MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde farklı meslek dallarından tiyatro tutkunlarının oluşturduğu topluluk 'Atatürk ve Kadın' adlı oyunlarını sahneledi. Alaşehirliler, gösteriye büyük ilgi gösterdi.
Alaşehir Bilim Sanat Kültür Derneği (ALBİLSAK) tarafından kurulan, doktor, avukat, öğretmen, iş kadını, ev hanımı ve öğrencilerden oluşan amatör tiyatro topluluğu, oyunlarını Alaşehir Kültür Merkezi'nde sahneledi. İlknur Kalıpçı'nın 2 perdelik 'Atatürk ve Kadın' oyunu için Alaşehirliler kuyruğa girdi. 350 kişilik salona, ek sandalyeler konularak 450 kişinin oyunu izlemesi sağlandı.
Diş hekimi Ahmet Öküzcüoğlu, Dr. Neşe Arıkan, Avukat Tolga Şiray, kızkardeşi Tuğba Şiray, işkadını Özden Akgündüz, öğretmen Meliha Selçuk, öğretmen Uğur Güney, ev hanımı Adile Uçar ve öğrenciler Betül Aysevinç, Mehmet Uçar, Gizem Bekteş, Şeyda Tekin, Kamil Özdil, Oğulcan Aydın, Hilal Karabulut, Ayşegül Şahan, Abdullah Büyükçulhacı, Gülin Beşikçi, Nergiz Kar, Müberra Selçuk, Murat Muzaklar'ın rol aldığı, Kurtuluş Savaşı'ndaki savaşçı kadınları, kadın haklarının kazanılmasının anlatıldığı oyun beğenildi. Bazı sahneler, izleyenleri ağlattı. Amatör tiyatrocular aynı oyunu Alaşehir Kapalı Cezaevi'nde mahkumlara, Ulaştırma Taburu'nda da askerlere de sahneledi. Dernek Başkanı Şaziye Emre ''Sanatsız kalan bir devletin yaşam damarlarından biri kopmuştur'' derken, şöyle devam etti:
''Tiyatro bir şehrin kültürünün aynasıdır' sözleri ilkemiz oldu. Çocuklarımızı bilim, kültür ve sanatla iç içe yetiştirmek istiyoruz. Çağımız bilgi çağı, bu çağa ayak uydurmak ve daha da ileriye gitmek zorundayız. Anadolu kadını Kurtuluş Savaşı'nı kazanırken nasıl özverili çalışmışsa, bugün bizler de aynı özveriyi göstermek zorundayız. Gençlerimizi kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve topluma kazandırmak zorundayız. Bizler Anadolu'ya anavatan adını veren tek milletiz. Bu oyunumuzu dört ayda hazırladık.''