleri, nefesi ölçülü kullanma ve nefes kontrolü öğretilir. Bu eğitimin ardından katılımcılar; heyecanlandıklarında, topluluk önünde ya da bir görüşme esnasında nefeslerini kontrol altında tutmayı, bu sayede seslerindeki iniş ve çıkışları, titremeleri engellemeyi başaracaklardır. Ayrıca yaşantımızın her döneminde uygulayabileceğimiz temel ses açma çalışmaları ve nefes egzersizleri de bu programın konuları arasındadır.

DİKSİYON – FONETİK: Konuşma bilimi ve konuşma sanatı olarak adlandırabileceğimiz bu derste katılımcılar, ağızdan çıkan sesin özelliklerini tanımaya başlarlar, nasıl daha anlaşılır konuşabileceklerini, tonlama ve vurgulamalarla doğru telaffuzun birlikte uyum içinde konuşmayı nasıl daha anlaşılır, ilgi çekici, renkli ve etkileyici hale getireceğini öğreneceklerdir.

KONUŞMA: Eğitmenlerimiz etkileyici ve renkli konuşmanın, konuşulan kişi veya grupların ilgisini uyanık tutmanın, ikna kabiliyetinin sırrını bu derste katılımcılarla paylaşıyor... Konuşma sorunları nelerdir, psikolojik ve fiziksel sorunlar, sorunları aşma, konuşmayı etkileyici hale getirme, konuşmayı vurgu ve tonlamalarla renklendirme, topluluk önünde konuşma becerisini geliştirme, birebir konuşmalarda ikna, karşılıklı konuşmalar, günlük konuşmalar, amaçlı konuşmalar, hazırlıksız konuşmalar ve konuşmada vücut kullanımı gibi farklı amaçlara yönelik detaylı ve kişilerin problemleri üzerinde tek tek kameralı çalışmalarla durulan bir eğitim programıdır.

DRAMATİK ÇALIŞMA: Dramatik çalışma, konuşmanın tekniğinin alınmasından ve alt yapının oluşmasından sonra yapılan uygulamadır ve eğitimin son aşamasıdır. Bu çalışmalar, konuşmadaki ifade gücünü zenginleştirmeye yöneliktir. Duyguların ve düşüncelerin doğru ifadelerle aktarılması ve etkili bir anlatım yapılabilmesi için bu çalışma yapılır.

TOPLU KONUŞMA DERSİ: Bu derse, katılımcılar kendi seçtikleri bir konuda konuşma hazırlayarak gelirler.Konuşmalar topluluğa hitaben ve kamera karşısında yapılır. İki eğitmen izleyici olarak katılır. Konuşmalar bittikten sonra eleştiriler yapılır.

 

Eğitmen:                     Hasan Şahintürk


1993 : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünden mezun oldu.

1994 : Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

1996 : Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema Televizyon Bölümünde “Oyuncu Yönetimi” dersleri vermeye başladı.

1997 : İngiltere, Londra Thames Valley Üniversitesinde İngilizce eğitimini tamamladı. Ealing Broadway Drama School' da Peter Layton ve Josef Hamon' un derslerine katıldı. The Questors Theatre' ın yapılanmasını inceledi ve provalara katıldı. Arthur Miller, Harold Pinter ve Noam Chomsky' nin seminerlerine katıldı. Londra Türk Toplumu Dayanışma Merkezi DAYMER' de oyunculuk seminerleri verdi.

1998 :Tiyatro Anadolu' da Umur Bugay' ın “Kader Kısmet Oyunu” adlı oyununu yönetti. “Postmodern Çağdaş Oyunculuk Sanatı, Artaud ve Grotowski” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini aldı.

Halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünde  ve Yedi Tepe Üniversitesinde derslerine devam ediyor.

2005 : BizOyuncular – Tobav ortak çalışmasında yürütülen Oyunculuk Atölyesi'nde eğitim veriyor.




Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 892
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • Kartal Sanat Tiyatrosu, Kasım Ayı Etkinlik Programı (10/31/2008)
  • Bahariye Sanat Merkezi, doğdolu bir program ile seyirciye merhaba dedi ! (10/31/2008)
  • Fosforlu Cevriye Sahnede ! (10/31/2008)
  • Çirkin İnsan Yavrusu, 4 Kasım Salı günü Halis Kurtça'da! (10/31/2008)
  • Şehir Tiyatroları'ndan Nedim Saban'ın "Balıkesir Muhallebicisi" başlıklı yazısına açıklama (10/30/2008)
  • 13.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ödülleri sahipleri belli oldu (10/30/2008)
  • Tiyatrotem, Kral Übü ile yine sahnede (10/31/2008)
  • Cennet Kültür Merkezi Kasım Programı (10/30/2008)
  • Türkiye'nin ilk çocuk müzikali : Alaaddin Müzikali (10/30/2008)
  • Hüsamettin Bozok vefat etti (10/30/2008)
  • Ti Performans'tan Tiyatro/Oyunculuk/ Yazarlık Dersleri (10/29/2008)
  • Atilla İlhan Kültür Merkezi Tiyatro Toplulugu yeni donem calismalarina basladi (10/29/2008)
  • Şehir Tiyatroları'ndan Kasım ayında 6'sı yeni 23 oyun ! (10/29/2008)
  • Şehir Tiyatroları'ndan Yeni Bir Komedi : Vişne Bahçesi (10/28/2008)
  • Mavi Uçurtma Komedi Tiyatrosu, çocuk oyunlarıyla Kasım'da Ataşehir Sinemaları'nda (10/28/2008)
  • Bakırköy Belediye Tiyatroları Kasım 08 programı (10/28/2008)
  • Moda Sanat Tiyatrosu'ndan Ferhad İle Şirin - 5 Kasım'da Barış Manço KM'de (10/28/2008)
  • Kuranderde Kalanlar, yeni yayın döneminde Perşembe 16:30'da yayınlanacak. İlk Konuk Orhan Alkaya (10/28/2008)
  • Gibi Yapanlar oyun programı  (10/28/2008)
  • Enis Fosforoğlu, Ayna Ayna'da kılıktan kılığa giriyor (10/28/2008)
  • Şu Çılgın Türkler, 29 Ekim'de Şişli Haldun Dormen Sahnesi'nde (10/28/2008)
  • Yeni Bir Tiyatro Grubu Doğuyor : O Tiyatro (10/27/2008)
  • Usta Oyuncu Maral Üner, Hüzzam adlı oyunla geri döndü ! (10/27/2008)
  • Asuman Dabak Tiyatrosu'ndan; Şahane Düğün (10/27/2008)
  • İstanbul Halk Tiyatrosu, Sürmanşet ile Kasım'dan itibaren BKM'de ! (10/27/2008)
  • Eskişehir Kültür Merkezi Açıldı (10/27/2008)
  • Kulube Çocuk Tiyatrosu, Tembel Teneke ve Don Kişot Küçükken adlı çocuk oyunlarını Kasım ayında sahnelemeye devam ediyor (10/27/2008)
  • Musahipzade Celal'ın Unutulmaz Eseri İstanbul Efendisi, Şehir Tiyatrolarında (10/25/2008)
  • İstanbul Şehir Tiyatroları Cumhuriyet Temalı Oyun Yazma Yarışması Sonuçları ! (10/25/2008)
  • Kocaeli Şehir Tiyatroları perdelerini O Güzelim Kaymaklı Dondurma Rengi Elbise adlı oyun ile açtı ! (10/25/2008)
  • Tiyatro Prizma Oyuncu İlanı (10/25/2008)
  • Çanakkale Savaşları'nı en iyi anlatan oyun : Harmanyeri-1915 (10/25/2008)
  • Yeni Tiyatro dergisi 12 Eylül özel sayısı çıktı (10/25/2008)
  • Özel tiyatrolar yardım almak için sıraya girdi (10/25/2008)
  • Testosteron'un yazarı Andrzej Saramonowicz Türkiye’ye geliyor (10/24/2008)
  • Öpüşmem, Sevişmem, Çünkü Anneyim (Günay Karacaoğlu Söyleşisi) (10/25/2008)
  • Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'ndan Ayna Ayna (10/23/2008)
  • Kim Akıllı Kim Deli (Deliler Boşandı Oyunu Değerlendirmesi - Cem Gurbetoğlu) (10/23/2008)
  • Mersin'de Çocuk Oyunu : Bıcırıklar Kitap Dünyasında (10/23/2008)
  • Şehir Tiyatroları'ndan Tiyatroseverlere Sonbahar Armağanı; Anton Çehov'dan Vişne Bahçesi... (10/23/2008)
  • Tiyatro Bizbize, Lacivert Gölgeli Adamlar adlı ödüllü oyunu sahnelemeye devam ediyor (10/23/2008)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    19 Kasım'dan itibaren her SALI Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..