Yedi Tepeli Aşk - İstanbul Şehir Tiyatroları
Ayşe Müge Gerdan
Ersin Umulu’nun sahneye koyduğu beş farklı kadın kahramanla İstanbul öykülerinden oluşan Yedi Tepeli Aşk oyunu,İstanbul-kadın-aşk-ilişkiler-hasret-gurbet-anılar yumağında sizi bambaşka yerlere götürüyor.
İstanbul’a kimler kondu
Kimler göçtü beş yüz yılda
Kimlerin taşlarda kaldı adı
Kimlerin boşlukta
İlk öykü Nezihe Meriç’in Çisenti’nden alınan ve tüm oyuncuların sahne aldığı bir mizansende anlaşılmaz olan çığlığın peşinden gideceksiniz.
İkinci öykü Ayşe Kilimci’nin Hangi İstanbul öyküsünden Sema Keçik’in sahnelemesiyle bir İstanbul hanımefendisinin özlem dolu öyküsüne dalacaksınız. İstanbul’a gelişi ve kırıklığı yaşatıyor değişen İstanbul’da.
Üçüncü öykü Seray Şahiner’in Yedi Ağlı Don öyküsünden Nur Saçbüker’in sahnelemesiyle işbaşa düşünce overlok makinesi başına oturan ve bir anda bambaşka şeyler dikerken kendini bulan bir kadının hikayesi.O dönemin değişen komşulukları,öyküleri..Öyküde adı geçen her hayatın ayrı bir öyküsü anlatılıyor.
Dördüncü öykü yine Seray Şahiner’in Gelin Başı öyküsünden Bensu Orhunöz’ün sahnelemesiyle bir mahalle kuaföründe geçiyor.Gelinlik,töreler,evlilik…
Beşinci öykü Evrim Yağbasan’ın Hatıra Fotoğrafı öyküsünden Hasibe Eren’in sahnelediği bir terk ediş öyküsü.Tek tek fotoğraflar ve anılara yolculuk ediyor kadın.Son fotoğraf hala çekilmemiş olan…Eskiyi kapatıp kendine yepyeni bir hayat kurmak isteyen bİr kadının öyküsü.
Altıncı öykü yine Seray Şahiner’in İlk Öpüşte Aşk öyküsünden Esin Umulu’nun sahnelemesiyle hoş anlar yaşatıyor.AKM önündeki buluşmalardan,Türkan Şoray-Müjde Ar çözümlemesine uzanan,iki arkadaş arasında kalmış, sevgiyi arayan bir kadının öyküsü.
Yedinci öykü Melisa Gürpınar’ın Selam Olsun Yarının İstanbul’una adlı öyküsünden yine tüm oyuncuların sahnelemesiyle oluşmuş bir döngü.Unutulmuş öyküler mutlaka başka bir biçimde de olsa tekrar yaşanacaklar.
Oyunda kullanılan efektler ve sinevizyon oyuna güzel bir hava vermiş.Oyun ve sinevizyon iç içe geçen bölümlerle desteklenmiş.Seyirci sıkılmıyor,bir devinim yaratılıyor böylece.
Sezonun başı ama iddialı oyunlarından biri gibi görünüyor.
Deniz Ayman - ( 12/21/2008 )
Oyunların hepsi de birbirinden samimi ve birbirinden gerçek. Hatta fazlasıyla gerçek olduğu için de nedense bazıları için fazlasıyla sarsıcı olmuş...Hikayeler de, oyuncuların performansı da, ayakta alkışlayanların alkışların sonuna kadar hak ediyor. fakat buluğ çalığının doruklarını yaşayan orta ve lise öğrencilerinin, oyuna gelmesi uygun olmayabilir. Ama biz yetişkinler için görülmesi gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum. (Aynı yaş grubunun televizyonda seyrettikleri diziler sanki çok masum) Emeği geçen herkese teşekkürler... ahmet sait - ( 12/20/2008 )
oyun kesınlıkle sıkıcı. tavsıye etmıyorum.ızlememekle hıcbırsey kaybetmezsınız. esra yılmazlar - ( 12/20/2008 )
oyundan gelır gelmez yazıyorum.oyundan cok sıkıldım. oyundan cınsal ogeler fazlasıyla vardı.ozellıkle 4 oyun.ınsanın yuzu kızacak kadar cok sayılır bıle.sehır tıyatrolarında bu tarz bır oyunun olması uzucu.
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...