1960 yılında Galatasaray Lisesi mezunu olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Sinema ve Konservatuar bölümünde dört yıl eğitim gören sanatçıyı ilk olarak Perihan Abla’nın Şakir’i olarak tanımış ve çok sevmiştik. 1975 yılında İşte Hayat filmiyle başlamıştır sanat kariyerine. Ve ardından Habamam Sınıfı Müzikali, Hava Duruşması, Rosenbengler Ölmemeli isimli tiyatro oyunlarında rol almış bunun yanı sıra Kapıcılar Kralı, Meraklı Köfteci, Hasip ile Nasip, Mağlup Edilemeyenler, Şabanoğlu Şaban, Gülen Gözler, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Düşman, Dolap Beygiri, Yedi Bela Hüsnü, Şekerpare, Tokatçı, Perihan Abla, Aşk filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, İmdat ile Zarife, Gölge Oyunu gibi sinema filmlerinde ve dizilerde rol almıştır. 1971 yılında kendisi gibi tiyatrocu olan Jale Altuğ ile evlenmiş Kezban ve Kerem adında iki çocuk babası olan Şevket Altuğ’un hiç kuşkusuz Türk tiyatrosu ve sinemasındaki yeri unutulmayacak kadar kaliteli, düzeyli olup Türk seyircisinin kalbindeki yerini saygı ve sevgiyle korumaktadır.
Süper Baba filmindeki Fiko rolünü gerçekçi, içten, yaşayarak oynamıştır ki hatta birçoğumuzun dahi “keşke benim babam da böyle olsa…” dedirtecek kadar babaları ve çocukları yani birçok aileyi düşündürmüş, güldürmüş, hüzünlendirmiş kısacası rolünün hakkını vermiş gerçek bir sanatçıdır. Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi değerli oyuncuların yanında anılmayı ve unutulmamayı hak eden bir duayen olup, halkın, sanatın gerçek bir emekçisidir Şevket Altuğ.
En son kendisini birkaç yıl önce Metin Şentürk’le Kanal D’de “unutma beni” adlı dizide görmüştük. Fakat o kadar uzun sürmemişti diğer filmleri gibi. Biz onu daha önceki gibi kaliteli oyunlarda, dizilerde ya da sinema filmlerinde görmek istiyoruz.
Türk Tiyatrosu ve Sineması adına verilmiş armağandır kendisi. Tıpkı Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman... gibi.
Yunus kaptanımız, Şakir abimiz, Fiko babamız nerede? Ne yapıyor şimdi? Göreniniz, duyanınız var mı? Bilen varsa eğer adresini, ellerinizde sevgi ve saygı kokan demet demet çiçeklerinizle ziyaret edin kendisini.
Unutmayalım ve unutturmayalım böyle güzel değerlerimizi…
Osman Ügeli - ( 2/22/2009 )
Süper Baba bir film değildir... Bilginize. Anıl Ayvalıoğlu - ( 1/14/2009 )
gerçekten çok güzel yazmışsın ellerine sağlık böylesi unutulmaması gereken oyuncular maalesef unutuluyor. Turabi - ( 1/15/2009 )
Yurdagulun Gecen gun Erhan Yazici ile yaptigi soylesiyi okumustum biz seyirciler hep bu degerlerin degerli oldugunu biliyoruz soz konusu olduklarinda hep ozlemle anariz ancak kahrolasi rating denilen canavar ve buna bagli olarak ozel kanallarin ekonomik kaygilari kaliteli programlar yerine kaliteli seviyeli programlar cogunlikla masrafli kisa sureli populer programlari yegliyorlar dolayisi ile boyle degerli sanatcilar cogunlukla sefalet icinde omurlerini geciriyorlar bazen sessiz sedasiz aramizdan ayriliyorlarda haberimiz bile olmuyor birilerinin bu duruma kafa yormalari gerekiyor acilen birseyler yapilmali sanatsiz bir milletin millet olamayacagini Atamiz 80 kusur yil once soylemisti sabriye - ( 1/16/2009 )
Sanat zor iş.Onu yaratmak ve yaşatmak...Ama en önemlisi değerlere sahip çıkmak.Bu söylediklerimizi ne kadar önemsiyoruz toplum olarak.ver herşeyden önce bir birey olarak ben kendimi de katıyorum bu eleştiriye.Hani bir atasözü vardır.Kel ölür sırma saçlı olur.Kel ölür badem gözlü olur diye.Yani kısacası birşeylerin kıymetini kaybedince anlıyoruz.Geç olmadan güç olmadan değerlerimize sahip çıkmalıyız... melek keskin - ( 1/26/2009 )
süper baba gibi dizi yok artık gerçekdende çok özledikk umarım yine süper baba gibi karakterle görürüz şevket altugu BEGÜM TUAN - ( 6/12/2009 )
OSMAN BEY YAZIDAN ÇIKARMANIZ GEREKEN BU MU
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...