Her kur 4 aydır.
Sınav 11 Ekim 2008 Tarihinde olacaktır.
BİL SANAT AKADEMİSİ TİYATRO BÖLÜMÜ
Bil Sanat Akademisi İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren bir sanat akademisidir. Kayıt olmak için herhangi bir okul mezuniyet belgesi gerekmemektedir. Tiyatro bölümünde öğrencilerimize sunulacak olan oyunculuk eğitim programları 4 aylık ve 2 yıllık programlar olarak uygulanacaktır. Ayrıca Çocuklar için Yaratıcı Drama 05 yaş ila 12 yaş arası çocuklara eğitim ve öğretim vermektedir. Eğitim teori ve pratik bilgilerin uygulamalı olarak sunulması şeklinde verilecektir. Tam zamanlı programlar sonucunda başarılı olan öğrencilerimiz İstanbul Aydın Üniversitesi Bil Sanat Akademisi Tiyatro ya da Oyunculuk Eğitimi YÖK onaylı sertifikasını almaya hak kazanacaktır. Eğitim kadromuz deneyimli ve konusunda uzman olan kişiler arasından titizlikle seçilmiştir. Her biri 4 aydan oluşan her kur hafta içi ile hafta sonu ve 2 yıllık Tiyatro-Oyunculuk eğitimleri Bil Sanat Akademisi Tiyatro Bölümü Başkanı Bekir Tosun – Naşit Özcan - Ayşe Emel Mesçi -Türkan Kılıç ve Aslı Narcı tarafından verilmektedir.
DOĞAÇLAMA VE SAHNE UYGULAMASI
Doğaçlama, oyunculuk eğitiminin başlıca alanlarından olup, "doğru algılama" ile "gözlem”in birleşerek oyuncunun kendine özgü kişisel anlatımını, yaratıcılığını geliştirmesini sağlar…
Sahne uygulaması, oyuncularla uygulamalı dramaturji yaparak; kişisel yaratıcılığın, estetik ve teknik bilginin öğrenimini sağlar.
FONETİK- SES VE NEFES EĞİTİMİ
Seslerin ve hecelerin dikkatsizce söylenişi tıpkı kırık bir diş, şişmiş bir göz ya da kesilmiş bir kulak gibidir der Stanislavski. Sözcüklerin her biri çok dikkatli kullanılması gereken değerli taşlardır. Oyuncu için sözcük, konuşma aksiyonun özüdür. Konuşmak oynamaktır. Öyleyse doğru ve güzel oynayabilmek için doğru ve güzel konuşmak zorunludur. Nefes, fonetik, artikülasyon, entonasyon çalışmalarıyla bu zorunluluk hedeflenmektedir.
MİMİK VE ROLE HAZIRLIK
Oyuncunun bir role hazırlanırken enstrümanı olan bedeni ve yüzünü nasıl kullanacağını, bir duyguyu bir durumu bedenine ve mimiklerine nasıl yansıtacağını gösteren bir çalışma.
OYUNCULUK
Bir oyun nasıl oynanır? Sahne de yapay olmadan nasıl durulur, doğal konuşma ve duygu gösterimi nasıl olur. Uygulamalı olarak bir oyunun nasıl oynandığını anlatan bir ders
TEMEL OYUNCULUK
“ Tragedya yaşamdaki bir olayın ya da hareketin gösterilmesidir ” başka bir deyişle gerçeğin olduğu gibi gösterilişi değil, gerçeğin belli bir kimsenin yaratış özellikleri ile yansılanmasıdır Bu yansılanmada oyuncu yalnızca insan görünümünde değil hayvan, ağaç, böcek görünümüyle de seyirci önüne çıkar. Ancak bunların tümünde temel olan şey insan ve insanlığı ilgilendiren şeylerin vurgulamasıdır. Bu yansılama işleminde dans, ritim, sözsüz oyun, monolog, hareket ve benzeri gibi öğeler çok önemlidir. Bu derste temel oyunculuktan başlayıp Stanislavski, Meyerhold, Grotowski, oyunculuk çalışmaları yapılacaktır.
KURAMSAL
Uygulamalı çalışmaların yanı sıra kuramsal dersler olarak Sanat Tarihi, Mitoloji, Tiyatro Tarihi, Tekst Çözümleme görülecektir.