Ben 'ÖTEKİ'yim, Ya Sen? - Tiyatro Seyirlik'ten Öteki! (1/12/2015)
Kendisine benzemeyeni “Öteki” ilan edip, yok sayan ve farkında olmadan bu girdabın içinde “Öteki”leşmeye mahkum olanların hikayesini anlatan Tiyatro Seyirlik’in, Leonie Ossowski imzalı oyunu, 16 Ocak 2015, Cuma akşamı saat 20:30’da, 18 Ocak 2015, Pazar günü saat 18:00’de, Tiyatro Seyirlik’te.
Hüseyin Avni Danyal’ın büyük bir özenle restore ettiği ve 198 kişilik seyirci kapasitesiyle şu günlerde Danyal’ı ağırlayan Tiyatro Seyirlik, yeni oyunu “Öteki”yi seyirciyle buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyor. Tiyatro Seyirlik’in ikinci oyunu olan “Öteki”de, sevilen sanatçı Hüseyin Avni Danyal, seyircilerin karşısına üniversitede tiyatro hocalığı yapan, adalet duygusu yüksek “Bay Röpke” karakteriyle çıkıyor.
Her an, her insanın başına gelebilecek olan “Ötekileştirme” kavramını seyirciye hatırlatan oyunda; Danyal’ın yanı sıra, Derya Artemel, Hakan Elmasoğlu, Birgen Engin, Atilla Can Çelebi, Can Baykan, Tunç Efe, Yarkın Ünsal performanslarıyla göz dolduruyor. Seyirciyi, dün ve bugün arasında yaşanan derin bir yolculuğa çıkaran Leonie Ossowski imzalı oyunu dilimize Nesrin Kazankaya çevirirken, oyunun yönetmenliğini Gürol Tonbul üstleniyor: Dekor tasarımını Tayfun Çebi’nin, kostüm tasarımını Funda Çebi’nin yaptığı oyunun ışık tasarımı ise Emrah Sürücü’ye ait.
Sahneden, ışık sistemine, ses akustiğinden, koltuk sayısı ve konforuna, fuaye alanından kulisine kadar her şey düşünüldüğü Tiyatro Seyirlik’in ikinci oyunu “Öteki”, 16 Ocak 2015, Cuma akşamı saat 20:30’da ve 18 Ocak 2015, Pazar akşamı saat 18:00’de, Tiyatro Seyirlik’te.
“ÖTEKİ” Üniversite kulübünde, 1945 yılında geçen bir oyun sahnelenmektedir. “Yoksun” adlı oyununun içinde Alman ve Yahudi arasında yaşanan ötekileştirme oyunu, oyuncular arasında da ilginç bir yolculuğu beraberinde getirir. Aynı anda diğer oyuncularla Türk oyuncu arasında da bir ötekileştirme oyunu başlar. “Her yerde öteki vardır ve her zaman olacaktır” bakış açısıyla sahnelenen oyun, ötekileştirme kavramına oyun içinde oyun olgusu ile bakıyor. Her an, her insanın başına gelebilecek ötekileştirme oyunu, seyircisini de dün ve bugün arasında yaşanan yolculuğa çıkarıyor.
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...